Tema o novih prometnih zakonih

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vožnja kontra po enosmerni ulici, manj kot 100 metrov od policijske postaje, včeraj.
OK, zdaj pa sem res končal.

če misliš pri zaporih v mb, ja se to dogaja dnevno, je spremenjen prometni režim že ene pol leta pa eni še kr veselo v napačno smer
grin1.gif
V Kranju so komunalci pred leti dopoldan eno cesto spremenili v enosmerno, opoldne so pa že policaji tam kasirali. Je blo v časopisu.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
to ni važno
wink-1.gif

važno je to da so grdi grdi policisti zihr v navezi s komunalci in se dogovarjajo o spremembah prometnega režima da lahko nedolžne nedolžne človečke ki spregledajo tisti mali mali skorajda neviden prometni znak udarijo po denarnici
wink-1.gif
hehe

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
KSZ

Danes mi je znanec polnil glavo z izjavo, da ti lahko policist ZASEŽE avto takoj na kraju, kjer te je dobil (kasneje ti ga država ODVZAME), če recimo voziš brez vozniškega izpita...

Kdo ve kako je res s tem po tem novem zakonu?
Hvala
roza.gif
Ja, ti ga lahko odvzame,ampak ne če si ga pozabil doma, temveč če voziš brez veljavnega vozniškega dovoljenja

O tem, kaj se z vozilom po zasegu zgodi, pa kasneje odloči sofdnik (na podlagi vseh okoliščin) ...

Ne morem razumet, kako ti lahko država ODVZAME TVOJO LASTNINO!
Razumem, da lahko tebe kaznujejo, če kršiš predpis. Ampak, da ti vzamejo plačano lastnino-tega pa ne razumem!

In v primeru, da ti odvzamejo avto: kaj se z njim zgodi? Kaj je z denarjem od prodaje le tega...???
Mislim...
uf-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
avto + človek = potencialno morilsko orožje
pištola/puška itd + človek = potencialno morilsko orožje....tu ti zasženo orožje odvzamejo, zakaj ti avta ne bi smeli?

recimo mačku ne bi smeli nikoli več v življenju pustiti, da vozi....kdor ubije nekoga, bum, konec vožnje zate.

kako gre sojenju mačku? bo v nekaj letih rešeno? pa unemu, ki je marca/aprila ubil 3 sorodnike?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
KSZ

Danes mi je znanec polnil glavo z izjavo, da ti lahko policist ZASEŽE avto takoj na kraju, kjer te je dobil (kasneje ti ga država ODVZAME), če recimo voziš brez vozniškega izpita...

Kdo ve kako je res s tem po tem novem zakonu?
Hvala
roza.gif
Ja, ti ga lahko odvzame,ampak ne če si ga pozabil doma, temveč če voziš brez veljavnega vozniškega dovoljenja

O tem, kaj se z vozilom po zasegu zgodi, pa kasneje odloči sofdnik (na podlagi vseh okoliščin) ...

Ne morem razumet, kako ti lahko država ODVZAME TVOJO LASTNINO!
Razumem, da lahko tebe kaznujejo, če kršiš predpis. Ampak, da ti vzamejo plačano lastnino-tega pa ne razumem!

In v primeru, da ti odvzamejo avto: kaj se z njim zgodi? Kaj je z denarjem od prodaje le tega...???
Mislim...
uf-1.gif
Tvoja pravica do zasebne lastnine se neha ko s to lastnino koga ogrozas. Tudi baseball kij ti odvzamejo ce z njim komu grozis da ga bos natepla. OMG moja lastnina.... Ne bit pateticna. Ce vozi kljub temu da mu drzava tega ne dovoli, se mu to prepreci z zasegom. Veliko takih vozil se menda tudi vrne, vseeno pa si vmes brez.

Pa saj se je tudi prej zasegalo vozila. Sedaj je edina razlika da se ti avto pri dolocenih prekrskih takoj vzame in ne sele ko prekrsek cetrtic ponovis.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Imaš prav-res sem zvenela malo patetično...a tale naša država si pa že dovoli tudi malo preveč
rolleyes-1.gif

Če človek krši neko pravilo še NE pomeni,da nkoga ogroža. Zato mi zaseg lastnine v takih primerih res ni na mestu.

