55+Bom prestavil na ene 46 pa da vidim rezultat. Je pa višja temperatura verjetno dobra za razkuževanje cevi???? Pri koliko crkuje legionela?
55+Bom prestavil na ene 46 pa da vidim rezultat. Je pa višja temperatura verjetno dobra za razkuževanje cevi???? Pri koliko crkuje legionela?
Če imaš tč nižaj. Tč dela solidno do nekje 45 stopinj ( gledano cop) nad tem ji strmo pade oz mogoče sploh ni sposobna segreti nad 50 stopinj.Kaj pa sanitarno vodo? Na koliko imate nastavljen bojler? Mi imam 300L, pa je na 52 stopinj. Smo pa trije in razmišljam da bi zmanjšal na ene 45-46 stopinj. Mnenja?
Nižaj tak dolgo, da te žena skurca ker jo zebe pod tušem.Kaj pa sanitarno vodo? Na koliko imate nastavljen bojler? Mi imam 300L, pa je na 52 stopinj. Smo pa trije in razmišljam da bi zmanjšal na ene 45-46 stopinj. Mnenja?
Đizs fakin Kristus, ej ti imaš menda otroke, verjetno imaš tudi desca. Da ženska vse to ve, kontrolira, zapisuje, preračunava. In se dejansko spozna na zadeve...hja, pri nas je 300L bojler, termometer za vodo v bojlerju je v zgornji tretjini, tipalo pa v spodnji, kjer je dotok mrzle vode. Naštimano je na 40 in stalno dogrevanje. Torej ne po urnikih 1x ali 2x / dan. Ogrevanje SV je prioriteta. To pomeni, čim eden pipo odpre se zelo kmalu TČ zbudi in začne ogrevati SV, saj T spodaj pri tipalu hitro za veliko pade. Zgoraj T kaže 48-50 stopinj, ker pač TČ ogreva vodo na ful. Kot on/off, TČjke tu nič ne prilagajajo, ker je pamet taka, da se pač čimhitreje segreje na želeno T, da lahko potem preide nazaj na ogrevanje hiše. So bile neke ideje, da bi mi tipalo prestavili višje, samo takrat bi pa potem morala najbrž tudi T dvigniti. Z dežja pod kap...
Saj pod tušem najdeš eno zadovoljivo temperaturo. Ko pa to enako vodo natočiš v bano, je hitro prehladna. Ker kad in okolica hitro potegne toploto nase in voda postane prehladna.Nižaj tak dolgo, da te žena skurca ker jo zebe pod tušem.
Še eden, ki se bo nekega dne v mrzlem švicu zbudil v 20. stoletju... Ampak takrat bo prepozno.Đizs fakin Kristus, ej ti imaš menda otroke, verjetno imaš tudi desca. Da ženska vse to ve, kontrolira, zapisuje, preračunava. In se dejansko spozna na zadeve...
Svaka čast na tebe.
Kaj pa dec dela pri vaši hiši?
P.S. nočem biti nesramen, samo vprašanje
Če imaš tč nižaj. Tč dela solidno do nekje 45 stopinj ( gledano cop) nad tem ji strmo pade oz mogoče sploh ni sposobna segreti nad 50 stopinj.
( prag bolečine je 42 stopinj...).
Jaz imam 47 na 180 literskem boljlerju (v sklopu notranje enote TČ). Moja sicer jamra da bi v bani rada imela več, ampak za tuširanje pa je OK. Je pa res, nižja ko je temp manj je izločanja vodnega kamna, zraven nižjih stroškov ogrevanja.
Bom prestavil na ene 46 pa da vidim rezultat. Je pa višja temperatura verjetno dobra za razkuževanje cevi???? Pri koliko crkuje legionela?
Nič hudo "praktičnega". Menda edine res učinkovite so "škatle" s soljo, po katerih pa je voda rahlo (za večino naj bi bilo nezaznavno) slana. Se pa začne pri 1-1.5k.kaj pa kaka mehčala za vodo, da se" izloči" vodni kamen še predno pride voda v kotel?
Tebi pa termometer laze, ali pa je tvoji crknil. Daj vzemi en termometer pa zmeri temperaturo v banji ko se kopa. Dvomim da ima 45, kaj sele 47.Jaz imam 47 na 180 literskem boljlerju (v sklopu notranje enote TČ). Moja sicer jamra da bi v bani rada imela več, ampak za tuširanje pa je OK. Je pa res, nižja ko je temp manj je izločanja vodnega kamna, zraven nižjih stroškov ogrevanja.
V bistvu ne, zanimivo mi je da ženska vse to ve in ima voljo se s tem ukvarjat.Še eden, ki se bo nekega dne v mrzlem švicu zbudil v 20. stoletju... Ampak takrat bo prepozno.
Kratko: čakam, če te bo dovolj v hlačah, da boš priznal, da te pravzaprav en klinac briga, kdo pri hiši kaj dela, ampak da gre le za še en (od mnogih tukaj gor) poskus diskreditacije in nato likvidacije. Prozoren poskus totalnega nadzora nad nekom, ki je slučajno ženska. Zgodba stara kot človeštvo.
Dejan
Gorenjke so opasne !
Sem preko pss spoznal eno dohtarco z gorenjske. Se je z waltisom (pec za centralno) dajala na nivoji sodnega izvedenca za strojništvo.
Samo stoj in beri. Saj najbrz je se vsa njena kolobocija na pss.
Vse energijske vrednosti in izracune jim je servirala in dokazovala da pec ne dela tako kot oni obljubljajo.