Svetlana Makarovič

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Očitno ti moram razlagati signale, če pa z njimi mahaš in groziš (glej svoj post). Da stvar ni tako enostavna, kot si razlagaš - in je iz tvojega protesta še vedno očitno, da ne razumeš, kaj ti želim s tisti esejem povedati.

Razumem jaz dobro kaj hočeš povedat. Ne vidim pa stične točke med tem, kar hočem jaz povedat, in med tem, na kar ti apeliraš. Ampak dobro, lahko ti vseeno odgovorim: Logična posledica ustvarjanja lastnega mnenja je, deljenje tega mnenja z drugimi. Sodobna informacijska tehnologija nam je omogočila, da to mnenje delimo celo z neznanimi osebami preko forumov in podobnih aplikacij. Razlika med nama pa je očitno ta, da jaz debate prek forumov jemljem kot izmenjavo mnenj, ti pa kot "hujskanje in bruhanje žolča po forumih, ipd.". Ugani, kateremu je lažje v življenju
wink-1.gif

Me pa zanima, če je tebi povsem jasen pomen besde "groziti"
bonk.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Razlika med nama pa je očitno ta, da jaz debate prek forumov jemljem kot izmenjavo mnenj, ti pa kot "hujskanje in bruhanje žolča po forumih, ipd.". Ugani, kateremu je lažje v življenju
wink-1.gif
Prijateljski nasvet, nehi se s tem tipčkom (ne, ni ženska) ukvarjat, ker itak piše po forumih samo zato, da najeda.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Ona je odkrita v tem, da ne prenaša marsičesa, kar se ji vsiljuje. Torej, cerkev nam leze pod kožo kapitalsko, moralno
uf-1.gif
in družbeno, kadilstvo je postalo stigma (pred 50 leti pa je zdravnik reklamiral Camel), otrok pač noče imet in jih nima. Ampak, a se ona komu VSILJUJE? Meni zgleda ravno nasprotno. Kadar pride do besede, pove kar si misli brez dlake na jeziku, ne SILI pa nikogar v tak način življenja. Kar pa za stvari, ki jo motijo, s cerkvijo na čelu, ne drži.

Tvoj argument torej pade, nima slovenceljske mentalitete.

Zanimivo.
Nekak sem sklepala, da se strinjamo.
Potem pa preberem tole...

Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Razlika med nama pa je očitno ta, da jaz debate prek forumov jemljem kot izmenjavo mnenj, ti pa kot "hujskanje in bruhanje žolča po forumih, ipd.". Ugani, kateremu je lažje v življenju
wink-1.gif
Prijateljski nasvet, nehi se s tem tipčkom (ne, ni ženska) ukvarjat, ker itak piše po forumih samo zato, da najeda.

Ves ta ljubezenski izliv samo zato, ker vidiš spredaj napisano moje ime?
shocked-1.gif

(si patentiran slovencelj
smirk-1.gif
)

@GFors - zate beseda "forum" očitno avtomatično pomeni izmenjava mnenj (pa pustimo zdaj to, da tudi grožnja pomeni izmenjava mnenj). Jaz imam navado, da ne nasedam embalaži (tituli "forum"), pač pa preverim vsebino (tekst, ki je napisan).

Samo mimogrede - moj pristop uporabljajo tudi organi pregona.

Aja - silno malo ljudi ima dovolj "jajc", da prizna, da grozi.
smirk-1.gif

(barvo jajc - muško, žensko,... naj pa baltazar izbere, da bo lažje spal).

Nazadnje urejeno:

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.228
215
63
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Naj se Svetlana, ki je prišla na TV samo zato, ker jo gledajo prav slovenčki, zlaže, da mara otroke, samo zato, da bo slovenček mirno spančkal in jo nehal pribijati na križ?

Nop, naj raje neha spilat frajerko in si prizna, da "sovrazi" otroke, ker ji drugega ne preostane.
Kdo jih bo pa mel z neverjetno grdo in nestrpno babo, ki je sitna ko pes ?
wink-1.gif

Seveda je pesnik ze vsak pisun, ki ma 5 min. cajta nekaj kracat...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Stara koklja si ni uspela najt enega deca, ostala je sama, brez pravih prijateljev za moje pojme in s svojo utopično pesnitvijo, ki jo vsak pravi dijak z zdravo pametjo odvorne, ker je dobesedno blesava.

Glede tistega Slovenceljna je pa čisto ista fora glede čefurjev, gel, lanac ko bosanac, nike shockice, razdevičena hoja, zabotrebec v ustih, ipd. A je to zdaj proti utež?

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Še dobro da slovensko zemljo tlačijo tako uspešni, kot si ti, da ima ostala raja vzor....

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Ali slovenceljni komu kaj vsiljujejo?

če kaj vsiljujejo? ni treba, samo TV prižgeš, cajtnge prelistaš in ugotoviš da zadnja leta živiš v slovenceljski državici kjer imajo glavno besedo Marioti, Na zdravlje veseljaki in župani 'občin' z 800 do 1200 prebivalci - kjer je domet investicij 34 metrov novega pločnika pred lokalnimi volitvami. Ampak važno je da se imamo fajn in da aktiv kmečkih žena dobe potice peče.
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Nekaj je povsem jasno v tej zadevi. V dandanašnjem času ljudje, kot je Makaroviæeva preživijo, z ali brez verbalnega delikta. Jasno izražanje svojega pogleda na svet, seveda brez osebnih žalitev, ni prepovedano. Lahko pač reče, kar misli, da je prav. Jaz se z njo ne strinjam. Ne v vseh pogledih. Ima pač svoj, tipično neslovenski odnos. Ne mara otrok, ne mara Cerkve (čeprav je Cerkev v smislu institucionarnega res povsem odvečen element družbe), preprosto obožuje cigane ... kdo je ne bi maral
evil.gif

Če bi živela v 15.stoletju, bi ji bilo za kratek čas izredno vroče, vsaj preden bi zapustila naš planet
evil.gif

Morda ne spada v klasično čredo slovenskih ovac (čeprav mi tisti æ na koncu pravi, da s slovenci nima kaj dosti skupnega, razen tega, da živi v Sloveniji), je pa zagotovo gonič neke druge črede. Čredni nagon ni nič manjši, je pa zato manj številčna.
evil.gif

Nekaj me je še zmotilo: tisto o Cerkvi, kako se vsiljuje in podobno. Ne, ne, to ne more biti res. Jaz jim ne dam niti eura, pa naj se grejo, kar se hočejo. Mene ne bo nihče prepričal v nekaj, kar ni res. Cerkev ni kriva, krivi so pripadniki. Bilo bi enako, kot če bi napisali, kako so bili vsi v Fairplayu nesramni in ne vem, kaj še ... kdo je bil v tem primeru večji i.diot ?Tisti, ki so stvari propagirali, ali tisti, ki so vplačevali (večina njih)?

Nenavsezadnje, tole je tema, kjer se bodo našli tako zagovorniki, kot tudi nasprotniki Makaroviæeve. Povsem logično. In tema ne bi bila nikoli izpeta, če ne bi počasi pozabili nanjo, tako, kot sčasoma pozabimo na vse.

(se še kdo spomni, kakšne so nekateri imeli ob smrti Tošeta? In ravno jaz sem takrat dejal, da se ga v kratkem tudi spomnil ne bo več nihče? Ja, imel sem prav ... )

Noker

Nazadnje urejeno:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.095
589
113
Citat:
Ob upokojitvi leta 1997 ji zaradi kratke delovne dobe pripada le borih 45.000 tolarjev pokojnine. Na vlado naslovi prošnjo za izjemno pokojnino, a jo kadrovska komisija pod vodstvom Marjana Podobnika zavrne. Svetlana ogorčeno protestira, do izjemne penzije pa pride šele po posredovanju takratnega kulturnega ministra Jožefa Školča.

