Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

krko

Guru
5. sep 2010
2.831
1.513
113
Me pa zanima kje dobite ponudbo recimo od Allianz? Sami poslovalnic nimajo, niti spletne prodaje?

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.249
27
48
Minilo je leto, in spet je cajt za podaljšat kasko.
Iz 1295 EUR je nova ponudba za isto (Veliki Plus Paket, AO,AO+,kasko, kombinacije K B D E H J, Asistenca Plus) narastla na 1910 EUR pri Triglavu. Kako lepo od njih. :zaljubljen:
In to navkljub PR1, -25% DRAJV popustu, -15% Triglav komplet popustu, in -10% komercialnemu popustu.

So ti normalni? :)

Me namreč zanima, koliko strank še dobijo, ki recimo nimajo PR1, pa max DRAJV popusta ipd? :)

Že žicam okrog alternativne ponudbe, ki jih seveda ni težko dobit cenejše.
Me pa zanima kje dobite ponudbo recimo od Allianz? Sami poslovalnic nimajo, niti spletne prodaje?

Od ostalih sem nažical ponudbe od lokalnih poslovalnic. In seveda tudi najdražje varijante so cenejše od Triglava in imajo boljša kritja, recimo boljše avtosistence za manj denarja in brez nekih strašnih komercialnih popustov.
Jst sem pred 14 dnevi vzel max. kasko pa sem plačal isto premijo kot lani / Generali (max kasko + tujina asistenca) je pa zanimivo da mi pravi agent da je od nedavnega popust na gotovino samo 2% (ne vem namreč od kdaj) meni se zdi da je na lanski polici bila 8%, naj me kdo popravi če se motim!
Allianz je meni tudi bil cool a sem uveljavlju predlansko leto šipo in so mi dal ponudbo lani za cca 300€+, zato sem potem vzel Generali

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.537
5.152
113
Minilo je leto, in spet je cajt za podaljšat kasko.
Iz 1295 EUR je nova ponudba za isto (Veliki Plus Paket, AO,AO+,kasko, kombinacije K B D E H J, Asistenca Plus) narastla na 1910 EUR pri Triglavu. Kako lepo od njih. :zaljubljen:
In to navkljub PR1, -25% DRAJV popustu, -15% Triglav komplet popustu, in -10% komercialnemu popustu.

So ti normalni? :)

Me namreč zanima, koliko strank še dobijo, ki recimo nimajo PR1, pa max DRAJV popusta ipd? :)

Že žicam okrog alternativne ponudbe, ki jih seveda ni težko dobit cenejše.

Škoda res, ker ni nobenega agenta na Alterju ali pa v tej temi.... :sprasujemse:

• Haha
Reactions: Matey

tony

Guru
23. jul 2007
9.852
1.609
113
Larry: Napiši še, kakšna je vrednost novega vozila...

Prva stvar, ki jo skineš, je večina kombinacij. Zakaj rabiš dvojno zavarovanje, tako s kaskom kot s kombinacijami?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.470
162
63
Triglav ,elektro...to vse stavijo na dejstvo da smo Slovenci nevajeni delati spremembe...Zelo malo ljudi se odloči za drugega ponudnika kjerkoli je možnost izbire. Res pa je tudi da zaradi malega trga prave konkurence ni pri skoraj nobeni storitvi.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.497
1.509
113
Larry: Napiši še, kakšna je vrednost novega vozila...

Prva stvar, ki jo skineš, je večina kombinacij. Zakaj rabiš dvojno zavarovanje, tako s kaskom kot s kombinacijami?
52 jurjev je po eurotax zavarovalniški postavki vrednost novega

Ja, če odbijem dodatne kombinacije za zverinice iz rezije, parkirišče ter ogledala, luči, pa naredim downgrade na osnovno asistenco, dobim zadevo 1210 EUR.
Samo po drugi strani lahko naredim isto tudi pri konkurenci in padem daleč pod jurja.

Tudi to mene bega, od kje Triglavu poanta za tako visoke tarife na kombinacije, ko 90% verjetnih škod pokrije kasko, sicer po sistemu bonus/malus, pa za 200€ odbitne.

krko

Guru
5. sep 2010
2.831
1.513
113
Jst sem pred 14 dnevi vzel max. kasko pa sem plačal isto premijo kot lani / Generali (max kasko + tujina asistenca) je pa zanimivo da mi pravi agent da je od nedavnega popust na gotovino samo 2% (ne vem namreč od kdaj) meni se zdi da je na lanski polici bila 8%, naj me kdo popravi če se motim!
Lansko leto je bilo tudi 2% na takojšnje plačilo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.277
799
113
EU
Jaz sem vprašal na AMZS in so mi poslati najcenejšo kasko ponudbo, ki je bila v mojem primeru od Alianza (najmanj 300 evrov razlike napram konkurenci, kjer imam tudi druga zavarovanja, a ni nič pomagalo). Tako da so mi na AMZS vse uredili.

tony

Guru
23. jul 2007
9.852
1.609
113
"Ja, če odbijem dodatne kombinacije za zverinice iz rezije, parkirišče ter ogledala, luči, pa naredim downgrade na osnovno asistenco, dobim zadevo 1210 EUR."

Za Triglav realna cifra, za 3x cenejši avto tudi mene upalijo nekje 3x manj, pri podobnih popustih kot tvojih.

Zakaj je pa dražje kot konkurenca? Zato, ker lahko ;)

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay