Sv. Primož: išče se pes, ki je ugriznil otroka

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
MAš kak vir? To me res zanima, da si malo pogledam statistiko.
S tem sem samo hotel povedat, da je veliko več napadov s strani drugih pasem, samo se noben niti ne vtika toliko v to, ker ni takih poškodb, oz smrti. Ali pa mogoče je toliko več drugih pasem in je zato temu tako? Ravno zato, pa bi rad neko statistiko - tolko pa tolko te pasme, tolko pa tolko ugrizov/napadov/ itd itd.
Bottom line pa je, da se to dogaja zaradi tega, ker so lastniki budale in ne znajo vzgojit psa, tako kot je treba.

ja, poglej moje poste v tej temi, sem dal dve različni statistikgor, ena je daljše časovno odbodje in ne zajema samo 7 najbolj 'morislkih' pasem, ampak vse, ki so kdaj zabeleženo 'morile'

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pes mora samo vedeti, kdo je gazda.
sprasujem se.gif
....sej mogoče vas pa zato pjesi ne upoštevajo, ker desnaki ste brezpogojno podložni velikemu vodji, pjes pa spoštuje samo samostojnega, neodvisnega vodjo krdela, Hlapca ne prizna, kot nadrejenega, pa čeglih mu edino on hrano daje. Seveda zarad hrane potem malo hinavščine zganja, ampak....
....in verjetno zato desnaki po pravilu priklepate in zapirate pjese, ker jih na sprehod ne morete vodit, ker vas ne šmirglajo in bi vam zbežali po svoje.
...pa seveda iz foušije in togote jih zato sovražite, pjesi pa to vračajo in kažejo prezir s sranjem po vašem teritoriju
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
sprasujem se.gif
....sej mogoče vas pa zato pjesi ne upoštevajo, ker desnaki ste brezpogojno podložni velikemu vodji, pjes pa spoštuje samo samostojnega, neodvisnega vodjo krdela, Hlapca ne prizna, kot nadrejenega, pa čeglih mu edino on hrano daje. Seveda zarad hrane potem malo hinavščine zganja, ampak....
....in verjetno zato desnaki po pravilu priklepate in zapirate pjese, ker jih na sprehod ne morete vodit, ker vas ne šmirglajo in bi vam zbežali po svoje.
...pa seveda iz foušije in togote jih zato sovražite, pjesi pa to vračajo in kažejo prezir s sranjem po vašem teritoriju
rolleyes-1.gif

hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Še moje mnenje in opažanja:
Pes vsake pasme od najmanjše do največje je pri pravem lastniku lepo vzgojen.
Torej je bistvo vzgoja lastnikov in omenjeni primer kaže prav na to.

To sicer drži, vedeti je pa tudi treba, da se posamezne pasme razlikujejo med seboj...no, na tej točki lastniki psov določenih pase dobijo praviloma histerični napad...

ampak statistika iz amerike govori točno to...pitbuli sestavljajo 5% vseh psov, pa so odgovorni za 60% vseh smrtnih žrtev...nehvalevredno drugo mesto zasedajo rotvajlerji...

Ko sem te dokaze predočil na nekem pasjem forumu, sem takoj postal sovražnik številka 1, sledili so pa veleumni izgovori v stilu 'tudi čivava lahko ugrizne'

Klik
kaj pa statistika lastnikov psov?
vrjetno 90% lastnikov teh psov nekih problematičnih ljudi...

nacek

Guru
13. okt 2012
2.960
606
113
nadaljevanje

Potem ko smo včeraj poročali o sobotnem napadu psa na otroka na Svetem Primožu pri Kamniku, se je na spletnem omrežju Facebook razširil zapis o hudem napadu dveh pitbullov v naselju Brezje pri Mariboru. V napadu sta bila glede na zapis huje poškodovana pes in njegov lastnik, ki je na zdravljenju v bolnišnici. "Lahko potrdimo, da smo obravnavali napad dveh psov," je povedal Miran Šadl s PU Maribor. Ker preiskava še poteka, podrobnosti o napadu ne more posredovati.

http://www.zurnal24.si/pri-mariboru-se-en-hud-napad-psov-clanek-246524

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
kva pa qrac vlačite svoje kričeče pamže, kjer se sprehajajo psi. a mislte da psu ne dopizdi vreščanje malih usrancev, vzgojite jih raje, da se ne bodo drli ko vrane vsepovsod
rolleyes-1.gif

Ti si pa majčken....
Ne s takimi no, nekaj so ljudje, nekaj pa živali. A ločiš?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, rodezijski grebenarji so se uporabljali tudi za lov na leve...saj to ne pomeni, da se pes zakadi v leva in se zagrize vanj...drugače pa ti psi brez težav pretečejo 20 kilometrov na dan

Najmanj toliko jih vsak Etiopijec vsak dan, tako da to ni ravno impresivno, k'nede?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Se strinjam z vsemi, ki ste mnenja, da so psi nevarni. Na splošno. Še veliko bolj pa sem prepričan, da ni vsaka pasma primerna za vsakogar. Nekateri pač niso za vzgojo živali, takim bi že lenivec predstavljal problem. Mogoče celo vrtni polž.
Je pa tako, da ko sem sam kupoval psa (se pač nisem odločil za zavetišče, ker teh psov tam ne boste našli, oziroma zelo težko), sem ga kupoval zavestno. Pa čeprav vem, da ni nemogoče, da bi kdaj koga ugriznil, je precej daleč temu... in ja, NI nemogoče.

