Toyota Avensis se poslavlja prihaja Camry

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ja oblikovno niso glih biser, Izbira materjalov v notranjosti ni glih njihova odlika, Infotainment ni glih v koraku s časom ...
Preko tega moraš it in je ok. Jebenega fiata sn vozo večino življenja in ni blo tak kurčeve plastike v kabini kot je večina armaturke pri toyoti.

Ti to resno?
Vsedi se v 10let staro Toyoto in Fiata pa odpri oci. Dva razlicna planeta. Tudi ce je taista toyota narejena v Turciji (kjer je marsikateri fiat tudi).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
o, itd. niti ni tako težko. Če kupiš Toyoto pač greš čez nekatere pomanjkljivosti in to je to. Če je nekdo zamenjal dizla Toyoto torej pomeni, da je moralo biti nekaj konkretno narobe.
Si moreš mislit, da tega podatka nisem dobil od PRa ... In prodajalci toyote so imeli resne pomisleke, da jim bodo ljudje ob menjavi uhajali k drugim SUV znamkam, ker ni več 4x4 dizel RAV4. Da jim hibridna rešitev ne bo všeč.
Ne morem:D.
4x4 itak v večini primerov ni nujen, saj ti SUVji kvečjemu kakšen pločnik vidijo, to je pa to. Bi pa lahko potencialno bila težava dizel, ampak kot rečeno, če preživiš vse ostale slabosti Toyot, ti verjetno ni problem sprejeti hibridnega pogona, sploh glede na to, da je tipičen kupec Toyote daleč od nabildanega obritoglavca z Iphonom nalepljenim na desno uho.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
Ti to resno?
Vsedi se v 10let staro Toyoto in Fiata pa odpri oci. Dva razlicna planeta. Tudi ce je taista toyota narejena v Turciji (kjer je marsikateri fiat tudi).
Sedim v 4 leta stari Toyoti narejeni na Japonskem vsak dan. In vsak dan imam pred sabo trdo čip plastiko. Plastiko na spodnjem delu armaturke, v prtlažniku, vratih samo malo bolj jezno pogledaš in je praska. Najbolj osnovna stikala brez dizajna poljubno nametana po armaturki. Vse enako pusto, monotono. Da o grafiki na displeju ne govorim. Tak je blo včasih na Win CE. Pa še tam je bila navigacija bolj napredna. Je pa res da nimam ure iz praška :D
Pa je bil avto nov 38k€
G Punto letnik 06 kjer se v pratlažniku ne pazi več kaj se not vrže je pol majn spraskan. Če pa je že praska se dosti majn vidi. Občutek na ostalih delih je pa isto plastik fantastik.
S Cromo sploh nima smisla primerjat kaj se materjalov tiče.

pa se lahko Toyota fanboyi na trepalnice postavite zaradi mene.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Ne vem no.. v mojem avtu ni švoh plastike v primerjavi s konkurenco. Ko sem se vsedel v novega VW T-ROCa sem se skoraj zjokal, to je šele en k... plastika. Škode, golfi.. isti k.
Ko je avto 10 let star pa toyote še najmanj škripajo in odstopa plastika??

Infotainmant je res 2 koraka zadaj. Ne vem kje so japončki zaspali... tukaj jih nemci povozijo po levi in po desni.

Oblika je pa precej subjektivna. Obstajajo grši avti. Kodiaq je med zadnjimi tipičen primer. Pa še kakšen se najde :D

• Všeč mi je
Reactions: map

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Se strinjam, elektrika je čisto druga zgodba, ko bo še nekoliko bolj cenovno sprejemljiva (cene se že konkretno nižajo) in se poveča doseg, bo zadeva lepo eksplodirala, če jih bodo proizvajalci seveda sposobni dobavit. Sam vidim le eno potencialno nevarnost in sicer vzdržljivost baterij oz. dostopnost cenovno dosegljive menjave le teh. Če se le ta ne bo ustrezno razvila, bo pri stroškovno osveščenih kupcih zadeva padla, saj ti nič ne pomaga poceni vožnja, če potem vso razliko ali še več izgubiš v izgubi vrednosti. In pa še ena zelo velika težava, ki jo ima le Evropa: izpad trošarin na fosilna goriva. To bo Evropo v globalo še konkretno bolelo in se bojim, da bo iznašla način obdavčitve elektrike za vozila, kar bo le ta lahko naredilo konkretno manj konkurenčna z vidika stroškov uporabe.
Pa še nekaj: polnilna mreža se bo morala konkretno povečat ali pa bo avtomobil omejen na lokalne vožnje in polnjenje doma (nov problem, če si v bloku brez lastnega parkirišča). Ker recimo sam sem z avtomobilom, ki nima ravno kratkega dosega doživel enormen ''range anxiety'', ko pridem v petek ob 16.00 do polnilnice in le ta ne dela. Pokličem, ja ni problema gospod, pokličite na to številko v ponedeljek zjutraj:eek:.

