sam pa cincam. z avtom sem dobil Kumho KW27. bile so tudi prva vgradnja, se pravi so stare 3 leta. profila imajo še dovolj, za letošnjo sezono zagotovo še bodo. ampak nikjer pa ne najdem nekega testa, kako se znajdejo v zimskih razmerah. niti ne vem, v kakšnih razmerah so bile vožene, so bile na avtu tudi poleti, zato vseeno gledam, da bi vzel nove, ampak za pozimi bi raje imel manjšo dimenzijo.
imel sem vulkanizerja, kateremu še vedno precej zaupam, vendar zaradi oddaljenosti ne hodim več k njemu, pa ne bom nikoli pozabil, ko je rekel, da starost gume sploh ni pomembna. po drugi strani pa povsod prebiram, kako je pomembna tudi starost gume. kaj je zdaj res?
po drugi strani pa razmišljam o menjavi tudi z ekonomskega vidika - 2x na leto menjava pnevmatik na 17" alu-platiščih, ter hramba 225/45 R17 gum na letni ravni pride skoraj toliko, kot če vzamem nova jeklena platišča in gor obesim nove zimske gume, katerim vem, da lahko zaupam ...
spet po tretji strani pa me zelo mikajo nove Michelin CrossClimate, katere se, glede na vse možne teste, znajdejo v vseh možnih vremenskih pogojih (kar pa tudi sam iščem ...
), problem je samo v tem, da zaenkrat še nisem zasledil moje dimenzije (225/45 R17). in ko smo ravno pri dimenzijah - po nekaterih podatkih na moj avto (oprema Sport) pašejo pnevmatike dimenzij 205/55 R16 in 225/45 R17, vendar pa se na popolnoma enakem avtu, vendar nižje opreme, lahko da gor tudi še 195/65 R15 - lahko potem tudi jaz, ali pač zaradi drugega paketa opreme slednja dimenzija odpade zame?