Tema o novih prometnih zakonih

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
No, to je spet tipično sprenevedanje. Povsem normalno je, da če obstaja kaj prostora na desni, da bosta oba voznika vsak zase zavila desno kolikor se pač da, da se izogneta trčenju, a tu ne govorimo o takih primerih. Govorimo o situaciji, ko je trčenje tako rekoč neizogibno. V takem primeru bo vsak voznik v tistem delčku sekunde, ki mu je še na voljo, instinktivno zavil tja kjer je praznina. V primeru čistega čelnega pokritja, ko ti vozilo nasproti pripelje izza ovinka po tvojem pasu, je to v večini primerov levo in ne desno, ker drugače bi ga že prej opazil, oziroma on tebe in ne bi sekal ovinka. Gre za skrajno situacijo, kjer rešuješ lastno življenje, ne pa filozofiraš o zakonih in predpisih. V takem primeru voznik ni in ne more biti kriv. Gre za situacijo, ki je ne more predvideti, ki je zakonsko ni dolžan predvidevati in na katero, ko se zgodi, praktično nima vpliva, saj je reakcija nagonska in ne zavestna.

Če pa izvršna in sodna oblast v takih primerih presojata in sodita drugače, potem je problem v glavah njunih predstavnikov in ne v samih zakonih.

Je pa velik problem, ker policaji, ki obravnavajo nesreče sploh ne znajo presoditi razliko med vzrokom in posledicami in pač butasto zapišejo, da se je nesreča zgodila na sredini ceste z avtomobili oddaljenimi toliko in toliko od roba in konec znanosti. Če posledice niso smrtne ali poškodbe ljudi niso tako hude, potem tudi sodišče ne najame strokovnjaka, ki bi strokovno pojasnil okoliščine, pač pa butasto sledi butastim ugotovitvam nekoga, ki ne ve za razliko med maso in težo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Se strinjam, še vedno sem zavil desno in vedno brez posledic. In jaz bom vedno zavil desno in ne levo, ker vem, da bom potem avtomatično kriv, ker bom na sosednjem voznem pasu. Zgoraj sem ti opisal primer, ko to ne bo mogoče. Ko mi bo spas samo travnik, ograja, beton, .... Zavem se tudi, da sem bil najbrž že kdaj javljen na PP, v stilu, kaj tukaj spet eden nori in izsiljuje. Pa v 3pm, ko dohitim kolono, v kateri je varnostna razdalja 0.5m, pač rabim kdaj tudi kaj izsiliti. 4 avtomobile naenkrat se ne da prehiteti, nisem kobilica da bi preskočil sanjače. Če je ravnina in omejitev 90, se ne bom cjazil 50-60. In ko bo biser naredil kontrolo na PP si bo rekel, oohohoooo saj to je pa tisti, ko je bil že javljen, ko skoz nekaj nori. Pa čeprav sem samo enega izsilil, da se lahko normalno peljem naprej
crazy1.gif
, ker 50-60 se mi ne da cjazit. Un [censored] spredaj, kateri mi vsiljuje svoj tempo se pa ne umakne, ker kazni tukaj ne pišete. Jaz ko prehitim avto, ga ne zakljukam na svoj zadek in mu ne vsiljujem svoje norenje po omejitvah. .........

Saj ni kaj komentirati. Tisti ki razume, že ve, tisti s frizurami na X pa tako ne štekajo nič.
Lej X lasulja, tebe kresalčki absolutno premalokrat kaznujejo, absolutno premalo kaznujejo in absolutno preveč tolerirajo.

P.S.
Kaj še nisi na poti v Milkalandijo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.131
6.938
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Se strinjam, še vedno sem zavil desno in vedno brez posledic. In jaz bom vedno zavil desno in ne levo, ker vem, da bom potem avtomatično kriv, ker bom na sosednjem voznem pasu. Zgoraj sem ti opisal primer, ko to ne bo mogoče. Ko mi bo spas samo travnik, ograja, beton, .... Zavem se tudi, da sem bil najbrž že kdaj javljen na PP, v stilu, kaj tukaj spet eden nori in izsiljuje. Pa v 3pm, ko dohitim kolono, v kateri je varnostna razdalja 0.5m, pač rabim kdaj tudi kaj izsiliti. 4 avtomobile naenkrat se ne da prehiteti, nisem kobilica da bi preskočil sanjače. Če je ravnina in omejitev 90, se ne bom cjazil 50-60. In ko bo biser naredil kontrolo na PP si bo rekel, oohohoooo saj to je pa tisti, ko je bil že javljen, ko skoz nekaj nori. Pa čeprav sem samo enega izsilil, da se lahko normalno peljem naprej
crazy1.gif
, ker 50-60 se mi ne da cjazit. Un [censored] spredaj, kateri mi vsiljuje svoj tempo se pa ne umakne, ker kazni tukaj ne pišete. Jaz ko prehitim avto, ga ne zakljukam na svoj zadek in mu ne vsiljujem svoje norenje po omejitvah. Evo mamo diagnozo, tip je pač norel, napišemo neprilagojeno hitrost, potalamo položnice, next case please. Rešil bi bedaku življenje, jaz bi pa fasal 5 pik, 500€, svojo škodo popravit, pa še škodo na cestni infrastrukturi. To bi veljalo, če se z bedakom nebi oplazila. Zakon je napisan tako, da če je že kaj, se zaleti. Vi ga pa še z veseljem izvajate. Namesto da bi vsaj vi imeli malo soli v glavi. Spremenit ga itak ne moremo, država pač rabi denar. Tega se jaz močno zavem, zato sem si bil primoran zavarovat svojo rit. Od začetka sem bil šerif, providar, mam želje po kaj te jav vem kaj. Me pa veseli, da je večina spremenila mnenje. To mam samo zato, da bom potem biseru pokazal na sodišču, da nisem norel ampak rešil bedaka. Pa srčno upam, da mi tega ne bo nikoli treba.

