T-2 vprašanje

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Tudi dekoder za teletekst ima, vsaj Motorole. Za Amine nisem povsem preprican a se mi dozdeva da ga tudi ima.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hvala vsem trem za pomoc !

Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
EPG ima.

Vidim, da ima T-2 ocitno vec razlicnih STBjev, zato bom moral preveriti katerega od njih je sploh dobila. Je sicer dostop do STBja mozen preko kaksnega gumba direktno na daljincu (en klik) ali je treba do njega skozi kaksne menije, priblizno tako kot pri teletekstu na navadni TV ?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri Aminotu je teletext dosegljiv direktno preko daljinca. Poleg tega lahko Aminotov daljinec spariš sTV, dako da za STB in TV uporabljaš samo daljinec od Aminota

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, potem moram pa res pogledati kaj ima in kako to cim lazje usposobiti.

TV nima TTX dekoderja (preverjeno ze ob nakupu pred leti), zato mora biti funkcionalnost v STBju in po moznosti cim preprosteje dosegljiva.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dej ne kompliciraj v naprej, boš že videl, ko boš tam, saj je simpl k pimpl. Če tega ne boš obvladal, bolje, da se vrneš k svečam in knjigam.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Tako Amino, kot Šrotorola imata EPG. Teletext pa tudi pri obeh dela, s to razliko, da pri Aminotu uporabljš teletext na TV, pri Šrotoroli pa lahko direkt na STBju.

Ni mi jasno zakaj bi bila Motorola šrot.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Dej ne kompliciraj v naprej, boš že videl, ko boš tam, saj je simpl k pimpl. Če tega ne boš obvladal, bolje, da se vrneš k svečam in knjigam.

Zame me ne skrbi, biti mora dovolj enostavno za 85+ letnico z averzijo do cesarkoli novega (tehnicnega).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Zame me ne skrbi, biti mora dovolj enostavno za 85+ letnico z averzijo do cesarkoli novega (tehnicnega).

Ja, poznam to. Mal se bojim, da je IPTV pri tako starih ljudeh mimosunek.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

Koliko casa vzame priklop T-2? Opični kabel je že do stanovanja, omarica na steni, doza tudi.

Kaj dobim za internet 10/10, na koncu router? Je možnost WLANa? Ali je to treba sploh še dokupiti?

TV je navadni paket + en navaden telefon. Telefon dobim tam ali kupim svojega?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma ne stari, časovno, recimo 2 uri? 5 ur?

Kateri router (lahko je samo za wlan) se dobro obnese, pa da je majhen?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Aja
smile-1.gif

Max. 1h za priklop.

Kerkol, sam da ni prepocen.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ok to je pol v redu, ker moram biti kmalu nazaj na delovnem mestu
smile-1.gif

Za router zato sprašujem, ker so mi na steno nad vrata nabili eno plastik omarico za povezave pa bi najraje videl, da bi bil router kar tam notri.

Kako pa signal potem do tv pride?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Do tri PC-je gre brez dodatne opreme.
Pa še nadležnega NAT-a in drugega "šodra" pol nimaš.

Za WLAN pa rabiš lastno opremo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pogumen si da se izpostavljaš z IP V4 javnimi naslovi... Ne rečem IP V6, pa še tu boš nujno potreboval FW vmes...