Tema o novih prometnih zakonih

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
390
2
18
Saj to nam je vsem jasno, da se ne gre za varnost. Meni ti znaki delujejo prav namerno tako postavljeni, da ga zlahka spregledaš, če res ne poznaš odseka. In tu mi vedno bolj smrdi to mestno redarstvo in slovensko inkasanstvo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sicer znak mora biti dobro viden, torej se jih lhko opozori. (in se izmotava kazni, dokler ne popravijo).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
3 smrtne žrtve v treh nesrečah pretekli teden. novi zakon še vedno dela?

valda, ker so napisali ta vikend 1113 kazni lani pa enak vikend 1115, torej sta dva manj divjala
hysterical-1.gif
Valda da zakon deuje, saj so zaradi višjih kazni od teh 1113tih pokasirali več kot lani od 1115tih.
Ni dvoma da zakon deluje .

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako je s postavljanjem znakov na AC?
Sem preletel zakonodajo in ne najdem člena, ki pravi, da mora na AC biti na obeh straneh.

pravilnik o prometni signalizaciji:
Citat:
5. člen

Prometna signalizacija mora biti postavljena ob desni strani ceste poleg vozišča v smeri vožnje vozil. Prometna signalizacija mora biti postavljena tako, da ne ovira vozil in pešcev.

Če je nevarno, da na mestu, na katerem je postavljen prometni znak, zaradi gostote prometa ali iz drugih razlogov udeleženci v cestnem prometu prometnega znaka ne bodo pravočasno opazili, ga je treba postaviti tudi na nasprotni, levi strani ceste ali smernega vozišča, po potrebi pa tudi nad voziščem.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa da ne odpiram nove teme:
Če so trije prometni pasovi v eno smer, in eno vozilo vozi po skrajnem levem pasu, eno na skrajnem desnem, na sredinskem pa nobeno. A če eno vozilo dohiti in prehiti drugo, se to šteje za prehitevanje?

jaz bi rekel, da se šteje za prehitevanje. ZPCP nič ne omenja, da morata biti vozili na sosednjih prometnih pasovih:
Citat:
33. »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, tu ne piše, da _mora_ biti na obeh straneh.
Torej po tem je znak za prenehanje vseh omejitev lahko tudi le na levi (po cestninski na AC).

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
piše, da morajo na desni strani vedno biti znaki, po potrebi pa tudi na levi in nad cesto (čeprav je ta drugi pogoj zelo ohlapno podan)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja. To piše. Se očitno strinjava.
wink-1.gif

Glede prehitevanja po desni:

Treibers Überholprinzip ergibt durchaus Sinn. Denn: In den USA und Kanada wird es seit Jahren problemlos praktiziert. Studien, die zwischen Nordamerika und Europa vergleichen, haben zudem ergeben, dass mit Rechtsüberholen in Nordamerika eine gleichmässigere Spurnutzung erreicht wird als auf europäischen Strassen und dass die Autobahnen dadurch eine höhere Durchschnittskapazität aufweisen.

(google ti pove od kod je to)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vsak dan na poti v službo vidim kršitve. Danes:
- vožnja preko omejitve 70 km/h v naselju , na oko tam +15 km/h, če ne več : 300 EUR + 3 KT
- neuporaba smernih utripalk + telefoniranje (roka na ušesu) : 300 EUR samo za utripalke

Pa sploh nisem več pozoren (da bi iskal kršitve). To je tisto, kar je šlo mimo mene, pa sem opazil.

Komaj čakam, da začne novi zakon učinkovati...

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa saj nov zakon odlično učunkuje.
Preberi si sosednjo temo o izvozu Brdo če ne verjameš.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tudi kontra so kar nametal table. Specijalci. Bog si ga vedi, koliko je bilo tukaj pomerjenih ( zelo pribljubljeno mesto za streljanje) pa sploh niso vedeli, da so bili že izven omejitve 60
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vsak dan na poti v službo vidim kršitve. Danes:
- vožnja preko omejitve 70 km/h v naselju , na oko tam +15 km/h, če ne več : 300 EUR + 3 KT
- neuporaba smernih utripalk + telefoniranje (roka na ušesu) : 300 EUR samo za utripalke

Pa sploh nisem več pozoren (da bi iskal kršitve). To je tisto, kar je šlo mimo mene, pa sem opazil.

