Sv. Primož: išče se pes, ki je ugriznil otroka

B81

22. jul 2007
37.738
11.012
113
Lepo vzgojena psa, vnuki odraščali poleg....bla bla...a da sta skopala jamo da sta spizdila ven, je pa odraz lepe vzgoje ja....verjetno kje ograja bila malo načeta in sta se zrinila skozi. Tožit bi moral lastnika psov, ker sta vzgojena tako, da "skopljeta jamo" z namenom napada.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa v milo mater, kwa potencirate zadevo?
Kaj pa naj pes dela drugega v pesjaku, kot da si išče pot v svobodo?

A je pes morda srečen, če je v zaporu? (v pesjaku)
Je, če je sicer vsakodnevno določen čas v gospodarjevi družbi - ki je kar konkretno razčlenjena in ne samo 2 - 3 ure popoldan. Gre za celodnevno druženje in ne samo par popoldanskih uric - "šihtarskega tempa"! To je razlika. Kdor si tega ne premore, naj raje nima domače živali!

Naslednja razlika je, da sta bila prisotna dva (2) psa !
shocked-1.gif
Zakaj sta tu dva psa, ki sta že trop?
To je pa že nevarno!

Pes je čudovita žival, ampak še vedno žival. Ljudje so tisti, ...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.461
9.766
113
EU
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
dostikrat je tako. pamž sili v psa pes se čuti ogroženega je pa kar avtomatsko kriv. so starši sončkov in "starši" psov po večini na isti stopnji.
Nisem si mislil, da bo prišel dan ko se bom strinjal s tabo.
Ima rodezijca ( http://www.rodezijski-grebenar.com/o-pasmi/ ) in ker je dost redek folk sili v njega, da si ne moreš mislit - ko je psu dost zarenči (ima izrazit baassss) se folk dere, kako čuden pes saj ga samo za rep vlečem pa že renči, res nevzgojen pes. Če bi folk vedu, da je rodezic "narejen" za lovca na leve bi pa še prej posrral.

Mi imamo pasmo "Grabski poštar". Ne ne lovi poštarje, ampak poštar reklame zavije v rolo in da v pesikin gobec. Pesika pošto prinese v hišo in za nagrado dobi skorjico suhega kruha. Je pa to zelo redka pasma v SLO. Vprašajte svojega poštarja.
cool-1.gif

z6k-IMG-57.jpg

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Luštkan kuža.

Drugače pa sem bral poste prvega dne. Ostalo ne.

Moje mnenje je nekako takšno, da bi morale biti odškodnine kot v razvitem svetu.

Se pravi: divjaš po smučišču, zbiješ nekoga,če si kriv in mu zlomiš roko je odškodnina okoli 100.000 eur.

Pa ne od zavarovalnice. Ti plačaš.

Naprej:

Imaš psa, ki je sposoben narediti ogromno škodo nekomu, torej se tega zavedaš.

Če jo le ta naredi, plačaj. Pa ne 100.000 eur, ampak bistveno več.

Ali ga obvladuj, ali pa plačuj.

Samo, ker se za takšne napade dobiva v naši lepi državi po nekaj 100 eur, ni iz tega nič.

Se je kdo vprašal, zakaj je AO do 5.000.000 eur, nihče pa še ni dobil več ko 20.000 eur?

Lepa naša.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
V svetu ni takih enormnih odškodnin brez dokazovanja kakšna je v resnici škoda. In še slednje je mogoče zavarovati.

V ZDA imajo možnost, da porota dosodi kazensko odškodnino, ki nima veze z pravo škodo in je namenjena kaznovanju početja povzročitelja. Ampak slednje zadeve so tudi tam izredno redke, samo ker so pač malo bolj publicirane, se pač misli, da se tam tala odškodnine kar tako z levo roko in v milijonskih zneskih, pa ni tako. Bo sudija dosodil tudi samo par deset dolarjev, ker te je en zbil na snegu in adijo.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Pes fenta mačko mimogrede (če ima zraven malce sreče), prav tako ali pa še lažje bo mačka obračunala s psom.
Načeloma pes mačku nič ne more.

Težava je, ker sta bila dva psa. To se pa obnaša že kot trop!
shocked-1.gif

Za posestvo dveh ali več psov v skupini bi moral človek imeti orožni list.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Če je pes nekoga zagrabil za vrat je verjetno že izvedel kakšen napad ..Za napad na gajstno mačko jih pa tudi pes kasira.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
V svetu ni takih enormnih odškodnin brez dokazovanja kakšna je v resnici škoda. In še slednje je mogoče zavarovati.

