T-2 vprašanje

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Zadnji

Mene pa zanima;
Če hočem povezati T2 'ricever' da lahko gledam TV preko PCja.
Kako TV kartico mi priporočate da bo laufalo kot mora.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Jaz sem pred časom čakal cca. 10 dni, je pa odvisno al obdržiš telekomov priključek. Če ja, te zna telekom zezat in zavlačevat.

Vsi operaterji in ponudniki storitev uporabljajo isti FBA koledar (kadar je vključitev na telekomovo omrežje). Torej, če gre stranka naročit storitve na T2, se dogovori za datum in uro montaže, se zasede termin in dodeli telekomovega monterja (če je to potrebno). Tega termina si stranka, ki pride za tem npr. na Telekom naročit storitve ne bo mogla izbrati, ker je že zaseden. Isto obratno oz. za Amis in Tuš. Torej so vsa zezanja in zavlačevanja Telekoma buče, ki jih prodaja T2.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Zadnji

Mene pa zanima;
Če hočem povezati T2 'ricever' da lahko gledam TV preko PCja.
Kako TV kartico mi priporočate da bo laufalo kot mora.
Zakaj bi gledal prek STB?
Uporabi direktno PC. Kako se izvede poglej na neuradnem T2 forumu.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz sem se prijavil v on-line prijavnici 30.11, pa ne duha ne sluha od njih
rolleyes-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hehe, prejšnji teden sem že sicer dobil v kaslc pogodbo za T-2, ves vesel odprem pa gledam neki čudni podatki nakar ugotovim da sploh ni zame
bonk.gif
tip je pa naročil 16.11.

Torej lahko drugi teden pričakujem spet kaj v kaslcu
smile-1.gif
upam da tokrat zame

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kake kable/priključke rabim; mora imeti PC?
Tam mi ni nič jasno; le da gledam preko VLCja
confused-1.gif

no nisem šel brat vseh 150 strani
redface-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
VLC: moraš imeti samo wired ethernet LAN vtičnico na računalniku. Internet moraš potem imeti preko WLAN ali dodatne LAN kartice.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Od kje ti to?

Na VDSLu je problem zaradi omejitve signala. Na VDSL2 signalu dodatno zapiramo multicast na centrali, na VDSL1 pa na sami opremi.

Na optiki brez problemov laufa.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Jaz sem eventuelno interesent za prehod na T2, vendar me "skrbi" neka druga zadeva. Mogoče se vam bo zdelo neumno, ampak bojim se, da če gre T2 res v stečaj, da bo prehod na trenutnega ponudnika (Siol) potem zaradi "užaljenosti" ne mogoč in bodo rekli, da so porti zasedeni.

Potem ostaneš dejansko brez vsega, kar je dandanes velik hendikep.

Kaj pravite?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
KSZ

Jaz sem eventuelno interesent za prehod na T2, vendar me "skrbi" neka druga zadeva. Mogoče se vam bo zdelo neumno, ampak bojim se, da če gre T2 res v stečaj, da bo prehod na trenutnega ponudnika (Siol) potem zaradi "užaljenosti" ne mogoč in bodo rekli, da so porti zasedeni.

Potem ostaneš dejansko brez vsega, kar je dandanes velik hendikep.

Kaj pravite?

Pravimo, da ni straha. Lastniške mahinacije naj te ne skrbijo.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kateri kanali (ne HD) zavzamejo največ pasovne širine? MTV, Discovery, PopTV?

ORF2,ORF1,ARD,... pa tudi Italijanski utekajo visoko.

Ni pa neke povezave med kvaliteto in streamom - tudi POP je imel zelo visok stream pa "puzzle" sliko
wink-1.gif

ORF in ARD pa imata ze od nekdaj izredno kvalitetno sliko in zmerne streame - se spomnim se iz casov analognih satelitskih
cool-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Ni pa neke povezave med kvaliteto in streamom - tudi POP je imel zelo visok stream pa "puzzle" sliko
wink-1.gif

ORF in ARD pa imata ze od nekdaj izredno kvalitetno sliko in zmerne streame - se spomnim se iz casov analognih satelitskih
cool-1.gif
No, še vedno v osnovi velja - višji je stram, bolj je kvalitetna slika.

Ter seveda izjeme, ki potrjujejo pravilo
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Eno vprasanje: stara mama ima T-2 IPTV (optika). Ali ima T-2jev STB kaksen programski vodic (EPG ali vsaj svoj dekoder za teletekst), kjer bi lahko videla kdaj so na sporedu Mario in limonade ? Ko grem naslednjic na obisk, bi ji rad ze prinesel step-by-step navodila kako lahko to pogleda, ker navodil, katera morda pridejo s STBjem, definitivno ni in ne bo brala (zna pritisnit gumb za prizgat TV in za izbrat kanal, to je pa tudi vse, tudi to proceduro ji moram spraviti v cimmanj korakov).

TV nima dekoderja za teletekst, zato to prej ni bilio nikoli aktualno, dokler ni dobila tega preko T-2.