Tema o novih prometnih zakonih

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
neuporaba smernika = 300 eur + 3KT = odvzem avta!!!

Zakaj to ne delajo, bo takoj avtov na desetine...hehe
Zato ker je to en izmed najbolj neumnih clenov novega zakona poleg obveznega obravnavanja prometnih nesrec in kazni za nepravilen premik z vozilom.

Jaz sem ze rekel - treba bi bilo ugotovit kateri id.iot se je spomnil take kazni za neuporabo smernika in ga pocakat in ga ene 8x kaznovat. In ko mu bo sel izpit zaradi tega mu poslat plaketo da mu cestitamo ker zanje sadove svojega dela.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
neuporaba smernika = 300 eur + 3KT = odvzem avta!!!

Zakaj to ne delajo, bo takoj avtov na desetine...hehe
Zato ker je to en izmed najbolj neumnih clenov novega zakona poleg obveznega obravnavanja prometnih nesrec in kazni za nepravilen premik z vozilom.

Jaz sem ze rekel - treba bi bilo ugotovit kateri id.iot se je spomnil take kazni za neuporabo smernika in ga pocakat in ga ene 8x kaznovat. In ko mu bo sel izpit zaradi tega mu poslat plaketo da mu cestitamo ker zanje sadove svojega dela.

Po moje so s to kaznijo hoteli rešiti eno drugo zadevo.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
kakšno že? to so samo statistiko pogledali zaradi česa je največ prometnih nesreč ki jih policija obravnava in so ta člen takoj povišali, očitno da bodo ljudje potem bolj previdni. Id.ioti! Sej zdej se bo pa vožnja mimo pisala
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čakaj malo, torej če jaz na AC prehitevam brez žmigovca (kar je pri meni bolj stalnosti pri malo prometa), dobim 300 € kazen?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Čakaj malo, torej če jaz na AC prehitevam brez žmigovca (kar je pri meni bolj stalnosti pri malo prometa), dobim 300 € kazen?
Neee. Žmigovc moraš dat ko se spraviš prehitevat, in potem še ko greš nazaj na svoj pas. Torej 2x 300€ in seveda še 2x po 3 kazenske točke si še pozabil.
Itak te pa provida ne bo takoj ustavila ampak bo nekaj časa vozila za tabo, da se več prekrškov nabere. Pa na koncu vse skup seštejejo.

Hoteli ste višje kazni, zdej pa plačujte. In hočete vsesplošen nadzor, pa hočete da policija še darsove kamere gleda, Vam bodo ustregli, da boste še to plačevali. Pa hočete pravično cestninjenje, pa vam bodo ustrgli in naštimali satelitsko sledenje, pa boste na konc plačevali še vsako prehitro vožnjo pa še nepravilno parkiranje. Ne takoj, ampak počasi in sigurno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
kakšno že? to so samo statistiko pogledali zaradi česa je največ prometnih nesreč ki jih policija obravnava in so ta člen takoj povišali, očitno da bodo ljudje potem bolj previdni. Id.ioti! Sej zdej se bo pa vožnja mimo pisala
smile-1.gif
Pa to smo brali že leta 1995 ko so poviševali kazni, in če je kaj resnice v tem, da so potem ljudje bolj previdno je ta problem že zdavnaj rešen.

Zdej pogledajo, kakšne prekrške policija največ in najlažje kasira, pa so kazno za te prekrške povečali. Tako se kar največ pokasira, kar je tudi edini namen novega zakona.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
smile-1.gif

Malo preštudiraj kakšno bi lahko poskušali rešiti... z tem členom,

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Neee. Žmigovc moraš dat ko se spraviš prehitevat, in potem še ko greš nazaj na svoj pas. Torej 2x 300€ in seveda še 2x po 3 kazenske točke si še pozabil.
Itak te pa provida ne bo takoj ustavila ampak bo nekaj časa vozila za tabo, da se več prekrškov nabere. Pa na koncu vse skup seštejejo.

Na srečo to velja samo v republiki Sintiæ, v sloveniji bi dobil samo 300 eur in 3 pike. pa tut če bi desetkrat šel prehitevat brez žmigavca. Sam je pa res da se to ne sliši tako dobro kot je sintiæ napisal, sam jebiga je pa vsaj resnica.

@andrejd
če prej nisem vedel tut zdej ne.

Nazadnje urejeno:

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ma še premala kazen je za žmigovc! Če ga lahko jaz dam vedno kljub "norenju" po cesti potem res ne vem v čem je problem. Zaradi neuporabe žmigovca je lahko smrtna na AC brez problema, pa lastniki vozil višjega razreda zgleda res nimajo ročke za žmigavce v avtih!