(primer, zakaj sem sploh to vprašanje postavila:
Kolega je imel pol leta nazaj čisto malo prometno nesrečo. Zaletel se je eni ženski odzadaj tako, da je imel le zlomljen sprednji odbijač,njej pa se dejansko ni poznalo nič na avtu, le okvir za tablico se je zlomil. A ker je ženska klicala rešilca,da ji je slabo in da se ji vrti...bla,bla,bla... Je dobil kazen: 1.mesečni odvzem voz.dovoljenja+250eur+nekaj pik.
Med tem 1.mesečnim odvzemom se je parkrat res peljal v službo,ker drugače ni šlo. Peljal se je po vseh predpisih, par kilometrov.
In če bi ga dobili, bi mu zasegli avto...ker je kao koga ogrožal??
Ne vem no...).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Če človek krši neko pravilo še NE pomeni,da nkoga ogroža. Zato mi zaseg lastnine v takih primerih res ni na mestu.

Kolega je imel pol leta nazaj čisto malo prometno nesrečo. Zaletel se je eni ženski odzadaj tako, da je imel le zlomljen sprednji odbijač,njej pa se dejansko ni poznalo nič na avtu, le okvir za tablico se je zlomil. A ker je ženska klicala rešilca,da ji je slabo in da se ji vrti...bla,bla,bla... Je dobil kazen: 1.mesečni odvzem voz.dovoljenja+250eur+nekaj pik.
Med tem 1.mesečnim odvzemom se je parkrat res peljal v službo,ker drugače ni šlo. Peljal se je po vseh predpisih, par kilometrov.
Ne vem no...).

Da nisi ti tista kolegica od sintetika, ki se mora voziti v napacno smer po avtocesti, ker jo zadrogirano in pijano lovijo policaji
confused-1.gif

Jah, kako neposten je svet se je lepo videlo danes. Dva fanta (menda sta bila fanta) sta sla v banko po denar, a ker nista bila komitenta tiste banke, jima niso hoteli dati denarja. Ker sta uporabila alternativo kartici, katere nista imela, sta denar morda vendarle uspela dobiti, a ce bi ju slucajno dobili, bi jima ta denar zasegli, ceprav nista ustrelila nobene usluzbenke
rolleyes-1.gif

Verjamem, da ne ves
grims-1.gif

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Imaš prav-res sem zvenela malo patetično...a tale naša država si pa že dovoli tudi malo preveč
rolleyes-1.gif

Ne vem no...).

http://24ur.com/novice/slovenija/je-zaseg-avtomobila-protiustaven.html

Očitno avto zasežejo že če imaš pretečeno vozniško dovoljenje. Kako je potem na sodišču ne vem. Samo normalno to ni
bonk.gif
Razumem da bi ga zasegli nekomu ki ima res veliko prekrškov, samo ob kaznih kakor so sedaj si hitro "velik prekrškar".

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.710
77
48
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
samo ob kaznih kakor so sedaj si hitro "velik prekrškar".

Če je velik prekršek npr prekoračitev za 40 kmh v naselju, nima veze če je kazen 1 eur ali 15.000 eur... pač če te v 2 ali 3 letih dobijo dobijo 3. ti zasežejo avto.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
rolleyes-1.gif

Ne vem no...).

Očitno avto zasežejo že če imaš pretečeno vozniško dovoljenje. Kako je potem na sodišču ne vem. Samo normalno to ni
bonk.gif
Razumem da bi ga zasegli nekomu ki ima res veliko prekrškov, samo ob kaznih kakor so sedaj si hitro "velik prekrškar".
Tudi v tej temi je ze bilo napisano: avta ti nihce ne zaseze ce imas preteceno voznisko ampak ce nimas veljavne vozniske in bi za podaljsanje potreboval zdravnisko spricevalo. Da pa novinarji pisejo neumnosti in se grejo senzacionalizem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
rolleyes-1.gif

Ne vem no...).

