Tema o novih prometnih zakonih

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se raje kaksnih 70, ali celo manj, ker je vecina ovinkov na obvoznici na 80.

Ali imajo kamere/radar tudi na ovinkih obvoznic? Na tistem ovinku za MB avtocesto ti kaze hitrost pa se znak utripa kot zmesan.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.123
6.926
113
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
ksz

Ne vem za vas ampak mene je dobesedno panika grabi
jezen.gif

Sodelavca so dubl tedn nazaj v coni 30 - pelu 67km/h
13.gif

Kolega ustavl na Zaloški dva dni nazaj: rdeča luč 400
cry12bpy.gif

13.gif

Jah nč, vožnja skozi mesto nujno zlo... only AC pa obvoznica pa 95km/h
confused-1.gif
Tole z rdeco lucjo je buca.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ne vem točno kaj je dobu ampak 400€ je blo skp na listu napisan... je pa LPP bus bil ustavljen
rolleyes-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
ksz...

Mene pa vsak dan bolj zanima, kdaj bo prišel tisti dan, ko bo slovencem počil film in se bomo uprli tej inkasantski zakonodaji.

Naj mi nekdo pove ali obstaja način, da se upremo in skenslamo to barabijo. Recimo danes delajo referendume že za vsak drek, zakaj ne naredijo(mo) referenduma, ki bi ovrgel ta zakon. Pomoje da je tako nabijanje kazni za minimalne prekrške možno samo v SLO. Če bi vlada kaj takega hotela naresti recimo v Grčiji ali recimo v Franciji, bi imeli takoj proteste na ulicah, požgana mesta, itd...

Kako dolgo bomo to še prenašali!?!??!!? Dejmo nekaj narest!!!

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Da ne bo samo negativno, z novim zakonom je splošna omejitev na hitrih cestah (Razdrto - Nova Gorica, skozi Maribor, severna LJ obvoznica, Črnuče-Tomačevo, pa še kaj bi se našlo) dvignjena s 100 km/h na 110 km/h!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.305
10.608
113
pesek v oči, vsaj mb obvoznica je po večini omejena z znaki, da ne govorimo zmanjševanje na 80, 60, 40 xxx metrov pred rondojem, tam pa cajkani, hopsasa, milijon €€€.. pedrsko do konca.

sem ravno zadnji peljal tam,pa je bilo vse prazno, pa sem poizkusil če sploh realno gre tako zniževat hitrost po omejitvah, pa da normalno zadeva deluje? ni šasn, je bolje kar ročno potegnit v mbju, al pa doma ostat. katastrofa vse skup.

povsem zadovoljivo bi bilo 80 in nato 60,potem pa že zapelješ na pesniški rondo če si zdrav normalen človek.. za tiste ko ga vsipajo dirket na travo v sredini jim pa niti betonski zid ne pomaga, kaj šele prometni znaki.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
ksz...

Mene pa vsak dan bolj zanima, kdaj bo prišel tisti dan, ko bo slovencem počil film in se bomo uprli tej inkasantski zakonodaji.

Naj mi nekdo pove ali obstaja način, da se upremo in skenslamo to barabijo. Recimo danes delajo referendume že za vsak drek, zakaj ne naredijo(mo) referenduma, ki bi ovrgel ta zakon. Pomoje da je tako nabijanje kazni za minimalne prekrške možno samo v SLO. Če bi vlada kaj takega hotela naresti recimo v Grčiji ali recimo v Franciji, bi imeli takoj proteste na ulicah, požgana mesta, itd...

Mislim da je treba imeti 40.000 podpisov za referendum, nisi edini ki razmislja v tej smeri.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
ksz...

Mislim da je treba imeti 40.000 podpisov za referendum, nisi edini ki razmislja v tej smeri.

Najbolje ja, zakaj nebi potem kar šli na referendum za odpravo vseh CPP? Itak so brezveze, pa če ni predpisov tudi kazni ni!
stupid-1.gif

Kazni so vedno previsoke za kršitelje, nikoli pa za tiste ki zakonov pač ne kršijo.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Matr no, k zdej je pa dost tega. Uni k.urci so zafurali vse, kar se je dalo in še več, nam pa nalagajo vedno hujše zakone, ki ne vodijo nikamor drugam kot k tem, da bodo navadnemu folku pobrali še zadnji euro in ga seveda ukradli, tako kot ves ostali denar iz države.
Nebi rekel, če bi vse skupaj res imelo nek efekt, pa ni drugega kot to, da se folk pelje po cesti v strahu, ne merka več na promet ampak samo še na to, kje bo za cesto videl sumljivo kanto, policaja skritega v grmovju ali kakega drugega inkasanta, ki ga bo spravil na kant za najmanjši prekršek.

P.izda, a smo sužnji al kwa?!!?!?
10.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
A je kak Sindikat ali pa civilna iniciativa ki bi se pogajala oz. nasprotovala takim CPP predpisom oz. zakonom
sprasujem se.gif

Skratka... brez kakega Semolič-a nau nč
smirk-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Lej, sej s CPP ni nič narobe, red mora biti na cesti.

Le s kaznimi so preterali u iber. Ne more biti kazen za to, da si peljal 10 preveč, mesečna plača.

Zakaj potem ne kaznujejo nebenega, ki je ukradel miljone ali zafural firmo in spravil na cesto veliko ljudi. Uni se jim ne pustijo kar tako, ker so namazani z vsemi žavbami.

Najlažje je rubit rajo na cesti, ki si ne upa reči nič.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Citat:
Le s kaznimi so preterali u iber. Ne more biti kazen za to, da si peljal 10 preveč, mesečna plača.

Sem že v eni drugi temi pisal ... kazen za 10km/h prehitro v naselju je 50EUR! Kje ti vidiš sedaj celo plačo? Skratka če po pomoti voziš prehitro plačaš nek drobiž in rešeno, če pa divjaš po obočju umrjenega prometa 70km/h (kot je nekdo napisal) je pa edino prav da ti vzamejo izpit, da ti dajo 2000 EUR kazni in še zaprejo za 3 mesece!
zmaga.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zato pa je tako v SLO. Strinjamo se z vsem, kar nam naložijo in mirno požremo ves drek. Veliko jih je še celo prepričanih, da je tako najbolje. Očitno nekaterim paše, da imamo daleč najvišje kazni, da smo daleč najbolj obdavčeni, da so tisti, ki so zajebali cel sistem nekaznovani itd...

Nobenemu pa ne kapne, da bi bilo potrebno spremeniti PREDVSEM kaj drugega, ne pa v nedogled višat kazni za kršenje CPP.

Brezveze!!!!

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
ksz...

Najbolje ja, zakaj nebi potem kar šli na referendum za odpravo vseh CPP? Itak so brezveze, pa če ni predpisov tudi kazni ni!
stupid-1.gif

Kazni so vedno previsoke za kršitelje, nikoli pa za tiste ki zakonov pač ne kršijo.

Niti ne,ampak te kazni ki so v SLO zadnja leta, si lahko privoscijo le pravi lopovi ( jankovic,hilda, zidar in ostali podobni) .Velika večina pa za skupek dveh alih treh kazni dela po cel mesec.

Se pa strinjam, za drzavo je super za filanje denarja, pobrati vse kar se zasluzi, sploh sedaj ko imajo tako avtomatizirane sisteme blagajne, parkira avto na rob, caka kaksne 2 urce in zasluzi 10.000,00€ . Ni lepšega vira dohodka denarja kot je to.

Realno bi moralo biti za prekoračitev do 20-30km/h kazen cca 100€ in to je to.In v SLO se sprejme vse kar prinese denar denar in se vec denarja v zepe že tako polnih.
Zakaj rabimo Mesto redarstvo z radarji? Policija ni sposobna opravljati svojega dela? Aja ne ni to,ampak so nekateri zavohali denar in hitro kupili radarje.

En primer mogoce mal v hecu,ampak je kar resničen.
Če bi se slo za skrb za izvajanje zakona,bi potem lahko vsak Janez imel svoj stacionarni radar in bi lepo kasiral on, saj baje da je vzgojno če krišitelj plača. Ampak tukaj bi bil problem ker krsitelj bi plačal,denarja pa nebi dobila dražava/obcina , temveč Janez. To pa potem naenkrat ni več tako vzgojno ane?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Ja vsi nasprotniki kazni potem uberejo politično pot in se zgovarjajo na Bavčarje, Zidarje, Pahorja, Janšo ...

Kot voznik imaš izbiro da kršiš CPP ali pa da ga ne kršiš, iz tega izhaja tudi izbira kazni. Če pač dnevno kršiš vse omejitve po spisku razumem da so kazni problem,

Skratka bojkot teh "pijavk" ki vam kradejo denar je preprost, NE delajte prekrškov!
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Realno bi moralo biti za prekoračitev do 20-30km/h kazen cca 100€ in to je to.In v SLO se sprejme vse kar prinese denar denar in se vec denarja v zepe že tako polnih.

Še en ki ni prebral zakona in nima pojma kašne so kazni. Ali pa mogoče hočeš rečt da za divjanje po naselju s 70km/h ne ogrožaš nikogar? In da je kazen 100EUR za tako malenkost dovolj visoka?!

Na, po AC lahko greš 30km hitreje pa boš plačal 50-60EUR (polovička)! Dovolj fer se mi zdi ..
do 20 km/h – 60 do 80 eurov
do 30 km/h – 100 do 120 eurov