Citat:
V osnovi me boli kita, kaj za ene mašine so potrebne, kako so sestavljene, kako deluje podtlak in ostalo...
Kaj je zdaj? A sem jaz res tako star, da nevem, za tako superduper prezračevanje kot veš ti, al te kar naenkrat boli kita, ker učinkovitega prezračevanja nisi nikjer najdu?
Ti bom jaz še enkrat povedal.
Učinkovitega prezračevanja brez škodljivih posledic za zdravje, zaenkrat NI.
Dobro prezračevanje bi blo edino tako, da bi nad vsakim kadilcem visela odsesovalna napa. Če imaš odsesovalno šobo nekje na drugem koncu prostora, bo dim potoval mimo tvojega, ali še slabše, nekadilčevega nosa in boš glih tako ves dim požrl. Torej s tem nisi naredu nič.
Še najbolj učinkovito odsesovanje bi blo takšno, da bi vleklo nekje pod nogami, ker edino tako dim nebi potoval mimo nosov. Torej sedet ali stat bi moral nad rešetkami, kot krave na farmi itd...to bi bil najbrž zelo prijeten ambient.
Ampak tud, če to nekako za silo rešiš, bi potem moral z drugega konca spet od nekje zrak prihajat v prostor in posledica je takšna, da ti kar naprej okol ušes nek veter vleče. Verjemi, čeprav si mlad, te kmal potem ušesa bolijo.
Itd, itd....
Torej ne lapajte s tem učinkovitem prezračevanjem, ker to zaenkrat še ne obstaja. Razni ionizatorji in svečke so pa itak larifari. Najboljše in za povrh še najcenejše prezračevanje je zaenkrat naravno prezračevanje. To je zunaj.
Kaj bolj jasno zdaj?