Pa ne samo smerniki, rdeča je še vedno izredno popularna, verjetnost, da te dobijo je 1:100000000000.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Tudi kontra so kar nametal table. Specijalci. Bog si ga vedi, koliko je bilo tukaj pomerjenih ( zelo pribljubljeno mesto za streljanje) pa sploh niso vedeli, da so bili že izven omejitve 60
evil.gif

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/QIBsXphdpus&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/QIBsXphdpus&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Škoda da ni video cca 10 sekund daljši bi se videlo še logično postavljeno omejitev v naslednjem zaprtem desnem ovinku,ko je omejitev 70
bonk.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
če bi se dejansko za vse kršitve ustavljalo pa kasiralo bi bilo do danes že več kot 1000 ljudi brez avta in izpita. Toliko kot se sedaj kaznuje ni niti črka I od Inkasantstva.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
Ja ampak hkrati oni zelijo vecji andzor, exhair bi svoje posnetke kot dokazni material uporabljal (seveda njegove krsitve niso krsitve - ker on pac vozi varno) in bi pol sosedov ob izpit spravil, potem bi pa sel v ostarijo na sok in slisal pol ostarije kako so brez izpita ostali. No seveda bi zvecer na alterju vsem povedal da to pa ni vec normalno kaj se grejo beb.ci plavi

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
če bi se dejansko za vse kršitve ustavljalo pa kasiralo bi bilo do danes že več kot 1000 ljudi brez avta in izpita.......
Pa kakšen iz vlade in policije tudi ob glavo.
Točno ima oblast izračunano, koliko lahko še kaznujejo in do kakšne višine, da največ pokasirajo, hkrati pa da ne pride do splošnega upora, demonstracij, kjer bi kdo od pomembnežev izgubil stolček, če že ne glave.
Kar poglej Jankoviča, že dolgo kasira po 200€ za parkiranje na zelenici, po mojem mnenju neustavno in goljufivo. Ampak folk je tedaj to podpiral, saj se je šlo za njihovo varnost in vzpostavljanje reda, nikakor pa ne ne za polnenje proračuna.

Sedaj je hotel še po 200€ če bi prekoračil parkirni čas. In ko se je folk samo malo pobunil, mediji začeli pisat o inkasantstvu občine, se je usral in čez noč obrnil ploščo in se zavzel za nižje kazni ter pridobil simpatije ljudi in politične točke. LOL.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
(seveda njegove krsitve niso krsitve - ker on pac vozi varno)

So kržitve, ma nimajo nobene veze v varnostjo, a štekaš. Najdi mi v posnetkih, da koga ogrožam, čeprav ne vozim po CPP. Ajde, smart ass. Ti pa kasiraš tam, kjer nima z varnostjo nobene veze. To si vi policaji, ministrstvo, kratkoručniki ne znate dopovedat. Znate pa po TV dajat neke WTF statistike, katerim upam, da verjamejo samo še ateji in mamice pred TV-ji, da opravičite dvig kazni. Prejšni vikend je pa bilo kar je bilo. Specijalc posekal ovinek in snel motorista. Najbrž je vozil po omejitvah.
bonk.gif
In to kar imam jaz posneto, bi vsem pobral izpite, ker ogrožajo folk. A veš. Ogrožajo. Ločiš ti med ogrožanjem in kršitvino, ki nimajo nobene veze z varnostjo. Verjamem, da ločiš, samo si napihnjej iz Tacna.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tvoji posnetki so seveda lahko selektivni... tako kot bi lahko tisti v nasproti vozečem rdečem golfu tudi samo ta ovinek zrezal ven, ko je tebi nasproti priletel, drugače pa nobenega ni ogrožal...