Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.594
113
A delaš za Triglav mogoče?

60% dražje zavarovanje za moj avto v PR1 tebi ni nateg?

Ne ne delam za zavarovalnico, znam pa prečitat splošne pogoje pri zavarovanju.
Ne vem kje in kako sklepate zavarovanja, k meni pride agent, ponudi max popust, ki ga lahko on da, včasih še kam pokliče za dodatni procent popusta. Imam na triglavu vse avtomobile, kamper in nepremičnine. Na več zavarovanj dobim še dodatni popust 18%. Če pa skačeš kot žaba od ene zavarovalnice na drugo in zavaruješ samo en avto, pa verjamem, da je dražje. Prejšnji teden sem zavaroval kamper in je bilo 750eur z asistenco+ in kasko. Upoštevan je bil 10% ind. popust

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.253
28
48
Ne ne delam za zavarovalnico, znam pa prečitat splošne pogoje pri zavarovanju.
Ne vem kje in kako sklepate zavarovanja, k meni pride agent, ponudi max popust, ki ga lahko on da, včasih še kam pokliče za dodatni procent popusta. Imam na triglavu vse avtomobile, kamper in nepremičnine. Na več zavarovanj dobim še dodatni popust 18%. Če pa skačeš kot žaba od ene zavarovalnice na drugo in zavaruješ samo en avto, pa verjamem, da je dražje. Prejšnji teden sem zavaroval kamper in je bilo 750eur z asistenco+ in kasko. Upoštevan je bil 10% ind. popust
Verjamem da količinski popust nanese, sem poslal agentu (ki dela samo Triglav zavarovanja) v izračun max. kasko po moji polici in sem nato dobil izračun ki je bil za 60% dražji od Generali ponudbe - ne vem kaj bi rekel kot nateg. Sej agentu sem pisal kaj meni o ponudbi Generalija in ni bilo odgovora na SMS!

Drugače pa imam agenta ki dela za kar nekaj zavarovalnic razen Triglava (tko da ni skakanja od zav. do zav.). To mi je pa kolega priporočal tega agenta v veri da bom dobil neko solidno ponudbo ki se je izkazala katastrofalna..

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.287
802
113
EU
Sam še enkrat za vsak slučaj napišem, meni so pri AMZS brezplačno pregledali trg in našli najboljšo ponudbo za moj avto (in nisem njihov član), prej sem sicer sam zbiral neke ponudbe in so bile vse slabše, torej dražje. Kar se samega kasko zavarovanja tiče so si nekje enakovredne, nimam pa še pojma, kako bo v primeru uveljavljanja nesreče, ker pač imam vsaj zaenkrat bolj srečo glede tega (3x potrkam na les):cowboy:

Sem pa malo razočaran nad mojimi dosedanjimi zavarovalnicami, ker zvestoba skorajda nič ne šteje, vsi ti popusti (ker mam več stvari zavarovanih) praktično niso nič pomagali pri znižanju zavarovanja.:(

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.287
802
113
EU
Potem pa se popolnoma premešajo karte recimo pri zavarovanju hiše. Ko ima pa druga zavarovalnica spet cenejše ponudbo. Sploh ne morem računati na neko zvestobo.

22. jul 2007
13.774
1.833
113
124
Do prvega odškodninskega primera si pri isti zavarovalnici, ker je naslednje leto zavarovanje bistveno dražje,.
Kaj je to zvestoba?
Zavarovalnico je lažje zamenjati, kakor banko.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.129
3.632
113
41
Lj
Popusti so zato da lahko kolegi po vezah dobijo ceneje zavarovanje, če bi bile konkretne cene bi bilo težje.

• Haha
Reactions: Matey