Svetlana Makarovič

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne gre za to, da bi imel kdor koli proti temu, da je drugačna, gre za to, da je ekscentrična že do te meje, da je s svojo pojavnostjo in mišljenjem moteča za druge, poleg tega pa se še javno kaže po televiziji. K sreči zadnje čase zelo malo!

Nisem gledal oddaje, mislim pa, da je to point.
priden.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne gre za to, da bi imel kdor koli proti temu, da je drugačna, gre za to, da je ekscentrična že do te meje, da je s svojo pojavnostjo in mišljenjem moteča za druge, poleg tega pa se še javno kaže po televiziji.
S pojavnostjo in mišljenjem so moteči tudi moroni v BB, ki se kažejo po televiziji. Imaš gumb in preklopiš.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No, prosim te, ne banaliziraj in ne mešaj jabolk in hrušk!

Debili na BB-ju so (žal) čisto povprečni slovenski mladostniki, presrani in zdolgočaseni. Makarovičevih dvojnic pa ne verjamem, da boš našel veliko.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne gre za to, da bi imel kdor koli proti temu, da je drugačna, gre za to, da je ekscentrična že do te meje, da je s svojo pojavnostjo in mišljenjem moteča za druge, poleg tega pa se še javno kaže po televiziji.

Nekaj osnov televizije:
a) če te novinarji/uredniki,... ne marajo, se prekleto težko pokažeš po televiziji.
b) slednjim so silno všeč "rejtingi" - očitno ima Svetlana zelo malo tistih, ki jo podpirajo oz. jim je zanjo vseeno (glej npr. to debato), torej je iz tega moč sklepati, da Svetlano večinoma gledajo tisti, ki potem tu doživljajo orgazme bruhanja žolča (znanstvene študije se motijo - SM-praksa očitno le ni omejena na tistih par procentov populacije
smirk-1.gif
).

BTW (ne leti nate): Še vedno nisem dobila odgovora na svoje vprašanje:

Naj se Svetlana, ki je prišla na TV samo zato, ker jo gledajo prav slovenčki, zlaže, da mara otroke, samo zato, da bo slovenček mirno spančkal in jo nehal pribijati na križ?

(očitno je res, da znamo bedaki zastavljati vprašanja, na katera pametni ne znajo odgovoriti
smirk-1.gif
)

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:

Naj se Svetlana, ki je prišla na TV samo zato, ker jo gledajo prav Slovenčki, na zlaže, da mara otroke, samo zato, da bo slovenček mirno spančkal in jo nehal pribijati na križ?

Ne, to ji dovoljuje tudi ustava!

Zanimivo je, da pravi ženska, da njeno poezijo razume le malo Slovencev (pač, vsi ostali so na nivoju potočne postrvi - Slovenceljni namreč), hec pa je, da njene pesmi sploh niso tako zelo visoke in komplicirane kot ona misli.

Žal pa je tako da nismo raja tisti, ki se ji moramo podrejati, ker smo drugačni od nje (alter, jasno, elita, nadslovenceljni, nivo homo sapiens, sposobni brati tudi njeno poezijo), ona je tista, ki s svojo drugačnostjo opozarja nase, drugačne pa lahko družba moralno zelo sankcionira.
priden.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Seveda jo ima. Blazno je nestrpna proti drugače mislečim. In očitno ji hude težave povzroča dejstvo, da slovenska država ne dopušča več, da bi nikotinarji čisto povsod zaradi svoje razvade zastrupljali druge, ki pač tobaka ne marajo. Zelo malo je tako zagrenjenih ljudi v tej deželi.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Stari, narobe si dojel. Mi nimamo težav z njo, ona jih ima očitno z nami. Nudi brezplačno zabavo na svoj račun, to je pa res.
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Stari, narobe si dojel. Mi nimamo težav z njo, ona jih ima očitno z nami.

Hmja,
če vi nimate težav z njo, zakaj že potem odpirate take teme?
17758-icon_confused.gif

@klošarja - res, družba običajno sankcionira tiste, ki izstopajo. Hkrati pa brez njih nič ne more, saj napredek družbe nikoli ni temeljil na povprečnosti.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Žal pa je tako da nismo raja tisti, ki se ji moramo podrejati,
Kje pa zahteva, da se ji morate podrejati, če tako čutite so to le vaši kompleksi ne njeni.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa boš zdaj rekel, da so takšni, kot je ona, gonilo napredka??

Seveda.
Gonilo napredka je paleta različnih idej in pogledov.
Ne nujno takih, ki si jih želi slišati večina.

Ali drugače: če lahko izbiraš med govejo juho in govejo juho, ali sploh lahko kaj izbereš?