Če so baterije tak problem pa pač namesto baterije za elektriko skrbi navaden motor... oh wait, Toyota Hybrid. ;)

Če podoben posnetek kot si za e-golfa narediš s Toyotinimi hibridom in izklopiš zvok boš videl, da ni neke pretirena razlike. Je malenkost več zakasnitve, ker tisti instant power elektrike je zgolj nekih 30 konj, na ostale je pa potrebno počakat bencinski motor. No in ravno ta lag se iz leta v leto iz generacije v generacijo izboljšuje in se bo počasi zabrisal in izenačil s popolnoma električnim avtom. Če tako malo pomisliš, potrebuješ npr. nekih 100 kW elektrike samo prvo sekundo ko zahodiš, potem teh 100 kW lahko že generiara bencinski motor, ki pride na prave obrate ali ko prime turbina, če je govorimo o kakšni konkurenčni znamki.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Kodiaq je grd? A čakaš na njega 1 leto + ker so vse kapacitete razporodane pa če se na trepalnice postaviš ?????? :valjamse: Očitno res nisi na povprečni oz. enaki valovni dolžini s povprečjem. Dober si, ni kaj...... Oprosti, ampak Kodiaq pa res ne spada med "faile" po boliki :)

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Kodiaq je grd? A čakaš na njega 1 leto + ker so vse kapacitete razporodane pa če se na trepalnice postaviš ?????? :valjamse: Očitno res nisi na povprečni oz. enaki valovni dolžini s povprečjem. Dober si, ni kaj...... Oprosti, ampak Kodiaq pa res ne spada med "faile" po boliki :)

Sorry, samo v 2017 ne vem če je katera znamka naredila meni osebno grši avto od Kodiaqa. Škoda je tokrat pobrala prvo mesto, jbg. Je tam-tam s priusom. Pa bi rekel, da mi je prius skoraj lepši :|
Kam smo prišli.... oh ja.. :D

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Aja... to še, nisem si ga podrobno ogledal ampak ko ga srečam ne cesti se mi res ne zdi grd. Ne pravim da je vrhunec oblikovanja ampak grd pa res ni.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Meni osebno te zadnja oblikovanja škode nikakor ne grejo. Je kle seat pa vw kr spredaj. Sicer ni tako krd, da se ga nebi mogel navadit ampak v isti hiši za isti denar dobiš lepšo značko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Ti popolnoka verjamem, stvar okusa. Meni npr. novi Superb vedno pritegne pregled, pač zjebe me indijanec na haubi :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: B81 in map

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Sedim v 4 leta stari Toyoti narejeni na Japonskem vsak dan. In vsak dan imam pred sabo trdo čip plastiko. Plastiko na spodnjem delu armaturke, v prtlažniku, vratih samo malo bolj jezno pogledaš in je praska. Najbolj osnovna stikala brez dizajna poljubno nametana po armaturki. Vse enako pusto, monotono. Da o grafiki na displeju ne govorim. Tak je blo včasih na Win CE. Pa še tam je bila navigacija bolj napredna. Je pa res da nimam ure iz praška :D
Pa je bil avto nov 38k€
G Punto letnik 06 kjer se v pratlažniku ne pazi več kaj se not vrže je pol majn spraskan. Če pa je že praska se dosti majn vidi. Občutek na ostalih delih je pa isto plastik fantastik.
S Cromo sploh nima smisla primerjat kaj se materjalov tiče.

pa se lahko Toyota fanboyi na trepalnice postavite zaradi mene.

Se strinjam s tabo. Imamo 2008 RAV4. Avto od zunaj ni napačen, glede na kasnejše zajebe Toyote s tem modelom. Notri je pa katastrofa. Pa raje ne bom našteval kaj je vse faljeno.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
Pač v štartu zamižiš na eno oko in je :). Jaz če potegnem črto sem bolj zadovoljen od pričakovanega z avtom kot celoto. Sem se pa v to japonskost že pred nakupom vdal. Oni zgleda nardijo nekaj da opravlja svojo funkcijo in je to to. Izgled je postranskega pomena. Če slučajno na koncu ostane kak jen ali dva še dizajnerja najamejo :)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.368
2.369
113
Pomurje
Takšna plastika je z razlogom. V bistu je cela plastika po avtu reciklirana in optimirana glede teže. Prius je pač 'eko' do konca.
Je pa tak obcutljiva, da jo res lahko samo gledaš. Klump po domače.
Nekih drugih slabosti pa ne najdem v notranjosti.
Tudi navigacija je na nivoju.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
Je na nivoju win CE iz leta 2004 ja ...
To kaj je razlog, da je taka plastika ni nek izgovor. Saj se da tudi recikliran materjal mehek ali pa prijeten na otip nardit. Za en foto ruzak so se na vsaki etiketi hvalili kak je iz recikliranih plastenk in je mehek.
saj če ostale aktualne toyote pogledaš znotraj so vse katastrofa. Chr he še najbolj za pogledat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
Eu avti so daleč pred japonci kaj se tega tiče. Upam da z nadpovprečnostjo materjalov nisi mel v mislih japoncev

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Briga me za materiale, sploh pa neke subjektivne ocene, meni je pomembno, da v avtu ne smrdi po plastiki (Passat Comfortline 2011 še danes smrdi) in da ni čričkov (v Priusu jih je sploh pozimi preveč).

Kar se pa infotainmanenta tiče, pa upam da se zadeva premika v pravo smer, pri Aygu so obupali nad svojim znanjem in zadevo prepustili Pionieerju, pride z Android Auto in Apple Car Play. Ameriška Camry in na sploh veliko Toyot ima v Ameriki svoj sistem (Entune), tako da to kar vidite v ameriških testih 100% ne bo na voljo v EU.

• Všeč mi je
Reactions: kacajdr