Revolut bančni račun

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.041
357
83
www.svetidej.com
1000030035.png

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

kokica2000

Fizikalc
20. mar 2011
144
32
28
Glede na to, da pri novem Revolutovem produktu (Instant Access Savings) ne gre več za naložbo v denarni sklad in da je denar razpoložljiv trenutno (ne gre za depozit), bi lahko šlo za obresti na vpogled, ki po naši zakonodaji niso obdavčene. Je pa v pogojih produkta zapisano, da je v obrestni meri zajet 15% Litvanski davek. A ve kdo kaj več o davčni obravnavi tega produkta?

• Všeč mi je
Reactions: Capone

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.894
1.176
113
Glede na to, da pri novem Revolutovem produktu (Instant Access Savings) ne gre več za naložbo v denarni sklad in da je denar razpoložljiv trenutno (ne gre za depozit), bi lahko šlo za obresti na vpogled, ki po naši zakonodaji niso obdavčene. Je pa v pogojih produkta zapisano, da je v obrestni meri zajet 15% Litvanski davek. A ve kdo kaj več o davčni obravnavi tega produkta?
Smo že predelali, ko je šlo za obresti pozitivnega stanja na Trade Republic...

Pa si je naš zakonodajalec izumil še eno vrsto računa (zdajle se poimenovanja žal ne spomnim)...
Tako, da so na koncu Obrest Trade Republic šle v kvoto 1000€ neobdavčenih obresti... Pa še to FURS ni z veseljem pogoltnil...

Sem se že spomnil imena vrste računa .... Račun mora biti "Plačilni", da obresti ne gredo v kvoto 1000€

• Všeč mi je
Reactions: Rikolus

kokica2000

Fizikalc
20. mar 2011
144
32
28
Ni isto, ker Trade Republic ni polnovreden bančni račun (ne omogoča plačilnih transakcij, samo dvig na svoj lasten račun).