Televizija z Android sistemom

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Sedaj se odločam med temi dvemi. Oba sta android, oba 50 inčov, približno ista cena Večinoma gledam filme preko usb.
Katerega naj vzamem in zakaj?

- sony KD-49XG8096

- philips 50pus7304

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
353
95
43
Kaj pa Samung the Frame televizija? Sicer je dražja, me pa zanima kako se obnese v praksi.

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
353
95
43
Zanima me uporabnost funkcije umetniške slike v mirovanju. Ali se to vklaplja samo, ko je kdo v prostoru? Kako je z nalagenjem svojih slik? Kateri so največji minusi televizije?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
Zanima me uporabnost funkcije umetniške slike v mirovanju. Ali se to vklaplja samo, ko je kdo v prostoru? Kako je z nalagenjem svojih slik? Kateri so največji minusi televizije?

Funkcija je super, če ti je to všeč. Deluje na senzor, če ni nikogar v prostoru ali pa je v prosotru čista tema, se ugasne. Ko zazna gibanje, se prižge. Čas lahko nastavljaš. Nalagaš lahko tudi svoje slike.

Največji minus.. ne vem, morda cena ali pa to da ni OLED? Morda bo za koga minus tudi samsungov OS tizen. Meni recimo, je to plus, deluje hitro, stabilno in ni nobene androidne navlake. Naprava je super za mojo uporabo, uporabljam pa največ plex in netflix, zelo redko pa še eon app od telemacha, ki je tudi ok.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Še enkrat vprašam, katerega naj vzamem. Prosim konkreten odgovor z argumenti.

-sony KD-49XG8096

- philips 50pus7304

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.294
9.500
113
EU
Nisi prebral, kaj smo ti prej napisali.
Poznam štiri Philipse in nobeden ne dela, kot bi moral.
Prvi se sam ugasne naključno. Drugi pozabi shranjene kanale (nepopravljivo). Tretji čez četrt ure začne kazati vodoravne črte čez ekran. Četrti se po vklopu prebuja počasi, da sem mislil, da ga nisem vklopil.
Na srečo imam starega Sonyja HD. Ne Ful HD. :D

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.921
2.631
113
Še enkrat vprašam, katerega naj vzamem. Prosim konkreten odgovor z argumenti.

-sony KD-49XG8096

- philips 50pus7304

Gre za dva čisto drugačna TVja. Omenjeni Sony ima IPS panel, Philips pa VA. Sedaj izbereš glede na to kaj tebi bolj odgovarja.

Nazadnje urejeno:

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
jest mam že slabo leto 55 model 7304. brez težav. čez glavo za moje potrebe. pred tem pa še tri philipse. nikoli težav. no, prvi je po 10 letih umrl. ajde, edina ta težava :)
nekaj že mora biti dobrega, da so ga novinarji razglasili za best of. seveda v budget razredu.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Gre za dva čisto drugačna TVja. Omenjeni Sony ima IPS panel, Philips pa VA. Sedaj izbereš glede na to kaj tebi bolj odgovarja.

Ta Sony ima vgrajen Triluminos panel, kar omogoča širši barvni spekter in višjo svetilnost, Philps pa ima še klasičen LCD panel z zelo slabim kontrastom za VA panel, in pa Direct dimming, kar je najcenejši in najslabši način osvetljevanja ozadja, poleg tega je philips glossy, kar zna biti moteče.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.921
2.631
113
Ta Sony ima vgrajen Triluminos panel, kar omogoča širši barvni spekter in višjo svetilnost, Philps pa ima še klasičen LCD panel z zelo slabim kontrastom za VA panel, in pa Direct dimming, kar je najcenejši in najslabši način osvetljevanja ozadja, poleg tega je philips glossy, kar zna biti moteče.
No pretiravat ni treba. Direct dimming ima tako slabosti kot prednosti pred Edgom. Jaz osebno ne maram edga, ker je bolj dovzeten za bleeding naprimer.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Zdravo,

ima kdo mogoče SHARP model 50BL3EA? Je android 9.0 in ima že vgrajen Chromecast.
Ampak je težava, da ko hočem prikazati sliko ali video recimo s telefona (Samsung A80), se pokaže samo črna slika, drugo pa nič... čez par sekund se castanje ustavi...

Pozna kdo kakšno rešitev...?

Aja, še to... če pa streamam iz telefona preko Youtube kakšen posnetek pa dela vse ok... svojih posnetih slik ali videov pa ne morem spraviti na TV...

Nazadnje urejeno:

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Načeloma ja... na telefonu. Na TV pa sem vpisan z drugim emailom... Bi bila to težava?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Hmmm... sem ravnokar sprobal še z enim starim Sonyjem M2 in dela vse OK. Je potrebno na Samsungu kaj posebaj nastavljat...

Drugače pa načeloma nisem imel namena vsega na google photo dajat...

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
Če ti deluje s starim telefonom, potem pusti pri miru in poglej če je še kakšna nastavitev še v Samsungu.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Iščem in nič pametnega ne najdem za Samsung... je imel kdo mogoče podobne težave in je zadevo rešil?