Ni čudno, da se dela norca iz Slovencev, saj ji bedaki plačujemo izjemno pokojnino
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Svetlana Makarovič fura neko podobo anti-slovenceljstva. Pri tem ne opazi, da je s tem zabredla že tako daleč, da se je izenačila s Slovenceljni. Ravno tako je nestrpna (samo do drugih zadev kot Slovenceljni), namesto po klobasi z zenfom smrdi po čevapčičih z ajvarjem itd, itd.

Medtem ko zavrne Prešernovo nagrado se ji ni težko pritožiti zaradi zavrnjene izredne pokojnine - se ne sklada ravno z podobo, ki jo želi uveljaviti

Meni se pravzaprav smili.
Kako zagrejena in sama s seboj nezadovoljna mora pravzaprav biti oseba, da ob vsaki priložnosti izraža svojo nestrpnost do drugačnih od sebe. Obnaša se kot skinhead iz doma za upokojence.

Osebno jo vedno rad pogledam in poslušam kaj ima za povedati. Včasih se nasmejim, včasih ujezim, včasih samo zazvzdihnem... Ampak, če Svetlane nebi bilo, bi se jo bilo treba izmisliti

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Prešernovo nagrado že morda deklarativno zavrne, denar pa vseeno pobaše. To vse pove o njeni osebni integriteti.
crazy1.gif

To izrazoslovje s "slovenceljni" bi pa tudi počasi narod lahko začel zavračati, ker je to en pejorativen termin, ki avtomatično diskreditira tistega, na katerega je naslovljen in to brez možnosti pritožbe. Če se v tej temi ne strinjaš s kozarcem, si takoj slovenjcelj. In namesto, da bi se dokazovalo, da si slovencelj, moraš potem s sebe spirati obtožbo. Kje in kdaj smo že videli tak diskurz?
crazy1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dragi mosseero,

Nisi slovencelj, če se ne strinjaš s kozarcem, si pa slovencelj, če nekoga hočeš zažgati na grmadi, ker ima raje "ajvar s čevapčiči" ne pa "klobase z zeljem".

V tem je point.
smirk-1.gif

Za osvežitev spomina (in kot DOKAZ, ki ga želiš videti) pa nekaj citatov iz PRVE strani te teme (VKLJUČNO s slavnim otvoritvenim postom!), da bo bolj jasno, kaj se zgodi v tej deželi, če imaš raje čevape in si to celo dovoliš povedati na televiziji...
shocked-1.gif

Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Joj, kako mi gre ta ženska na ku*ac, ej!
jezen.gif

Če bi bil zdaj v studiu bi že dobila tri okoli kepe, baba blesava...
uf-1.gif

Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
Samo resno. Sem lihkaj pogledal oddajo......kake face je delala, pa njeni pogledi na svet....katastrofa.

Citat:
Ma baba je totalno v ku*cu, kaj sploh kličejo take idiote v oddajo...pa tisto podjebavanje Slovenca, pa kako ščiti cigane...

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Se mi zdi, da je ona en prikrit muslimanski tajkun, ki hoče sterorizirat Slovenijo in v vsako vas naselt cigane......res je polom od ženske
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik maggio pravi:
Nimam besed.

ima preveč problemov sama s sabo!!!!!!

Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Za otroka bi rabila se deca. Verjetno se ze tu ustavi.

Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
....Roko na srce, Svetlana je napisala par zelo dobrih pravljic za otroke, ki jih še danes pridno prebirajo otroci po vrtcih, knjižnicah in doma. Tako da res ne vem od kod njej sovraštvo do otrok. Po mojem je nesocializirna ženska, zaprta s svojimi mački ter na tak način prikriva oziroma opravičuje nezmožnost imeti partnerja in z njim seveda družino in otroke. Ekscentrik pač.

Bog ji pomagaj, ker to da zagovarja cigane se mi je pa res v želodec vsedla.

Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ni kaj dosti za filozofirat. se ena izmed zensk, ki ima grozne probleme sama s sabo. za vse so pa, kakopak, krivi ostali ljudje in zlobni svet.

ce se malo prostaško izrazim, njej bi pomagal en velik tič

Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Joj, kako mi gre ta ženska na ku*ac, ej!
jezen.gif

Hehe, men pa čisto nič
cheer.gif

Bolj bi me skrbelo, če bi mi šla ...
uf-1.gif
, mi je pa dejansku "u iber" antipatique ......

Noker

In glej ga hec - temo so odprli osebki, ki se imajo za normalne in razgledane, in jo do obisti spljuvali.

Kdo ima več problemov - ona ali vi, ki ne zmorete preklopiti kanala?
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
probleme imas ti, ker se toliko obremenjujes z njo. poglej koliko si ze napisala samo v tej temi
hysterical-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Vedno ko kdo opisuje "slovenceljna" poda napake, ki so splošne za ljudi in ne samo en narod. Verjetno je to kot tista, da imajo črnci radi piščanca - saj ga imajo vsi radi.

Ta naziv Slovenceljna, ki se je uveljavil zadnje čase, je en grdi skupek stereotipov in predsodkov, ki so si jih vtepli v glavo "naprednejši" intelektualci. Zametki tega izraza se pojavljajo tudi na Alter forumu, ko ljudje ves čas govorijo, da je raja neumna, da je na nivoju potočne postrvi ... Ja a mi pa nismo raja? Mislite, da ste tako intelektualno naprednejši od ostalih, da lahko kar na vse posplošujete, da so neumni? To se mi zdi zelo neokusno. Sploh zato, ker nas je tako malo.In sploh zato, ker je pravi intelektualec preprost človek, ki se zaveda svoje majhnosti in nevednosti, ne pa neka presrana stara baba, ki ima polno rit vsega in ki ne zna druga kot kritizirati. Konec koncu pa ima ona največ problemov sama s sabo, preprosti "Slovenceljni" pa teh problemov za razliko od nje nimajo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Dragi mosseero,

Nisi slovencelj, če se ne strinjaš s kozarcem, si pa slovencelj, če nekoga hočeš zažgati na grmadi, ker ima raje "ajvar s čevapčiči" ne pa "klobase z zeljem".

V tem je point.
smirk-1.gif

Za osvežitev spomina (in kot DOKAZ, ki ga želiš videti) pa nekaj citatov iz PRVE strani te teme (VKLJUČNO s slavnim otvoritvenim postom!), da bo bolj jasno, kaj se zgodi v tej deželi, če imaš raje čevape in si to celo dovoliš povedati na televiziji...
shocked-1.gif

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Se mi zdi, da je ona en prikrit muslimanski tajkun, ki hoče sterorizirat Slovenijo in v vsako vas naselt cigane......res je polom od ženske
smirk-1.gif

In glej ga hec - temo so odprli osebki, ki se imajo za normalne in razgledane, in jo do obisti spljuvali.

Kdo ima več problemov - ona ali vi, ki ne zmorete preklopiti kanala?
smirk-1.gif

prijetno branje

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Ženska mi je skrajno antipatična, njeni pogledi pa milo rečeno čudaški. Njen pristop omalovaževanja vsega, kar ni po njenem okusu, je ravno prototip tega, čemur ona običajno prilepi oznako slovencelj. Toliko nestrpnosti in slabega okusa v eni oddaji že dolgo ni bilo, še posebej ne v prime time-u.

Da se razumemo, jaz nočem nikogar zažgati na grmadi zaradi čevapčičev in ajvarja (to je bilo moje današnje kosilo
grin1.gif
). Samo zamalo se mi zdi etiketirati vsakega drugače mislečega, še posebej, če se ne strinja z nestrpnostjo, pa čeprav po drugi strani lahko zato tudi sam izpade nestrpen. Vendar razumem jezo na to žensko, ki se dela norca iz tistih, ki ji plačujejo (nezasluženo?) pokojnino in ostale bonitete.

Še vedno me pa zanima mnenje o tej teti, ki je utegnila zavrniti nagrado, ne pa tudi zneska, ki spada k nagradi.