Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Pitbull, rotwajlerji, so bedaki po naravi, pa lahko trolate kaj hočte. Podobno tudi dobermani. Pa lahko jih vzgajaš v nevem kakšne cukre in cartljivce. Norc je norc in tak tudi ostane. Samo vprašanje časa je kdaj se cuker, ki ga doma vlečete za jajca, zunaj na ulici spremeni v krvoločno zver. Še večji bedaki so pa lastniki, ki si tako žival lastijo. Vprašanje je čemu potreba, da imaš takega psa sploh na dvorišču? Premalo samozavesti? Ni denarja za BMW-ja pa se je treba s tem quræit? Čudni posli, pa se počutiš ogoroženega? Ali pa si preprosto [cenzura]?
Potem berem, da koliko pasem večkrat vgrizne, itd. Seveda tudi ostali cucki grizejo, ko so izzvani, ko želijo ščititi teritorij, hrano, lastnika. Posledice ugriza pa je pač naraščajo z velikstjo in močjo psa.
Zato jaz pravim, če imaš bajto, imej psa za dovolj visoko ograjo in ponoči na ketni. Ko greš ven nagobčnik na gobec + povodec, če pa je malo ščene, pa samo na povodcu (3 kilogramskega ščeneta pa ja obvadaš). Pa ščisti prekleti drek za njim, ne pa da se jim jaz moram izmikat tem nagazno/razmaznim minam.
Potem zopet ne razumem blokarjev, ki uspejo na 40m2 enosobnega stanovanja še cucka ali dva noter stlačit. Bolniki. Spet se mi poraja vprašanje zakaj? Kaj se nimate z ženo in otroci kaj pogovarjat, da vas je edino pes vesel ko domov prideš?