Televizija z Android sistemom

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
OLED 55 B7V .
Itak mi niso pojmi razjasnjeni ... se opravičujem. Pozimi sem inštaliral Plex, pa mi je prekomplicirast, šumniki ne delajo.
V računalniku uporabljam BS player, že od nekdaj.

Na TVju ne najdem Chromecast-a. Če bi ga imel, bi lahko vzpostavil mrežo skozi Fritzbox?

Tale tvoj LG ima Miracast. Miracast tehnologija poveze direkt preko wifi-ja racunalnik in TV. Lahko, da tvoj racunalnik podpira to, lahko, da ne. Moja stara kista ne podpira, smo zadnjic zvedeli tukaj na forumu...sej mam odprto temo, pa si lahko kej vec preberes

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ok, hvala za link do debate o Miracast, naj si zadevo ogledam.

Vprašal bi malce bolj direktno : ali bi šlo, da bi film predvajal na računalniku z BS playerjem, imel nekakšen daljinec za krmarit BS plejer , sliko pa na TV-ju?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Demz, imas kak laptop v bajti?
Resitev, ce imas laptop je taka, da si nainstaliras TeamViewer na oba in pol upravljas preko laptopa na mizici pred sabo ta veliko kisto....zadeva je cisto enostavna...
V kisti odpres Viewer, kliknes kodo..ti da neko nakljucno cifro, v laptopu pa to cifro vpises v Wiever in imas popoln nadzor nad kisto...morata pa biti oba povezana na net in tako bos lahko z laptopom, ki ga bos meu pred sabo na mizici upravljal BSPlayer

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Računalnik poveži s TV preko HDMI kabla. Potem na računalnik inštaliraš Kodi, ki ga lahko upravljaš preko aplikacije na telefonu. Sam imam pet zunanjih diskov in še NAS, na katerih so filmi. Kodi sam poišče, kje je kaj novega in spravi v bazo. Tudi podnapise ti sam poišče na ustreznih mestih.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
glede na to kake opcije se gremo, sem predvideval da ease of use ni na prvem mestu :D

• Haha
Reactions: Cash

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
OLED 55 B7V .
Itak mi niso pojmi razjasnjeni ... se opravičujem. Pozimi sem inštaliral Plex, pa mi je prekomplicirast, šumniki ne delajo.
V računalniku uporabljam BS player, že od nekdaj.

Na TVju ne najdem Chromecast-a. Če bi ga imel, bi lahko vzpostavil mrežo skozi Fritzbox?

kako ti je prezakomplicirano izbrat film in pritisnit cast? mores 3x probat pa ugotovis da je cist enostavno.

a tv imas na internetu? je na istem omrezju kot pc?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
In vse te opcije z raznimi Miracasti (kjer dvomim, da streamaš brez izgube kvalitete) ali priklapljanjem računalnika direktno na televizor in potem še upravljanje z drugim računalnikom, se vam zdijo bolj enostvne, kot to da direktno na TVju v Plex appu izbereš film in gledaš? Pa vam dejansko deluje 4K HDR ali DolbyVision (predvidevam, da tistemu ki kupi OLED ni čist vseeno kaj gleda, no vsaj meni ni :)).

• Všeč mi je
Reactions: tomi
I

Izbrisan uporabnik #9334

Pri Plexu mi šumniki ne delajo pravilno.

Mislil sem bolj enostavno (ne vem zakaj bi delal z laptopom in timviverjem), torej na kompu zalaufam film v BS playerju in nesem miško s seboj na kavč. Če bi bilo še kaj WiFi podobnega tipkovnici ali nekakšnemu daljincu za krmiljenje BS playerja, ... :p

BS player mi je še vedno od vseh najbolj simpatičen, kwa pa vem, sej tud filmov ne gledam drugače kot za novo leto ali ko imam gripo ..

Komp in TV sta pa v mreži preko Fritzboxa, internet in TV je na optiki.
Aja, nekaj ne štima ... vmes je še Box od Telekoma, hmm ( ? )

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
fritz je sam kot router... kako je lahko tv na optiki, pc pa na frizcu? a fritz ni na optiki?

tipkovnice imas wifi. enkrat sem celo imel vse v enem... taka mejhna za v eno roko... tipkovnica in miska...

kaj te tok mucijo sumniki?? a ne znas prebrat ce je en drug znak. zdej, da se odpoves plexu, ki bi bil ok zate, zarad sumnikov je mal cudno. sicer pa pravijo zgoraj visje da se da to uredit.

sem pa jest pred plexom imel tudi urejeno s teamviewerjem. tist play pa pavzo ze kliknes preko tw.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Optika je do Fritza, naprej pa mreža. LAN 3 in 4 imam za komp in TV.

Kako bi v Plexu uredil šumnike? Ko berem tekst, me zmoti vsaka manjkajoča črka ali vejica .... ne morem skropucalastih podnapisov brat. Na računalniku mi podnapise prikazuje v redu, na TVju pa ne.

Otroci se mi norce delajo, češ - "kwa pa rabiš podnapise :p ), ampak jaz jih rabim še za Vesno, da mi pa zavrtijo še kaj v prEkmurščini, pa sploh.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Odpri datoke z podnapisi z beležko in jo shrani na novo. Tam ko shranuješ pa glej da izbereš Unicode tabelo kodiranja pa boš imel na plexu Č je

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
353
95
43
Da si malo izposodim temo. Kaj je trenutno bestbuy za okoli 1.000 EUR?

Velikost mi ni toliko pomembna, imamo pa doma xbox in apple tv (oboje 4k).