In glej ga zlomka. To se mi zdi da sem že pisal. To je bilo ob eni kontroli in med pogovorom jo prbije.
Biser: si bil že javljen da si nekaj časa nazaj norel
X: aja? Kdaj pa tole
B: se ne spomnim več
X: ja no, pa poglejte, sej na PP vse piše, da pogledam kje sem ga sral
B
shocked-1.gif
kako pogledal kje si ga sral
X: ja snemam si vožnjo
B:
shocked-1.gif
aja
X: ja
B. a čisto vse
X ja čisto vse
B...............

In vse tiho je bilo. In to je bil skoraj ziher primer, ko sem pač moral v koloni 1x koga izsilit, ker je varnosta razdalja 0.5m, da sem lahko prehitel sanjača/e. On se vozi počasi in skrbi za varnost (podpiram), ma če se za tabo nabira kolona spel se dol s ceste, ker oviraš za sabo ljudi, kateri so sposobni po ravnem voziti tudi 90km/h v 3pm.
grin1.gif
Lep spis.

Ampak ce se osredotociva na osnovno trditev, da ce se umikas trcenju da vedno koncas na nasprotnem pasu smo pa le ugotovili, da so taki primeri bolj kot ne izjemni. Ker se vsak nagonsko umakne desno.

Tisti ki ti je pri kontroli govoril da si bi enkrat javljen da noris ima: a) izjemno dober spomin, b) nabija

To da si bil ti javljen, se belezi le in samo na OKC, posebne evidence o tem ne obstajajo.

@BLABLABLA
Ko zmanjka argumentov se gremo pa peskovnik? Glede na to, da jih je tebi zmanjkalo prej kot meni, bi se na tvoj mestu zamislil da niti enega policaja z mozgani na OFF ne dosegas. Gres pa na spisek mentalnih revezev katerim se tu gor izogibam.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ja alter gobezdalo se je spet našlo.
aplauz.gif

pozdrav.gif

Apollo, ja nabijal je, itak (moje mnenje). Je probal srečo, pa ni ratalo.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
upam, da so tebe dosti kaznovali, ko si zagrešil prometno nesrečo, take je treba spraviti s cest

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Smola pa taka. Nak, kresalčki so kaznovali slalomista s 560 €, kar je po mojem absolutno premalo, a kaj čmo. Od zavarovalnice sem že zdavnaj izterjal škodo na avtomobilu ter še kompenzacijo zaradi prestanega strahu in težkih zdravstvenih posledic (1 teden sem ga moral sede piti za šankom namesto stoje) v višini 1.500 €. Proti tipu pa teče še postopek na sodišču po 135.členu KZ, ker me je med pobegom s prizorišča nesreče skušal povoziti. Škoda, ker bo spet dobil samo pogojno.
Happy ?

P.S.
Si bil ti tisti predvčerajšnim v tistem grdem sivem Pežoju, ki se mi je na AC obesil na rit in nato panično stopil na bremze, ko sem jaz zaviral, ker je zaviral tudi avto pred menoj?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Si prepričan? Ker mi je visel na odbijaču, sem si ga dodobra ogledal v špeglu in imel je zobe, kot bi mu jih s fračo nastreljal v gofljo, ksiht pa rdeč, kot pri starem pijančku.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.131
6.938
113
V bodoce bi veljalo vec na cesto pred seboj gledat in manj obcudovat soudelezence v prometu

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Si prepričan? Ker mi je visel na odbijaču, sem si ga dodobra ogledal v špeglu in imel je zobe, kot bi mu jih s fračo nastreljal v gofljo, ksiht pa rdeč, kot pri starem pijančku.

Glede na to, da imam griz v normokluziji, in primerno sagitalno stopnico ter incizalni previs, poleg tega je tudi okluzija pravilna, in sicer zob na dva zoba z distolingvalnim vrškom spodnje šestice v centralno jamico zgornje šestice, seveda pa je tudi središčnica simetrična.

Torej ja, sem prepričan.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ja potem pa sliko zamenjaj na osebni! Te bodo kresalčki drugič odpeljali na PM za identifikacijo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
V bodoce bi veljalo vec na cesto pred seboj gledat in manj obcudovat soudelezence v prometu

Vidiš, vidiš, tudi jaz talam podobne nasvete vsem zaritnežem za menoj, vključno s kresalčki.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, kako te debate (alterske) vidijo drugi:

Citat:

če iščeš kaj pametnega za prebrat, potem ne tja zahajat. Če pa si ljubitelj spema, pa je to meka. Lahko spremljaš neštete spem teme kjer se bolniki prcajo o vsem možnem. najbolj priljubljene so cerkvene, partizanske, domobranske, politične,rasno nestrpne, softijevi umotvori na ravni 4 letnika,..., akterji so več ali manj vedno isti. ene 10 osebkov, ki ustvarijo tam okrog 50% prispevkov foruma in prav vse je gnoj prve kategorije. hvala bogu da taki bolniki niso dovoljeni tukaj

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Če si ravno hotel kaj pripomniti med vrsticami, si najprej oglej št. prispevkov v tvojem avatarju in potem število mojih!
sprasujem se.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Heh, kako te debate (alterske) vidijo drugi:

Citat:

če iščeš kaj pametnega za prebrat, potem ne tja zahajat. Če pa si ljubitelj spema, pa je to meka. Lahko spremljaš neštete spem teme kjer se bolniki prcajo o vsem možnem. najbolj priljubljene so cerkvene, partizanske, domobranske, politične,rasno nestrpne, softijevi umotvori na ravni 4 letnika,..., akterji so več ali manj vedno isti. ene 10 osebkov, ki ustvarijo tam okrog 50% prispevkov foruma in prav vse je gnoj prve kategorije. hvala bogu da taki bolniki niso dovoljeni tukaj

In kje so ta nebesa, kamor vstop alterasem ni dovoljen ?
cool-1.gif

Zanimivo pri tem komentarju je, da razen softijevih stvari, ki jih je pac poln cel forum, ostalega niti ne vidim, ce se kdo izjemno ne potrudi (kot nekateri v tisti temi o voznici z burko na glavi). Vse ostalo je zelo podobno vecini tujih forumov, le da tukaj ni toliksnega stevila nepismenih mladoletnikov s svojimi pogruntavscinami (tistih par prisotnih imam pa na ignore).

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ne, če se ne da določiti kdo je kriv se ne da, če sta pa oba kriva sta pa oba in potem je to deljena krivda.
kako boš ti določil kdo je kriv, če se to ne da, bosta kriva kar oba?
Možno.

Kak bi ti to ocenil:
En se na cesti ustavi in začne vozit vzvratno. Odzadaj ga "dohiti" vozilo, ki se pelje naprej. Pride do trka. Kdo je kriv? En, drug, noben, oba?
Oba voznika trdita, da se je drugi vanj zaletel.

kot sem rekel. ne da se ugotoviti krivde.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

O tem ali je zakon butast ali ne, nima smisla da se opredeljujem, ker se moram ravnati po njem pa ce mi pase ali pa ne.

Ce bodo ukinjali brezvezne agencije jim lahko samo ploskam.

Da nimaš druge izbire, kot da se ravnaš po butastem zakonu, vem. Jebiga, tako pač je in kot sem kdaj že rekel kakemu policistu (če je le bil korekten): jebiga, vem, da je to pač njegova služba. O tem, ali je zakon butast ali ne, pa se (vsaj sam pri sebi) lahko opredeliš - razumem pa, da ravno zato, ker vsemo, kaj si v RL, tega pač ne napišeš javno ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
ne, če se ne da določiti kdo je kriv se ne da, če sta pa oba kriva sta pa oba in potem je to deljena krivda.
kako boš ti določil kdo je kriv, če se to ne da, bosta kriva kar oba?
Možno.

Kak bi ti to ocenil:
En se na cesti ustavi in začne vozit vzvratno. Odzadaj ga "dohiti" vozilo, ki se pelje naprej. Pride do trka. Kdo je kriv? En, drug, noben, oba?
Oba voznika trdita, da se je drugi vanj zaletel.

kot sem rekel. ne da se ugotoviti krivde.
Ne. Ampak kazen sta vseeno oba dobila. Pol/pol.
Gre za resničen dogodek, ki sem mu bil priča.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Če si ravno hotel kaj pripomniti med vrsticami, si najprej oglej št. prispevkov v tvojem avatarju in potem število mojih!
sprasujem se.gif
Kaj ima to .... aja, ker je sporočilo pod tvojim, si mislil, da gre zate osebno?
Ne.
Oni te sploh ne pozna.

(ni mi jasno, zakaj folk vse osebno jemlje...)