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
večji problem kot neuporaba žmigovca je napačna uporaba žmigovca. na rondoju Žale vsake toliko časa naletim na junaka, ki se vozi po zunanjem pasu z desnim žmigovcem, pa ne zapelje ven na prvem izvozu. pri takih je le vprašanje časa, kdaj bo počilo

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
večji problem kot neuporaba žmigovca je napačna uporaba žmigovca. na rondoju Žale vsake toliko časa naletim na junaka, ki se vozi po zunanjem pasu z desnim žmigovcem, pa ne zapelje ven na prvem izvozu. pri takih je le vprašanje časa, kdaj bo počilo
Zadnjič mi je en frišen iz avtošole razlagal, da je treba dat žmigovc 7 sek preden zaviješ. Tko so mu tam povedali. mogoče je imel tvoj junak to v mislih.

In zakaj naj bi bilo v krožiščih drugače? Ampak naša krožišča (vsaj večina) je tako zgrajenih, da če ga daš pravočasno (7 sek) boš marsikoga zmedel, ker daš še pred prejšnjim izvozom, če ne daš nič tudi ni prav, če daš pa samo 1-2 sek prej je pa premalo in brezveze, nisi s tem nikogar na nič opozoril. Iz varnostnega stališča je pri naših zafuranih krožiščih še najbolje, da nič ne daš. Če te en na uvozu čaka, ker misli da boš peljal naravnost, ti pa zaviješ ven, nikomur nič ne škodi.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
7 sekund lol. kmecka pamet ti lahko da vedet, da das zmigavec takoj ko je mogoce, torej da ne zmedes soudelezenca v prometu. simple as [censored]

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
7 sekund lol. kmecka pamet ti lahko da vedet, da das zmigavec takoj ko je mogoce, torej da ne zmedes soudelezenca v prometu. simple as [censored]
In koliko je to metrov ali sekund preden zaviješ? da debatiramo v bolj exaktnih enotah, ne po sublektivnem občutku?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sej to je to, ni nobene doktorske studije, ker tudi krizisca niso vsa ista. V mislih mors imet samo, da svoje namere "poves" drugim soudelezencem takoj ko je mogoce in nedvoumno. To je zame pojem varne, odgovorne in tekoce voznje. Ni prostora za lastne frustracije.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
maddog je pravilno povedal, v prometu je preveč spremenljivk katere je potrebno upoštevati ( pri nakazovanju zavijanja), zato je debatiranje o metrih pred zavijanjem oz. sekundah pred zavijenjem beda.rija in deb.ilnost.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Sej to je to, ni nobene doktorske studije, ker tudi krizisca niso vsa ista. V mislih mors imet samo, da svoje namere "poves" drugim soudelezencem takoj ko je mogoce in nedvoumno. To je zame pojem varne, odgovorne in tekoce voznje. Ni prostora za lastne frustracije.
Ja križišča niso vsa ista, ampak ljudje pa potrebujejo povsod enak čas, da dojamejo, kaj kdo namerava.
In če je na navadnem križišču potrebnih 7 sekund, da svoje namere "dopoveš" drugim, (če boš dal žmigovec 1sek prej te bo policaj kaznoval) , potem velja isti čas da "dopoveš" tudi v krožišču a ne? Pri manjših krožiščih so pa izvozi le par m narazen.

Moje mnenje je, da če daš žmigovec 1-2 sek preden zaviješ, da nikomur nič ne dopoveš, preden dojame kaj nameravaš si ti že zavil. Je čist vseeno ali pa še boilje če ga sploh ne daš. Če pa daš prej, boš pa zmedel koga, saj si takrat še v enem izvozu prej. Pišem za manjša krožišča, da ne bo pomote.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Finta je, da šolarju ne moreš za vsako stvar 10 stransko študijo dat, ker bi mu glavo razneslo.
Zato se ta modrost skrajša v dve besedi : "sedem sekund".

Če ima kaj IQ, bo z izkušnjami dojel bistvo in se prilagodil.
Če nima, pa je tipičen slovenski voznik.
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Po moje s tem členom kaznujejo tiste, ki z nepravilno uporabo smerokaza povzročijo prometno nesrečo, kazen pa lahko dobijo samo za napačno uporabo smerokaza oziroma neuporabo le-tega. Za prometno nesrečo pa je kaznovan drug voznik...

Primer:
Voziš se po prednosti cesti naravnost, daš smerokaz da zavijaš desno na stransko. Oni s stranske vidi smerokaz in potegne na glavno. Ti pa se zapelješ v njega čeprav imaš vklopljen desni smerokaz.... Kriv je seveda on, ker se ni prepričal če lahko varno zavije na glavno. Tebi pa lahko dajo samo kazen za nepravilno uporabo smerokaza.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
takih dogodkov je malo v primerjavi s tem da je večina prometnih nesreč v ljubljani zaradi nepravilnega premika. in to je neumnost. lahko bi brez problema ta člen razdelili na dva dela in bi premik še naprej pustili na 40EUR kazni. sam pol bi spet proračun trpel...