Se strinjam, še vedno sem zavil desno in vedno brez posledic. In jaz bom vedno zavil desno in ne levo, ker vem, da bom potem avtomatično kriv, ker bom na sosednjem voznem pasu. Zgoraj sem ti opisal primer, ko to ne bo mogoče. Ko mi bo spas samo travnik, ograja, beton, .... Zavem se tudi, da sem bil najbrž že kdaj javljen na PP, v stilu, kaj tukaj spet eden nori in izsiljuje. Pa v 3pm, ko dohitim kolono, v kateri je varnostna razdalja 0.5m, pač rabim kdaj tudi kaj izsiliti. 4 avtomobile naenkrat se ne da prehiteti, nisem kobilica da bi preskočil sanjače. Če je ravnina in omejitev 90, se ne bom cjazil 50-60. In ko bo biser naredil kontrolo na PP si bo rekel, oohohoooo saj to je pa tisti, ko je bil že javljen, ko skoz nekaj nori. Pa čeprav sem samo enega izsilil, da se lahko normalno peljem naprej
, ker 50-60 se mi ne da cjazit. Un [censored] spredaj, kateri mi vsiljuje svoj tempo se pa ne umakne, ker kazni tukaj ne pišete. Jaz ko prehitim avto, ga ne zakljukam na svoj zadek in mu ne vsiljujem svoje norenje po omejitvah. Evo mamo diagnozo, tip je pač norel, napišemo neprilagojeno hitrost, potalamo položnice, next case please. Rešil bi bedaku življenje, jaz bi pa fasal 5 pik, 500€, svojo škodo popravit, pa še škodo na cestni infrastrukturi. To bi veljalo, če se z bedakom nebi oplazila. Zakon je napisan tako, da če je že kaj, se zaleti. Vi ga pa še z veseljem izvajate. Namesto da bi vsaj vi imeli malo soli v glavi. Spremenit ga itak ne moremo, država pač rabi denar. Tega se jaz močno zavem, zato sem si bil primoran zavarovat svojo rit. Od začetka sem bil šerif, providar, mam želje po kaj te jav vem kaj. Me pa veseli, da je večina spremenila mnenje. To mam samo zato, da bom potem biseru pokazal na sodišču, da nisem norel ampak rešil bedaka. Pa srčno upam, da mi tega ne bo nikoli treba.
In glej ga zlomka. To se mi zdi da sem že pisal. To je bilo ob eni kontroli in med pogovorom jo prbije.
Biser: si bil že javljen da si nekaj časa nazaj norel
X: aja? Kdaj pa tole
B: se ne spomnim več
X: ja no, pa poglejte, sej na PP vse piše, da pogledam kje sem ga sral
B
kako pogledal kje si ga sral
X: ja snemam si vožnjo
B:
aja
X: ja
B. a čisto vse
X ja čisto vse
B...............
In vse tiho je bilo. In to je bil skoraj ziher primer, ko sem pač moral v koloni 1x koga izsilit, ker je varnosta razdalja 0.5m, da sem lahko prehitel sanjača/e. On se vozi počasi in skrbi za varnost (podpiram), ma če se za tabo nabira kolona spel se dol s ceste, ker oviraš za sabo ljudi, kateri so sposobni po ravnem voziti tudi 90km/h v 3pm.
In da bi pri motoristu podrsal ograjo. Kaj bi bilo? Ja itak, prneslo ga je okoli ovinka u 3pm, mu ni zneslo, pa je šlo v ograjo. Če nebi bilo tako, dam takoj levega stran.