V ZDA imajo možnost, da porota dosodi kazensko odškodnino, ki nima veze z pravo škodo in je namenjena kaznovanju početja povzročitelja. Ampak slednje zadeve so tudi tam izredno redke, samo ker so pač malo bolj publicirane, se pač misli, da se tam tala odškodnine kar tako z levo roko in v milijonskih zneskih, pa ni tako. Bo sudija dosodil tudi samo par deset dolarjev, ker te je en zbil na snegu in adijo.

Vem za primer v Avstriji ali Nemčiji, ko je Slovenec zbil enega od njih (je divjal po smučišču) in je moral iz svojega žepa plačati čez 100.000 EUR.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Že ni imel primernega zavarovanja. Takšna zavarovanja odgovornosti so običajno pripeta k zavarovanju nepremičnine, zavarovalne vsote pa se gibljejo med 50.000€ in 1.000.000€. In ravno nesreče na smučiščih so šolski primer koriščenja takšnega zavarovanja (odgovornost zasebnika) v praksi.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Je imel vsa zavarovanja. Sem pa pozabil, kje je bil problem, da je moral poleg zavarovalnice plačati še sam (morda prenizko kritje - kot si napisal do npr. 50.000 eur).
Skratka odškodnina je bila (v sosednji državi) čez 100.000 eur. Za zlom roke. To sem želel povedati. Kako je v razvitem svetu.

Ne pa tu za napad psa nekaj eur. Zato pa je tako kot je.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Aha aha. Ja seveda je tudi opcija, da zavarovalna vsota ni bila ustrezna in je bilo potrebno "doštukati" iz osebnega proračuna. Kar se pa odškodnin pri nas in v tujini tiče mi je pa jasno, da smo tudi na temu področju banana država ja. Žal.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Je imel vsa zavarovanja. Sem pa pozabil, kje je bil problem, da je moral poleg zavarovalnice plačati še sam (morda prenizko kritje - kot si napisal do npr. 50.000 eur).
Skratka odškodnina je bila (v sosednji državi) čez 100.000 eur. Za zlom roke. To sem želel povedati. Kako je v razvitem svetu.

Ne pa tu za napad psa nekaj eur. Zato pa je tako kot je.
če ni tip ravno vrhunski športnik ali glasbenik ali kaj res vrhunskega kjer je zlomljena roka konec kariere zihr ne bo dobil 100 000€. lahko pa prilimaš to točno določeno reč kakšn poškodbe so bile, ker samo roka. no meni tega ne boš prodal.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

ja zenska je cist mim, itak gres nagonsko pomagat ampak da se neces na psa pa sam utrpis tezke poskodbe roke kot pise pa tudi nevem.

Kolega je imel pred leti tako zadevo, svojega psa spuscenega, psa sta se zakadila eden v drugega vmes je pa lastnica prvega na ketni posredovala in seveda dobila neke poskodbe, je kolega fajn nahebal, samo med taka dva psa sigurno nebi posredoval ker zival je takrat cist v drugem svetu in nebo nate pazila.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Tako je- golorok se nimaš kaj vmešavat, ker te tudi v zanosu boja tvoj( lubi bubi cukrček lepooki..) okolje, da ni res.
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Ona ženska z dvema psoma iz štajerskega konca je rekla, da sta se njena in njegov med seboj "igrali" ter se čudila, zakaj je (pogriženi) lastnik psa interveniral.

Dokaz, da ljudje nimajo 100 pik in bi morali uvesti nekaj osnovnih zadev:

* psihoteste za bodoče lastnike, tako kot jim moraš delati za C,D, E kategorije
* pasjo šolo
* 70 letna stara mama ne more imeti huskija
* vsaki 2 leti preverjanje stanja psa (nenapovedano)
* kakšni bodo bivalni pogoji za psa, za one paciente ki bi imeli pse 24/7 v pesjaku/verigi in ga 1x na teden prišli pogledati lastništvo ni mogoče
* lastniki s stanovanji imajo lahko samo male hišne pse (čivave in podobno)

Strokovnjakinja: Psa zagotovo nista napadla prvič
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/pes.html

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
golorok bi se ga mogoče upal zagrabit le za rep in povlečt nazaj .Drugače pa kaj podobnega palici ali pa pendreku ali pa sprej.
Sicer ,pa mojemu nemcu (zgleda k pošast) na sprehodih vedno težijo ta mali cucki ,pa lajajo nanj ,da se mi zdi že prava reva(mrtvo hladen) .Ko se pa približajo kakšni konkretni primerki se ,pa vedno signaliziramo z mahanjem ,da imaš čas svojega psa pripet ,pa neredit krog okoli,da se ogneš problemom.

moj frizer je pred leti pošprical dva dobermana ,ki sta se zapodila proti njemu na sprehodu in sicer uspešno .
Lastnik mu je sicer nekaj težil ,pa mu je rekel da bo še njega našprical pa se je speljal .