KUMHO 205/50/17. zelo zadovoljen. Ni problem klanec speljevanje, ovinki. Tudi na do sedaj suhi cesti se mi niso zdele glasnejše kot letne conti sportcontact. Za to ceno, odličen nakup.
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Evo, prvi sneg tukaj, kakšne so kaj izkušnje z novimi gumami?
Jaz imam za Nokian WRD4 malce mešane občutke - pred snegom se je na mokrem nekajkrat precej slabo držala, včeraj na delno poledenelem/zasneženem tudi ni kaj prida dala od sebe, danes zjutraj na nekaj cm snega precejšen klanec + ovinek odlična, sicer so se kolesa vrtela, vendar je šlo gladko naprej....
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Na poledeneli cesti nobena guma ne prime.
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Evo, prvi sneg tukaj, kakšne so kaj izkušnje z novimi gumami?
Jaz imam za Nokian WRD4 malce mešane občutke - pred snegom se je na mokrem nekajkrat precej slabo držala, včeraj na delno poledenelem/zasneženem tudi ni kaj prida dala od sebe, danes zjutraj na nekaj cm snega precejšen klanec + ovinek odlična, sicer so se kolesa vrtela, vendar je šlo gladko naprej....
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Amerikanosi niso butalci kot Slovenci, da bi sprejeli obvezo zimskih gum kar povprek. Tudi ne raznoraznih nalepk, rezervnih žarnic, prvih pomoči in podobnih budalaštin.
Se pa tam razbijat avte, še posebej drugih, oz. na splošno delat škodo na cestah, definitivno ne splača. Je sistem tako naravnan. Ni resetiranja bonusov/malusov na zavarovalnicah in podobnih for kot v Sloveniji. Več kot boš delal škode, bolj te bodo olupili ali pa celo strpali v keho.
Tako da ja, dosti ljudi, v krajih, kjer so konkretne zime, glej ga zlomka, na avtih celo ima zimske gume.
V Kanadi so pa zimske gume na nekaterih cestah obvezne. V globalu pa ne. Je pa logika podobna kot v ZDA - se ne splača delat škode na cestah, procent avtov z zimskimi gumami, sploh na severu, je pa seveda velik.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
no imam jaz vprašanje:
pred leti je bila tabla na avstrijski strani Ljubelja "allrad fahrzeuge ausgenommen" pod znakom za obvezne verige
sedaj so ta spodnji napis odstranili, se pravi, je enako - v kolikor so obvezne verige, moraš namestiti le-te TUDI na 4x4 vozilo, opremljeno z zimskimi pnevmatikami - kot je bilo pri nas že od nekdaj
se pravi, po domače: sedaj, ko so žandarji spet na vrhu Ljubelja, me lahko avstrijec oglobi (cca 30eur), če se na vrh pripeljem s quattrom, brez nameščenih verig
ampak, vprašanje, ki bi ga postavil: na kateri kolesni par moraš namestiti verige na štirikolesno gnano vozilo, da zadostiš zakonu?
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Letne gume niso noben problem.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ampak, vprašanje, ki bi ga postavil: na kateri kolesni par moraš namestiti verige na štirikolesno gnano vozilo, da zadostiš zakonu?
Citat:
Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za eno os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.