Ne, da bi zagovarjal Teslo, ampak to ni nujno res.
Doma hranim vtikač od mojega 16A EVSE-ja, ki mu je zagrelo en pin in stopilo plastiko, ki drži ta pin. Stopilo pa je zaradi oslabljene vtičnice na razdelilcu, ko sem polnil na Štajerskem, pa sem na tisti vtičnici prej polnil kar nekajkrat, pa je bilo vse v redu in to se je zgodilo par minut po tem, ko sem avto priklopil na polnjenje. Še dobro, da sem prišel pogledat, če je vse ok, ker je že smrdelo in se smodilo.
Nekaj se je znotraj vtičnice zgodilo (tudi ta je bila stopljena), da je začela generirati ogromno toplote, ki se je prenašala po pinu in žici na vtikač EVSE-ja, tako da se tudi začela topiti plastika pina na vtikaču. Ko sem potegnil vtikač iz vtičnice, je bila plastika vtičnice skoraj tekoča, tako da se je pina vtikača še držala tista objemka vtičnice, ki objame pin vtikača, da naredi kontakt.
Vtikač sem na EVSE-ju zamenjal, dal stran razdelilec, namesto njega je zdaj tam industrijska vtičnica na 10m 2.5mm2 podaljšku in ko vtikač po 3 urah polnjenja potegnem ven, pin še topel ni.
Bom popoldne, ko pridem domov, naredil fotko stopljenega vtikača.
Varovalka pa po moje deljue tako, da je sama del prevodnika, po kateri teče elektrika in če se le ta zadosti segreje, se verjetno stopi in prekine krog. Tudi kabel mojega stopljenega vtikača je bil še na razdalji cca. 0.5m od vtikača zelo topel na otip.
Edit: Popravil detajle.