Toplotna črpalka - odtaljevanje

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.888
6.541
113
hja, pri nas je 300L bojler, termometer za vodo v bojlerju je v zgornji tretjini, tipalo pa v spodnji, kjer je dotok mrzle vode. Naštimano je na 40 in stalno dogrevanje. Torej ne po urnikih 1x ali 2x / dan. Ogrevanje SV je prioriteta. To pomeni, čim eden pipo odpre se zelo kmalu TČ zbudi in začne ogrevati SV, saj T spodaj pri tipalu hitro za veliko pade. Zgoraj T kaže 48-50 stopinj, ker pač TČ ogreva vodo na ful. Kot on/off, TČjke tu nič ne prilagajajo, ker je pamet taka, da se pač čimhitreje segreje na želeno T, da lahko potem preide nazaj na ogrevanje hiše. So bile neke ideje, da bi mi tipalo prestavili višje, samo takrat bi pa potem morala najbrž tudi T dvigniti. Z dežja pod kap...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Kaj pa sanitarno vodo? Na koliko imate nastavljen bojler? Mi imam 300L, pa je na 52 stopinj. Smo pa trije in razmišljam da bi zmanjšal na ene 45-46 stopinj. Mnenja?
Če imaš tč nižaj. Tč dela solidno do nekje 45 stopinj ( gledano cop) nad tem ji strmo pade oz mogoče sploh ni sposobna segreti nad 50 stopinj.

( prag bolečine je 42 stopinj...).

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
caki kk ne segreje do 50, ce mam pa sam nastimano na 50. pa nimam dodatnih grelcev za SV.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
hja, pri nas je 300L bojler, termometer za vodo v bojlerju je v zgornji tretjini, tipalo pa v spodnji, kjer je dotok mrzle vode. Naštimano je na 40 in stalno dogrevanje. Torej ne po urnikih 1x ali 2x / dan. Ogrevanje SV je prioriteta. To pomeni, čim eden pipo odpre se zelo kmalu TČ zbudi in začne ogrevati SV, saj T spodaj pri tipalu hitro za veliko pade. Zgoraj T kaže 48-50 stopinj, ker pač TČ ogreva vodo na ful. Kot on/off, TČjke tu nič ne prilagajajo, ker je pamet taka, da se pač čimhitreje segreje na želeno T, da lahko potem preide nazaj na ogrevanje hiše. So bile neke ideje, da bi mi tipalo prestavili višje, samo takrat bi pa potem morala najbrž tudi T dvigniti. Z dežja pod kap...
Đizs fakin Kristus, ej ti imaš menda otroke, verjetno imaš tudi desca. Da ženska vse to ve, kontrolira, zapisuje, preračunava. In se dejansko spozna na zadeve...
Svaka čast na tebe.

Kaj pa dec dela pri vaši hiši?

P.S. nočem biti nesramen, samo vprašanje

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Gonzo in Hanzi

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Đizs fakin Kristus, ej ti imaš menda otroke, verjetno imaš tudi desca. Da ženska vse to ve, kontrolira, zapisuje, preračunava. In se dejansko spozna na zadeve...
Svaka čast na tebe.

Kaj pa dec dela pri vaši hiši?

P.S. nočem biti nesramen, samo vprašanje
Še eden, ki se bo nekega dne v mrzlem švicu zbudil v 20. stoletju... Ampak takrat bo prepozno.

Kratko: čakam, če te bo dovolj v hlačah, da boš priznal, da te pravzaprav en klinac briga, kdo pri hiši kaj dela, ampak da gre le za še en (od mnogih tukaj gor) poskus diskreditacije in nato likvidacije. Prozoren poskus totalnega nadzora nad nekom, ki je slučajno ženska. Zgodba stara kot človeštvo.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če imaš tč nižaj. Tč dela solidno do nekje 45 stopinj ( gledano cop) nad tem ji strmo pade oz mogoče sploh ni sposobna segreti nad 50 stopinj.

( prag bolečine je 42 stopinj...).

Mislim da pumpa po specifikacijah segreje do 55 stopinj. Je pa res da ko imam nastavljeno na 52 mi v štartu vedno začne pumpa greti, nato pa se vklopi grelec in dokonča svoje delo.

Jaz imam 47 na 180 literskem boljlerju (v sklopu notranje enote TČ). Moja sicer jamra da bi v bani rada imela več, ampak za tuširanje pa je OK. Je pa res, nižja ko je temp manj je izločanja vodnega kamna, zraven nižjih stroškov ogrevanja.

kaj pa kaka mehčala za vodo, da se" izloči" vodni kamen še predno pride voda v kotel?

Bom prestavil na ene 46 pa da vidim rezultat. Je pa višja temperatura verjetno dobra za razkuževanje cevi???? Pri koliko crkuje legionela?

če bojler sprazniš torej da je temp recimo 20 C ni panike...problem je če ti temperatura niha za par stopinj, mogoče 10,15 stopnji..takrat je jeba.- Drugače antilegionelni programi potekajo pri 65 C

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Takšne vode se gotovo ne more piti, verjetno pa tudi korodira vse po vrsti (pomivalni stroji so temu še prilagojeni, vsi drugi pa ne)...

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Pitna je, brez tezav. Ampak vsem ne odgovarja. Menda pa lahko za to skatlo namestis se eno drugo, ki odstrani sol :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Jaz imam 47 na 180 literskem boljlerju (v sklopu notranje enote TČ). Moja sicer jamra da bi v bani rada imela več, ampak za tuširanje pa je OK. Je pa res, nižja ko je temp manj je izločanja vodnega kamna, zraven nižjih stroškov ogrevanja.
Tebi pa termometer laze, ali pa je tvoji crknil. Daj vzemi en termometer pa zmeri temperaturo v banji ko se kopa. Dvomim da ima 45, kaj sele 47.
Jaz sicer okoli 40, za pomivanje posode kaksno C vec. Ampak tam namakas samo dlani, ne celega telesa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Dejan
Gorenjke so opasne ;)!
Sem preko pss spoznal eno dohtarco z gorenjske. Se je z waltisom (pec za centralno) dajala na nivoji sodnega izvedenca za strojništvo.
Samo stoj in beri. Saj najbrz je se vsa njena kolobocija na pss.
Vse energijske vrednosti in izracune jim je servirala in dokazovala da pec ne dela tako kot oni obljubljajo.

• Haha
Reactions: tony

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Še eden, ki se bo nekega dne v mrzlem švicu zbudil v 20. stoletju... Ampak takrat bo prepozno.

Kratko: čakam, če te bo dovolj v hlačah, da boš priznal, da te pravzaprav en klinac briga, kdo pri hiši kaj dela, ampak da gre le za še en (od mnogih tukaj gor) poskus diskreditacije in nato likvidacije. Prozoren poskus totalnega nadzora nad nekom, ki je slučajno ženska. Zgodba stara kot človeštvo.
V bistvu ne, zanimivo mi je da ženska vse to ve in ima voljo se s tem ukvarjat.
Saj za deca ne ostane nič, če že žena vse ve.

• Haha
Reactions: ales85

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.701
1.055
113
Dejan
Gorenjke so opasne ;)!
Sem preko pss spoznal eno dohtarco z gorenjske. Se je z waltisom (pec za centralno) dajala na nivoji sodnega izvedenca za strojništvo.
Samo stoj in beri. Saj najbrz je se vsa njena kolobocija na pss.
Vse energijske vrednosti in izracune jim je servirala in dokazovala da pec ne dela tako kot oni obljubljajo.

A Cimo misls?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi