Tesla MODEL S

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Čez 30 let bomo pa govorili: danes sem spet opazil Golfa Dizla na križišču Kajuhove in Litijske,pa ena bencinska Mazda se je peljala včeraj po Celovški....:D

laibach123

Pripravnik
18. mar 2012
217
0
16
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Naslednji teden testna vožnja s Teslo S, hoho
smile-1.gif

Kje se pa da zment za testno vožnjo? Lahko na ZS.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113

P.S.: Prepozna kdo vozilo, ki je na prvem posnetku pokazano takoj na začetku
smirk-1.gif
?

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Majke mi da bom pogledal celo uro in pol. Me prav zanima kok casa je rabu do S in kolk je mel problemov z chargerji.

LP

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
ja ... sam to bom povedu, da ni šlo brez problemov - celo na Norveškem ne!
smile-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ja glede na to da 95% prebivalcev zivi v Oslu, Bergnu in Trondheimu so tam okol verjetno locirani superchargerji. Do Trondheima sem siguren da ni blo nobenih problemov. Severno od tam je pa itak "drug svet".

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pogledal zadevo in morem priznat, da nisem verjel da bom pogledla uro in pol Bjornovega prispevka. Ponavadi ne zdrzim 10 minut pri blesavih filmih, ampak se je mozic res potrudu in je zadeva gledljiva z obcasnim previjanjem (ceprav mi je malo antipaticen s tistimi njegovimi The Wire vlozki ala "Oow yeaah" in "Shiiiit" izjavami). Lepo zmontirano in lepo prikaze trenutne slabosti za elektricna vozila (recimo tist šop kablov, prikljuckov in podaljskov v prtljazniku). Po drugi strani pa nisem mogel verjeti koliko elektricnih vozil=Tesel se ze vozi po Norveskem. Na vseh superchargerjih jih je polno. In ja z manjsimi problemi in daljsimi postanki mu je uspelo, kljub temu da na 3/4 poti ni bilo superchargerjev. EV je definitivno prihodnost.

LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Če si opazil, pri trifaznem polnjenju, kjer vtičnica omogoča polnjenje z 32+ Amperi, Model S omejuje na 26 Amperov, čeprav je deklrariran za 22kW = 3 faze * 230V * 32A.
Če pogledaš komentarje pod video posnetkom, sem se z Bjornom pogovarjal glede tega, ker me je zanimalo, čemu je tako in je stvar v tem, da ima očitno Tesla težavo s polnjenjem pri polnih 22kW in zaradi tega omejujejo moč na 18kW. Škoda, ker to bi mu pri vsakem 32+A polnjenju prihranilo 1 uro.
Druga slabost, ki je sigurno zelo redka je bila vidna, ko je avto polnil na vtičnici pri distributerju elektrike in je napetost nihala pri okoli 240V in se je polnjenje kar prekinilo. Sicer je res, da je to zelo redka situacija, ker standard ze Evropo je 230V, ampak očitno imajo distrubuteriji blizu trafo postaj višjo napetost, da v domove pride 230V (pač, izgube na žicah).
Npr. za Ampero sem prebral, pa pri 230V polnjenju tolerira napetost med 180V-250V.
To lahko potrdim, saj sem zdaj že 2x polnil na vtičnicah, kjer je napetost padla na cca. 190+V.

P.S.: Mene pri vidu moti le to, da, ok, sta mladoporočenca, ampak, da ji pred kamero hoče dajati poljube, ona pa hladna.

Nazadnje urejeno:

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Oboje sem opazil ja. Prvic je moral nizati amperažo in drugic, ko je bil v nakupovalnem centru in mu je zaradi previsoke napetosti prekinilo napajanje. In pol se mu zadeva ponovi, ko je snemal. To z nihanjem napetosti pomojem ni tak problem, itak lahko vse omejitve softwaresko omejijo/popravijo. Vprasanje je zakaj je omejitev nastavljena na 240V. Lahko v ameriki ne nihajo tok napetosti, glede na to da imajo 110V.

Vsaka mu cast, da se z EV avtom odpravi na tako pot...pravi pioner! Vecina napak oz. problemov je "zacetniskih" in se bodo s casom odpravile. Je pa dokazal da se da! Kar je najpomembnejse.

LP

P.S: Ah tiste njune "intimne" zadeve bi lahko izrezal iz filma, ker nimajo veze s tripom in Teslo in nobenega ne zanimajo.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Vsaka mu cast, da se z EV avtom odpravi na tako pot...pravi pioner! Vecina napak oz. problemov je "zacetniskih" in se bodo s casom odpravile. Je pa dokazal da se da! Kar je najpomembnejse.

Me spominja na moje pionirske dni, ko sem leta 2008 kupil Vectrix-a in se znjim vozil na vožnje čez Jezersko sedlo v Avstrijo (via Kranj, Preddvor in Jezersko) in v Logarsko dolino (čez Kamnik in Veliko planino), vmes pa polnil na ali vnaprej dogovorjenih vtičnicah, ali pa na sproti nafehtanih
smile-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.456
1.916
113
Danes sem videl tole čudo v živo. KR tablice, parkiran pred rastlinjakom v volčjem potoku. Avto zgleda res impresivno, sploh znotraj s tistim megalomanskim displejem.
Sem pa resnično razočaran nad detajli zunaj. Une kromirane letvice so štrijo stran kot pri kakšni stari stoenki. Tudi zadaj pri prtljažniku so razmiki med paneli ogromni, bistveno večji kot pri kakem novem golfu. Najprej mi je prišla namisel tista scena iz Top Geara, ko sta se začela ob pogledu na novega Viperja, Clarkson in May režat: "Panel gaps, Panel gaps." Panel gaps indeed!!!.
Gre za avto ki stane 100 jurjev, za božjo voljo, a res ne gre tega malo bolje nardit.

Prilagam nekaj fotk

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.614
10.825
113
To maš pa prav, kaj šele bo po recimo 50 ali 100 k prevoženih po naših cestah. Razštelan in kar direktna na odpad...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.614
10.825
113
Edini plus vidim v notranjosti. Hint: obvolanske ročice,gumbki za spuščanje stekel.