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:Naj se Svetlana, ki je prišla na TV samo zato, ker jo gledajo prav slovenčki, zlaže, da mara otroke, samo zato, da bo slovenček mirno spančkal in jo nehal pribijati na križ?

Seveda ima pravico, da ne mara otrok. Daje pa s tem določen signal o sebi. Tako kot nekdo, ki ne mara romov na primer. Dokler tak človek s svojim mišljenjem ne škodi drugim (tukaj sem mnenja da ona absolutno ne škodi nobenemu) ga seveda noben ne rabi, niti nima pravice, pribijat na križ. Lahko pa si ustvari mnenje on njem. Je tako?

Je pa hecno, da če ona ne mara otrok je ekscentrična in je to super, če pa kdo ne mara romov, je pa nestrpen, rasist, fašist, _______ (vstavi po izbiri) in se ga ravno tako pribija na križ
aplauz.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa boš zdaj rekel, da so takšni, kot je ona, gonilo napredka??

hysterical-1.gif

Se dobro, da je nihce ne jemlje resno. Taki bi nas peljali nazaj v bronasto dobo in pocasi se dlje nazaj.
No ja. Ona ne bi prezivela obdobja carovnic.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Seveda ima pravico, da ne mara otrok. Daje pa s tem določen signal o sebi. Tako kot nekdo, ki ne mara romov na primer. Dokler tak človek s svojim mišljenjem ne škodi drugim (tukaj sem mnenja da ona absolutno ne škodi nobenemu) ga seveda noben ne rabi, niti nima pravice, pribijat na križ. Lahko pa si ustvari mnenje on njem. Je tako?

Je pa hecno, da če ona ne mara otrok je ekscentrična in je to super, če pa kdo ne mara romov, je pa nestrpen, rasist, fašist, _______ (vstavi po izbiri) in se ga ravno tako pribija na križ
aplauz.gif

Vsak daje signal o sebi. Signalov ne daje samo mrtvec.
Da ne boš živel v iluziji, da ti ne daješ nobenih signalov.
Oziroma, da so tvoji signali vedno pozitivni.

Se pa strinjam v delu, ki govori o nestrpnosti. In dvomim, da se sama ne bi strinjala. Ne moreš je pa proglasiti za rasistko, ker "otrok" - vsaj zaenkrat - še ni predstavnik druge rase.

Glede pribijanja na križ - običajno to več pove o "pribijalcih" kot o "pribijancu". In ustvarjanje LASTNEGA mnenja (do katerega imaš seveda vso pravico) ponavadi ne zahteva hujskaških besed in bruhanja žolča po forumih. Vsaj jaz praviloma ne potrebujem bojnih pesmi (in tuljenja podivjanih ljudi okoli mene), da bi sama sebe prepričala, da imam rada rižoto...
smirk-1.gif

Mogoče pa sodim med ekscentrike?
17758-icon_confused.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Ej čaki, dej ti mal loči komparacije, s katerimi želim nekaj slikovito (včasih karikirano) predstavit, z nečim, kar resnično menim o njej. Nikakor nisem rekel in ne mislim, da je rasistka. Prav tako je ne pribijam na križ. In svoje mnenje sem že strnil nekaj postov nazaj, ko sem rekel, da mi je ravno toliko faca, kolikor mi je trčena. In še enkrat, to je MOJE mnenje.

Kar se pa signalov tiče mi pa ne rabiš razlagat, da je 1 in 1 enako 2. Normalno, da se zavedam, da tako kot vsi ostali, tudi sam oddajam +/- signale LOL.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
....ko sem rekel, da mi je ravno toliko faca, kolikor mi je trčena....

No vidiš, meni tudi.
(sicer dopuščam, da je tvoja razlaga trčenosti drugačna od moje, ampak se mi o tem ne da razglabljat)

Očitno ti moram razlagati signale, če pa z njimi mahaš in groziš (glej svoj post). Da stvar ni tako enostavna, kot si razlagaš - in je iz tvojega protesta še vedno očitno, da ne razumeš, kaj ti želim s tisti esejem povedati.

Pa saj je vseeno...
(ne da se mi več).

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zanimivo, da te nihče ne razume.
confused-1.gif

Drugače pa ja, ekscentrična si že zaradi tega, ker še zdaj ne vemo tvojega spola in ker imaš vedno kontra mišljenje od drugih. Pa smo spet na začetku - takšni ste gonilo napredka.
wink-1.gif

Sploh, ko bom jaz začel forsirati ideje fašizma, bom s svojo drugačnostjo tudi zelo nadobuden in produktiven.
wink-1.gif