Tiff sliko mi prikaže in natisne kot negativ

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

imam tiff sliko (risbo), ki mi jo na računalniku pokaže kot negativ (kar bi moralo biti belo je črno in obratno).
Pošiljatelj te slike vidi le-to normalno, tako kot je prav in jo lahko tako tudi natisne, jaz pa dobim iz tiskalnika točno tako, kot jo vidim na računalniku.

V čem bi bil problem?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogoče gonilniki monitorja ali grafične serjejo.
Sam sem opazil, da če namestim gonilnike monitorja in photoshop, potem mi v enem pregledovlaniku slik, bel rob prikaže rumenga.
Neki se tepejo med seboj profili.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Grem po vrsti:
@titov: v osnovi uporabljam prednaložen program v win 7, naložil sem si tudi irfanview, pa ni nič drugače kot prej.
@Fusion: ista zadeva je na bratovem računalniku (jaz imam 64bit, on 32 bit, oba win 7, HP)
@DJ_Beat: ne vem ali je slika v CMYK :D naj bi bila običajna tiff slika (risba enega izdelka), ki pa jo meni ne prikaže pravilno. Danes sem preko telefona poslal sliko iz dropboxa na drug računalnik, kjer je win XP in je zadevo odprlo tako kot mora (belo ozadje, črte pa črne).

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Te slike ne bi ravno nekam nalagal ali pošiljal naokoli, ker gre za službeno zadevo...

Če se je lotim v slikarju karkoli obdelovat, mi slikar zmrzne, ker je sama slika najbrž v osnovi "pretežka" zanj...

Če jo v irfanviewu shranim kot jpeg, je potem v slikarju ne morem odpret, javi neko napako...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
zrihtej si en photoshop, lahko tud portable, pa mal poglej kakšne lastnosti ima slika. Lahko da je "prevelika", lahko da ima prevec chanellov...