Toyota CH-R

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Dizajnersko za pogledat je fantastična. Pri tem ni razlike v živo ali pa fotke. Sam je pa nebi kupil zaradi več razlogov, ta tip avta mi ne ustreza, prostornost ni njena vrlina. Kolikor je na zunaj velika, je od znotraj nič ni. Toyoti so zdajle dizajnersko ratli trije avtomobili, oba priusa, vmes pa še C-HR.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mnja, prostornost ... v bistvu je precej prostorna, sedi se fantastično (vsaj v tiste pol ure, kar sem jo imel možnost voziti je bilo tako), ampak jo zadnji del vizuelno zapira. ker je moja tudi omenila, da prostora nima res nobenega, pa mi ni dalo miru in sem se vsedel na zadnje zice. za kolena prostora vrh glave, glave so tudi stran od stropa, je pa oblika zadnjih vrat "čudna" in zapira pogled ven. če ne sediš tam in iz sprednjih sedežv pogledaš nazaj res izpade, kot da je full utesnjeno zadaj ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.789
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Meni je v živo prejebena. Dobr zgleda

Meni se tudi zelo dopade. Škoda samo, ker je tako "majhna". Drugače bi jo takoj kupil.

A veš kao
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem jo imel en dan testu... pa mi je sicer oblikovno vsec... ni mi pa vsec to, da je zvocna izolacija kabine slabsa kot pri Priusu in se brestopenjski menjalnik, ki pri vsakem pospesevanju zavrti motor na visoke obrate, precej glasen ...
frown-1.gif
...

Se semle skopiram vtise od takrat
smile-1.gif

Vozil sem hibrida z 1.8 bencinskim motorjem (enak motor, kot je v Priusu) ... Drugace se vozi odlicno... edino kar mi ni vsec, je samodejni brezstopenjski menjalnik, ki nekako cudno povisa obrate motorja na max, ko recimo pospesujes na AC. Pa niti ni vazno ali sam pritiskam na pedal ali pa to prepustim aktivnemu tempomatu. Ko se je recimo umaknil avto, ki je bil prej pred mano, je motor zarohnel na max stevilo obratov ... in to je kar konkretno slisno v kabini. Slisi se tako, kot da bi vozil en salabajzer, ki pojma nima o voznji in ki stalno z eno nogo drzi pedal sklopke na polovici
smile-1.gif
...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
daleč od tega, da bi bil plastik fantastik. to, da je ekran tako visoko gor, pa je, vsaj zame, velik plus, ker je bolj v vidnem polju vožnje, kot nekje dol sredi konzole ...
Tak avto bi zažgal enih 30 let nazaj- meni ne potegne ne oblika ne notranjost, pa še en švoh motor je imela..

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Toyota CH-R je meni všečna zunaj notri pa je katastrofe od katastrofe. Modra osvetlitev je bila cool enih 20 let nazaj..... Ponoči mora bit žurka se voziti s plavo notranjostjo. Da bi imel vsaj možnost prilagajanja v kako drugo barvo ob pomoči ledk recimo. Ampak neeee Toyota je enih 30 let za kameno dobo pri oblikovanju avtov in naprednih tehnologij. Ja ja hibride so izumil ampak v osnovi so še vedno isti kot prvi priusi..... Nobenih povečanj razdalje vožnje samo na elektiko. Par majhnih baterij in to je to Toyota hybrid....... Smešno
hysterical-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Toyoti so zdajle dizajnersko ratli trije avtomobili, oba priusa, vmes pa še C-HR.

To ti resno glede priusa?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Kaj pa si zdaj pomesal? Si ze slisal za priusa plug in verzijo?

In kaj je smesnega pri avtu ki porabi 4 litre pri mestni voznji?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Zanimivo 😀
Tukaj pa res velja da ma vsak svoj okus 😀

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Toyota CH-R je meni všečna zunaj notri pa je katastrofe od katastrofe. Modra osvetlitev je bila cool enih 20 let nazaj..... Ponoči mora bit žurka se voziti s plavo notranjostjo. Da bi imel vsaj možnost prilagajanja v kako drugo barvo ob pomoči ledk recimo. Ampak neeee Toyota je enih 30 let za kameno dobo pri oblikovanju avtov in naprednih tehnologij. Ja ja hibride so izumil ampak v osnovi so še vedno isti kot prvi priusi..... Nobenih povečanj razdalje vožnje samo na elektiko. Par majhnih baterij in to je to Toyota hybrid....... Smešno
hysterical-1.gif

Eh, ka si tou zaj sküp spijso... neje tou takša plava osvetlitef kak je mel VW par lejt nazaj v passataj. Namen hibrida pa je nej vožnja izključno na elektriko, liki zajem energije in pretvorba le-te v elektriko in ponovno uporabo, tak ka namesto ka ide v lüft kak pri običnon avtoje, ide pri hibride lipou nazaj "v uporabo". Püste se stvari malo razložiti pa idi tuj za foro inouk hibridno zadevo malo pelaj kakši kroug, malo prečitaj kak funkcionera pa kakšen je dejanski namen pa kakšen youtube video si še pogledne za začetek. Mogouče si te premisleš, lejko pa tude nej. Skratka, či kaj cuj prešteš ti gli nemre škoditi.
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
to ste verjetno že videli. Toyoto prius sem vozil že takrat, ko večina vas še ni imela izpita za avto. in pa 4l porabe ni glih neki ekstra dosežek... Toliko je porabila prva generacija priusa in toliko po 15 letih porabi tudi 3 ali 4 ali 5 generacija priusa. S tega vidika pravim, da ni napredka. Sicer pa tudi moj 120 konjski 1.8l bencinar(zelo stara zadeva) v idealnih pogojih porabi 5.6 l bencina.

in ja če bi zdaj kupoval nov avto bi se odločil prej za hibrida kot za dizla.....

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:Toyoto prius sem vozil že takrat, ko večina vas še ni imela izpita za avto. in pa 4l porabe ni glih neki ekstra dosežek... Toliko je porabila prva generacija priusa in toliko po 15 letih porabi tudi 3 ali 4 ali 5 generacija priusa. S tega vidika pravim, da ni napredka. Sicer pa tudi moj 120 konjski 1.8l bencinar(zelo stara zadeva) v idealnih pogojih porabi 5.6 l bencina.

Prius:
<- 2003: 5,5 l/100 km
2016 -> : 4,5 l/100 km

Napredek je več kot očiten in ni samo na papirju kot pri konkurenci:
2000-2005: 5,7 l/100 km
2015 -> :5,5 l/100 km

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
oyoto prius sem vozil že takrat, ko večina vas še ni imela izpita za avto. in pa 4l porabe ni glih neki ekstra dosežek... Toliko je porabila prva generacija priusa in toliko po 15 letih porabi tudi 3 ali 4 ali 5 generacija priusa. S tega vidika pravim, da ni napredka. .

Nisi edini. In v tej priemrjavi porabe se seveda motiš. Poglej si še prostornost in opremo, pa seveda maso. Slednjo predvsem na račun varnosti. Sorry, ampak zadnja generacija Priusa je veliko učinkovitejša in varčnejša od prve.