bonk.gif
Tudi v tej temi je ze bilo napisano: avta ti nihce ne zaseze ce imas preteceno voznisko ampak ce nimas veljavne vozniske in bi za podaljsanje potreboval zdravnisko spricevalo. Da pa novinarji pisejo neumnosti in se grejo senzacionalizem.
23. člen
(zaseg motornega vozila)
(1) Policist zaseže vozniku motorno vozilo, s katerim je bil zaloten pri storitvi hujšega prekrška in je izpolnjen eden od naslednjih pogojev:
1. če je bil storilec kot voznik motornega vozila v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za prekršek:
– prekoračitve dovoljene hitrosti v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa za več kot 20 km/h,
– prekoračitve dovoljene hitrosti na cesti v naselju za več kot 30 km/h,
– prekoračitve dovoljene hitrosti na cesti zunaj naselja za več kot 40 km/h,
– prekoračitve dovoljene hitrosti na avtocesti cesti ali hitri cesti za več kot 50 km/h,
– vožnje pod vplivom alkohola,
– vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ali
– odklonitve odrejenega preverjanja psihofizičnega stanja;
2. če se storilcu izvršuje kazen oziroma sankcija prepovedi vožnje motornega vozila,
3. če je storilcu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, se mu izvršuje varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja oziroma prepoved uporabe vozniškega dovoljenja,
4. če je storilec kljub prepovedi nadaljnje vožnje vožnjo nadaljeval ali ponovil prekršek, zaradi katerega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja;
5. vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi.
(2) Zaseženo motorno vozilo je treba takoj oddati sodišču, ki je pristojno za postopek o prekršku, lahko pa se do izdaje sodbe o prekršku hrani pri policiji.
(3) Ob zasegu vozila policija odvzame registrske tablice vozila in jih pošlje upravni enoti, kjer ima lastnik vozila prebivališče ali sedež. Upravna enota podatek o zasegu vozila vnese v evidenco registriranih vozil, ob vrnitvi vozila lastniku pa ta vpis izbriše.
(4) Za hujši prekršek se šteje prekršek, za katerega je predpisana globa najmanj 300 eurov in stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu ali stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila. Za hujši prekršek se šteje tudi vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki ga vozi voznik v času prekrška, vožnja vozila v času izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja oziroma prepoved uporabe vozniškega dovoljenja.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
neuporaba smernika = 300 eur + 3KT = odvzem avta!!!

Zakaj to ne delajo, bo takoj avtov na desetine...hehe

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
to si ti...sploh v krožišču ne dajejo...ko se boš enkrat zabil zaradi kretena, si boš mislil svoje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:

Ne vem no...).

Ja viš. Norce je treba s ceste spravt.
wink-1.gif

Če se je to res zgodilo, kar si napisala, je resnično butasto. Da se mu prepove vožnjko za en mesec zaradi ene babe, ko neki jamra, WTF?!?!. In ja, sedaj, ko je vozil en mesec brez vozniške je ogrožal veliko ljudi. Vse tiste, ki so se peljali mimo njega. Kako je lahko sploh pomislil, da je šel na cesto, saj je bil brez vozniškega dovoljenja. Ja sintič bi napisal, da bi še mal pokasiral. Ja v tem primeru vsekakor, ker da ostaneš zato en mesec brez izpita, da se na avtu nič nepozna. Mislem.....
hysterical-1.gif
, dejansko ti da vedet, kolk ni kadra v naši policiji in ti upali vsako malenkost, samo da se vidi, da se dela. Mene skrbi, ko bo prišel še kader. Potem bo šele joka in stoka kakšni so ti ti ti policaji.

In še ena prigoda. Slišal včeraj v službi. Dejansko si bedak, če se umakneš motoristu, mu rešiš življenje in sesuješ svoj avto. Potem fašeš še kazen, ..... mah .... brezveze. Seveda je motorist odpeljal. Namesto da bi se bedak zahvalil, da bo lahko še naprej ogrožal po cesti.
zmaga.gif

Ni več enega zdravega razumskega razmišljanja. Upali in [censored] se. Se vozi za mano policaj. Pa vidim kako pozo ma. Pofukišalthebl poza, če poznate
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: