Test zimskih gum za sezono 2015/2016

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Kaj pravzaprav pomeni prva vgradnja? Sem šel na testno vožnjo z i30 in se bile gor Kumho, jaz sem dobil Continental sodelavec pa Michelin
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Prva vgradnja pomeni, da ima proizvajalec gum pogodbo stovarno, da doblavlja gume, ki jih v na avgo dajo ob izdelavi. Sevda je takih gumarjev več, zato lahko (glede na model, dodatno premo ipd) dobip na i30 pač različne gume.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Najbrž je že bilo govora o tem, pa ne najdem:

Ali ti je prodajalec v zimskem času dolžan dati na avto zimske gume, ko kupuješ nov avtomobil?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ja pa ti potem lahko prodajalec proda tehnično neizpraven avto?

Saj ni tehnično neizpraven. Odpelji ga na vlečni službi na tehničnega, pa te ne bodo vrgli ...
Ne smeš pa z njim na cesto, ker bi kršil predpise o zimski opremi.

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Meni se tukaj poraja podobno vprašanje. Ali na novem avtu sploh dajejo v tovarnah zimske gume?
In če, od kdaj do kdaj približno ga moraš naročit, če bi hotel imet zimske gume?

In če v tovarnah tega ne delajo, ali se da zmenit pri prodajalcu? Pa recimo da hočeš tudi konkretni model, ne kar enih.
Pač zanima me, če bom slučajno kupoval avto pozimi.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Meni se tukaj poraja podobno vprašanje. Ali na novem avtu sploh dajejo v tovarnah zimske gume?
In če, od kdaj do kdaj približno ga moraš naročit, če bi hotel imet zimske gume?

In če v tovarnah tega ne delajo, ali se da zmenit pri prodajalcu? Pa recimo da hočeš tudi konkretni model, ne kar enih.

Avto pride iz tovarne v večini primerih na letnih gumah. (razn če je tovarniško specifično dodano kot opcija)
Lahko se dogovoriš pri prodajalcu novih, vendar bo treba plačati... (to pa marsikoga moti)
Itaq pa če odkarta vsaj 10 jurjev (toliko je najcenejši normaln avto naprej) boš našel še tiste 300 400 eur pa si kupil ene normalne zimske gume. - logičlen korak

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Stvari se rahlo zapletejo, če na dan prevzema zunaj nameče 30 cm snega....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:

Ne.

Ja, če je prodajalec normalen ...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
zmaga.gif

Pri vseh novih testnih avtih, ki sem jih imel letos v začetku zime, so mi brezplačno ponudili zimske gume, če se odločim za nakup. Pri avtih, ki so po naročilu, pa ponavadi zimskih gum ni, edino če jih ne naročiš v kompletu, ali se s prodajalcem tako dogovoriš.

Čeprav bi bilo logično da pozimi dobiš avto na zimskih gumah, temu ni tako, razen v primeru akcij, kjer ti zimske gume podarijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Evo akcija pri Renaultu, 225/45x19, edino kar so mi uspeli dobaviti je Continental, prodajalec je računal na Nexen varijanto (da mu ostane od subvencije)

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Evo, prvi sneg tukaj, kakšne so kaj izkušnje z novimi gumami?

Jaz imam za Nokian WRD4 malce mešane občutke - pred snegom se je na mokrem nekajkrat precej slabo držala, včeraj na delno poledenelem/zasneženem tudi ni kaj prida dala od sebe, danes zjutraj na nekaj cm snega precejšen klanec + ovinek odlična, sicer so se kolesa vrtela, vendar je šlo gladko naprej....

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Preveč pričakuješ, ni že lep čas konkretno padalo+ ceste so bile soljene.Sedaj je zapadel suh sneg ki spet ni za nikamor.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.431
2.383
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Kupil bom celoletne GY Vector 4seasons 2-gen.
[
Danes smo preizkusili v snegu na naš hrib. Prišli gor brez problema. Ravno tako kot jaz z 2 leti starimi zimskimi Michelin.

Se pravi nismo pogresili pri nakupu.