tehnični-hišne preiskave

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
upoštevaš kar pravi zakon in pika. Kaj briga zakonodajalca tehnični napredek in kaj imaš ti za misliti. Namesto tebe misli zakonodajalec, ti si na svetu zato, da spoštuješ zakonodajalčeve ukaze.

Oziroma zakonodajalec ima vedno prav.
Če ne razumeš beri zadnji stavek tako dolgo da boš razumel brezpogojno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.685
6.711
113
pri taščici
In zakonodajalca v sloveniji skrbi na prvem mestu tvoja varnost.
Sam imam sicer se povsod klasicne zarnice, ampak ko mi kaksna crkne je nikdar ne vzamem iz rezervnega seta v avtu.
Tiste ponavadi crknejo hitreje kot pa ce jih vzamem iz police v garazi, oziroma kupim svežo v trgovini. Ocitno jim tresljaji v prtljazniku tudi ne delujejo blagodejno.
In zaenkat se nisem naletel na zarnico katere ne bi mogel sam zamenjat. (pri mojih starih jajcih)

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
še vedno pa ne vem kaj naredit v primeru polmodernega avta s klasičnimi žarmicami, ki jih je nemogoče zamenjat brez razdiranja pol prednjega konca?

zakon pravi, da jih rabim, čeprav jih sam ne bom nikdar zamenjal
Si pa drama queen, da ti kardaške komi konkurirajo no. A je tak problem imet rezervno žaruljo v prtljažniku? Koliko m3 ti pa vzame no?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Kaka modrost okoli žarnic. Če na avtu ne moreš (zaradi konstrukcije ali zaradi svoje nesposobnosti) zamenjati žarnice, se pač ustaviš na prvem primernem mestu in pokličeš asistenco. Ali ne?
V ZDA imajo še dodatno rešitev, če ti ne delajo smerokazi ali zavorne luči. Ročni znaki. Ni mi poznano, da bi to bilo v veljavi v Evropi in tu je torej potrebno tako vozilo izločiti iz prometa in problem rešiti.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.545
433
83
=bale vas žarnice
naj kdo napopa link do prispevka

je res nekdo od oseb v postopku "povratnik" s tehničnih v preteklosti?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Ali so neizpravne policijske avtomobile tudi oni spravljali čez tehničnega, mislim tiste z zanič in z zlizanimi gumami, pa nevzdrževane... o katerih je bilo pred časom veliko govora?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Registracijo vozil policije (za razliko od vseh ostalih) opravlja MNZ. Tako da v resnici lahko registrirajo vozilo tudi ce nima koles. Ampak mislim da tehnicne vseeno delajo na obicajnoh tehnicnih pregledih

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Če me spomin ne vara se je par let nazaj ugotovilo, da se je en čas notranji minister naokrog vozil (so ga vozili) z neregistriranim/nezavarovanim službenim vozilom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Če me spomin ne vara se je par let nazaj ugotovilo, da se je en čas notranji minister naokrog vozil (so ga vozili) z neregistriranim/nezavarovanim službenim vozilom.
Ne, generalnega direktorja so ustavili s sluzbenim neregistriranim. Vzdrzevalec ki je imel cez vozni park je pozabil podaljsat registracijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.685
6.711
113
pri taščici
Kaksna dva avta pred mano je bila na stezi policijska astra. Ce je delala uradni tehnicni pregled pa res ne vem. Ali se je samo policaju zdelo da nekaj ni ok in jo je peljal na preventivni tp
confused-1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Ne, generalnega direktorja so ustavili s sluzbenim neregistriranim. Vzdrzevalec ki je imel cez vozni park je pozabil podaljsat registracijo.

No ja...

Se mi je zdelo, da je bila ena "velika živina" vpletena. Je pa res da sem brskal samo po mojem spominu, in ne po Googlu.

Pa dobro da ima MNZ vzdrževalce, da se lahko zunanjemu obesi krivdo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Generalni direktor policije - a ni dost velka zivina? Sej vzdrzevalci so notranji. Sam pac jaz recimo nimam pojma kdaj potece registracija sluzbenega avta. Za to imamo cloveka ki vzdrzuje tehnicna sredstva, vozi avte na tehnicne, servise, itd...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Če nekdo pozabi podaljšati registracijo ni goljufija ... tako kot če nekdo švingla pri opravljanju samega tehničnega pregleda, kar je zame podobno kot ponarejanje vozniških izpitov.
Tudi če se kdo vozi brez izpita ni goljufal tako kot nekdo, ki se je vozil s ponarejenim.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Zato pa prav, da marsikoga dobijo. Ker tukaj ne gre za problem slabe ročne, ali kaj podobnega, ... ampak za predelana vozila, zamenjani motorji, ... saj imajo na bmw forumu tudi enega znanca, ki zna spravit skozi kakšnega 316i, ki ima v resnici pod haubo 3.0 motor.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ne zagovarjam pocetja teh fantov ampak vse statistike kazejo na katastrofalno stanje cestne infrastrukture ki je veliko nevarnejsa od vecine teh navedenih primerov ampak tega nihce ne preiskuje. Cudno.