Se pa strinjam tudi z ostalimi, da so bolj kot psi nevarni lastniki. Ker se v večini ne zavedajo, da praktično "sprehajajo" orožje ...

Pa še mojih 5 centov na prej zapisan možen ugriz domačega kuža: verjetnost, da vas bo v Sloveniji nekdo zabodel z nožem, ubil, povozil z avtom .... je večja, kot verjetnost, da vas bo ugriznila naša "belka". Torej, trdim, da naša življenja ogrožajo ne le psi, samo drugje nismo tako glasni ...

BTW: je kdo od vas že kdaj komu vinjenemu (ki ga niste poznali) odsvetoval vožnjo z avtom, ali ste se pač smejali, ker ni mogel hoditi ... vozil pa je lahko? Tragično ali pač ne, kakor komu, meni večjo grožnjo kot psi predstavljajo sodobni naendertalci ... najsi so to LASTNIKI psov, ki ne prevzemajo odgovornosti za psa, alkoholizirani vozniki, in v tem tempu dalje .... pač hodeče "razumske živali".

Pa brez zamere, če se kdo prepozna v tem opisu ....
evil.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.154
674
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, rodezijski grebenarji so se uporabljali tudi za lov na leve...saj to ne pomeni, da se pes zakadi v leva in se zagrize vanj...drugače pa ti psi brez težav pretečejo 20 kilometrov na dan

Najmanj toliko jih vsak Etiopijec vsak dan, tako da to ni ravno impresivno, k'nede?
evil.gif

Je razlika!
Ali letiš pred levom ali za levom
evil.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Komentiral sem zgolj dnevno kilometrino in ne .... vzroka ali posledic teka.
evil.gif

Drugače pa, če tečeš okoli drevesa ali neke stavbe nikoli ne veš ali ti loviš leva ali lev tebe. Lahko pa si predstavljaš zemeljsko oblo, in če imaš malo domišljije si lahko predstavljaš, da ti tečeš za levom ... in imaš že en krog pa še malo prednosti.
grims-1.gif

Kam pa pridemo brez domišljija ?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
sprasujem se.gif
rolleyes-1.gif

Hihihihi kolk si smešn... hihihihi....
A veš zakaj desni zapiramo in zaklepamo svoje pse?
Zato, ker se bojimo, da se bo kak levak oženu/omožil z psom in mel morda celo otroke z njim. Saj veš nov sodoben družinski levičarski zakon.
Se bojimo za žvau, da neb trpela.

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
kva pa qrac vlačite svoje kričeče pamže, kjer se sprehajajo psi. a mislte da psu ne dopizdi vreščanje malih usrancev, vzgojite jih raje, da se ne bodo drli ko vrane vsepovsod
rolleyes-1.gif

Ti si pa majčken....
Ne s takimi no, nekaj so ljudje, nekaj pa živali. A ločiš?

Jap, otroku bistveno lažje dopoveš, kaj dela narobe in kaj je eprimerno... Zato je vreščanje in razgrajanje nevzgojenih dvonožnih generatorjev dreka še hujše in bolj moteče, kot bevskanje kakšnega cucka...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
sprasujem se.gif
rolleyes-1.gif

hysterical-1.gif

a ni imel bullmastifov dohtar leve elite?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

evil.gif

No, drnovškov rotvajler je ob dosti manjših tekaških obremenitvah storil bridko smrt

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ne da se mi quotat, ker je škoda placa- respect, ti bi se (pa onslow tudi) dal pod zobe in se vlegel na svojega psička, če bi bil napaden s s trani drugega psa? rad bi te videl ja..dosedaj so se take stvari reševale s kakšno fejst palico, kamnom,pasom ali podobno, če ni bilo kaj drugega pri roki..vsaj z moje strani, pa sem že "sodeloval" v parih pasjih dvobojih (večbojih).

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Pa take fore-naš kužek pa že ne preganja mačk, divjadi, ne skače po ljudeh, prvič je to naredil ipd ..vsak pjes ima kosmata ušesa... zato prvič opozorilo, drugič pa šus, če se ga dobi pri dejanju.
grims-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Zato, ker se bojimo, da se bo kak levak oženu/omožil z psom in mel morda celo otroke z njim. Saj veš nov sodoben družinski levičarski zakon.
Se bojimo za žvau, da neb trpela.

A ti misliš, da je spolna usmerjenost povezana s politično usmerjenostjo?