Televizija z Android sistemom

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Živjo. Zanima me nakup televizije z Android sistemom. Natančneje Philips 58PUS7304. Imam nekaj vprašanj:
- A predvaja podnapise z šumniki in zvok, če gledam film preko USB?
- je ta Android isti kot telefonski in lahko namestim aplikacije npr VLC player iz trgovine play ali pa iz USB?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
1.) Da... samo pravo aplikacijo moraš naložiti (Kodi ali VLC).
2.) Ne in ja. Ni isti kot na telefonu... ima pa svojo trgovino s svojimi aplikacijami. Lahko sicer naložiš tudi telefonske aplikacije preko USB-ja... ampak večina z daljincem ni uporabna.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Imam še eno vprašanje na katerega verjetno še nimate odgovora. Na telefonu sistem z leti zastari. Npr upgradea se ti youtube in na starem telefonu več ne dela, starega pa ne moreš naložit. Je tu isti problem, da bo ta android čez nekaj let prestar?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Google od TV proizvajalcev zahteva, da izdajo vsaj dve nadgradnji sistema. Torej, če je TV izšel z Android 8, bo dobil še nadgradnjo za Android 10. Jaz imam trenutno TV iz leta 2016, gor je naložen Android 7 (kupljen je bil z Android 5)... zaenkrat delujejo še vse aplikacije. Se bo pa gotovo zgodilo, da bo TV enkrat zastarel... to se bo zgodilo z vsakim TV-jem.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Kaj pa Tizen? A je ta isto sposoben predvajat podnapise in zvok normalno?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.750
799
113
toti Maribor
Za Tizen ti lahko povem, da predvaja podnapise normalno, brez nekih aplikacij. Pri modelih od 2019 dalje pazi, ker baje ne predvaja DTS zvoka.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Tudi LG baje od letosnjega leta ne predvaja DTS-a. Nisem 100% ziher...sem na enmu forumu to prebral.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
1.) Da... samo pravo aplikacijo moraš naložiti (Kodi ali VLC).
2.) Ne in ja. Ni isti kot na telefonu... ima pa svojo trgovino s svojimi aplikacijami. Lahko sicer naložiš tudi telefonske aplikacije preko USB-ja... ampak večina z daljincem ni uporabna.

samo da dodam, na Philips tvju (android, saphi in "nepametni") lahko ze v stock predvajalniku precej prilagajas podnapise, se pravi, barvo, velikost, položaj in tudi sinhronizacijo

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
Na androidu te nerabi skrbet, Tizen je precej podpore za formate umaknil, za LG pa ne vem

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Nekateri filmi imajo zvok v Dts-u, nekateri ne. Sicer si lahko skonvertiras s kakim konverterjem v ustrezen format...tako video, kot zvok in potem dela ampak vse to traja...pa se na kljucek kopiranje...
Najbolje je predvajatj v racunalniku in preko kabel ali wireless povezave s TV-jem gledati na TV-ju v kakem BS-Playerju ali VLC-ju...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kako se to naredi? Da bi npr. namontiral BS player in potem predvajal iz računalnika? Imam pa LG ...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Instaliras BS Player ali VLC, racunalnik povezes s cimkrajsim hdmi kablom s tv-jem in na dlajincu od TV-ja najdes input, ter das na HDMi 2, ce si zadaj vstekal v HDMi 2 in ekola...sam se zazenes BSPlayer.
Ce imas novejsi LG, potem imas ze noter Chromecast ali Miracast. Z eno ali drugo tehnologijo se brezzicno povezes s TV-jem

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Instaliraj VLC, ker baje, da sam zazna, ce je chromecast v omrezju. Pri strani imas potem en kvadratek s 3 crticami za mirroring zaslona.
Kater LG imas...model mislim?

I

Izbrisan uporabnik #9334

OLED 55 B7V .
Itak mi niso pojmi razjasnjeni ... se opravičujem. Pozimi sem inštaliral Plex, pa mi je prekomplicirast, šumniki ne delajo.
V računalniku uporabljam BS player, že od nekdaj.

Na TVju ne najdem Chromecast-a. Če bi ga imel, bi lahko vzpostavil mrežo skozi Fritzbox?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Morda se motim, ampak Chromecast imajo pomoje integriran samo TVji z Android TV. Na LGju z WebOS, ga še nisem videl, B7V, ga pa sigurno nima (imam 65B7V). Sicer pa je Plex ali kak drug DLNA server boljša opcija kot razni miracasti, če že zunanji player ala Apple TV 4K/Shield/Firestick 4K ni opcija. Zna pa B7V malo zakašljat če mu porineš kak BluRay z zelo visokim BR, zato sam uporabljam Apple TV 4K in predvajam filme direkt iz mrežnega diska.

Pri predvajanju direktno iz računalnika zna bit kar nekaj zafrkancije, če hočeš moderne 4K HDR/DV formate čez spravit, pa za moje pojme tudi najbolj komot glih ni za upravljanje iz kavča.

• Všeč mi je
Reactions: BojanP

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
še najlažje je furat filme preko kabla na tv. manjši problem je, če na monitorju nimaš iste resolucije :) a gre, le na peceju imaš malo razmazano sliko...sicer pa, če gledaš film na tv, se niti ne sekiraš...