Sv. Primož: išče se pes, ki je ugriznil otroka

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ne da se mi quotat, ker je škoda placa- respect, ti bi se (pa onslow tudi) dal pod zobe in se vlegel na svojega psička, če bi bil napaden s s trani drugega psa? rad bi te videl ja..dosedaj so se take stvari reševale s kakšno fejst palico, kamnom,pasom ali podobno, če ni bilo kaj drugega pri roki..vsaj z moje strani, pa sem že "sodeloval" v parih pasjih dvobojih (večbojih).

Ja, jasno da se pod to podrazumeva, da psa pač zaščitiš. Na način, ki je takrat pač primeren.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, rodezijski grebenarji so se uporabljali tudi za lov na leve...saj to ne pomeni, da se pes zakadi v leva in se zagrize vanj...drugače pa ti psi brez težav pretečejo 20 kilometrov na dan

Najmanj toliko jih vsak Etiopijec vsak dan, tako da to ni ravno impresivno, k'nede?
evil.gif

No, drnovškov rotvajler je ob dosti manjših tekaških obremenitvah storil bridko smrt

Če mislimo "tistega" Drnovška, je bil pes mastif.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

A ti misliš, da je spolna usmerjenost povezana s politično usmerjenostjo?
Do zdaj na to niti nisem obračal preveč pozornosti.
Zdaj pa se mi zmeraj bolj zdi, da je res nekaj na tem. Preveč je povezano, da bi bilo naklučje.

Sicer pa pse je potrebno prepovedati vsem, ki nimajo dovolj SVOJEGA LASTNEGA prostora za svojega psa.
Psa ne bi smel imeti nihče, kateri nima doma svojega LASTNEGA vrta, travnika.....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Zakaj SVOJEGA? sej ne rabim, sej ga vedno na tuje pelem srat, doma itak serje samo v največji nuji, ponavad sploh noče doma srat.
Pa zakva si tak egoist, pa češ vse sam za sebe imet? a ti hodiš gor srat al ka si tolk fouš, da še pjesu ne privoščiš
confused-1.gif

...
sprasujem se.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, rodezijski grebenarji so se uporabljali tudi za lov na leve...saj to ne pomeni, da se pes zakadi v leva in se zagrize vanj...drugače pa ti psi brez težav pretečejo 20 kilometrov na dan

Najmanj toliko jih vsak Etiopijec vsak dan, tako da to ni ravno impresivno, k'nede?
evil.gif

No, drnovškov rotvajler je ob dosti manjših tekaških obremenitvah storil bridko smrt

Če mislimo "tistega" Drnovška, je bil pes mastif.

'Tisti' drnovšek je res imel tudi dva angleška mastifa (arturja - ki je sicer veliko časa preživel v savinjski dolini, aja, iz afere partia znani slikar cekuta je imel arturjevega brata - in brodija), še prej pa je imel rotvajlerja (mislim, da z imenom lord), ki ni dolgo živel, mu tek ni šel dobro. Drnovšku so po poginu svetovali, naj si omisli dobermana (temu tek ne predstavlja problema, čeprav imaš res tudi linije, ki imajo težave s srcem), vendar pa se je odločil za angleškega mastifa. Ki ga očitno ni spremljal pri teku.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
... sicer bi pa lahko za vsak ko pridemo kako flašo prnesu v zahvalo, ko ti gnojimo pa ti pol bolj raste, pa še zajce in srne je pol strah tam hodit, ko pjese vohajo......v bistvu je mal za razmislit, kako uslugo ti delamo.....res bi lahko kdaj malo pogostil iz hvaležnosti
Tista tvoja iznakažena genska pohabljena spaka, ki ji ti rečeš pes, sploh ne ve, kaj je zajec in kaj je srna. Ne pozna tega.
Tvoj genski stvor se bolj zastopi na radiator, televizor, mobitel in trgovinske izložbe..
Pa tisto, kar se tvoj pes poserje, ko mora jest samo umetno hrano in brikete, je hujš kot bi iz Krške nuklearke jederske odpadke iz riti stresel. Vso travo požge.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ne da se mi quotat, ker je škoda placa- respect, ti bi se (pa onslow tudi) dal pod zobe in se vlegel na svojega psička, če bi bil napaden s s trani drugega psa? rad bi te videl ja..dosedaj so se take stvari reševale s kakšno fejst palico, kamnom,pasom ali podobno, če ni bilo kaj drugega pri roki..vsaj z moje strani, pa sem že "sodeloval" v parih pasjih dvobojih (večbojih).

Kje sem napisal, da bi se vrgel na svojega psička (ki ga btw sploh nimam, če bi ga pa imel pa nebi bil psiček ampak pes kot se reče)? Poanta je bila v tem, da na nek način braniš svojega psa, ne pa da se umakneš in ga prepustiš na milost in nemilost drugemu psu oz. več drugim psom. Se pa tudi meni zdi način, da se uležeš na svojega psa in samo s telesom in brez udarcev ščitiš svojega psa zgolj s svojim telesom, malo mimo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

Ja, jasno da se pod to podrazumeva, da psa pač zaščitiš. Na način, ki je takrat pač primeren.

Tako tako
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Moj pesek ne je briketov ampak za njega posebej kuhamo, ..dijetno pa to...pa mesek čist na drobno zrežemo, da si ne kvari zobkov, pa še oblekce si ne popacka tolk kadar papca
smile-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Moj pesek ne je briketov ampak za njega posebej kuhamo, ..dijetno pa to...pa mesek čist na drobno zrežemo, da si ne kvari zobkov, pa še oblekce si ne popacka tolk kadar papca
smile-1.gif
A tvoj pesek nosi tvojo kiklco al si mu novo kupil?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
smile-1.gif

hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
smile-1.gif

hysterical-1.gif
jezen.gif

prokleti staruklja zahojena ko me je zabil, pa sn mislu da mu je kislica že cel možgan pokurla

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

Kje sem napisal, da bi se vrgel na svojega psička (ki ga btw sploh nimam, če bi ga pa imel pa nebi bil psiček ampak pes kot se reče)? Poanta je bila v tem, da na nek način braniš svojega psa, ne pa da se umakneš in ga prepustiš na milost in nemilost drugemu psu oz. več drugim psom. Se pa tudi meni zdi način, da se uležeš na svojega psa in samo s telesom in brez udarcev ščitiš svojega psa zgolj s svojim telesom, malo mimo .
to je pa hipijevski živi ščit način...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Kje so časi, ko je pes ščitil lastnika in njegovo premoženje, ne pa obratno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.022
9.552
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Vsak pes je PREVARANT!
Ne moreš mu polponoma zaupat ,pa čeprav moj naredi 99% odpoklicev pa hodi poleg ampak kaj pa če se mu strga tega pa ne morem vedeti.Danes ,če te kdo prijavi ,da je pes brez povodca se pripeljejo policaji pa kazen €,če pa napade ali pa ugrizne ti pa ne uide sodnik ,pa odškodnina.
Meni se zdi trapast od folka ,ki spoščajo na sprehodu razna ščemeta ,ki si potem zaletevajo v mojega nemca ,verjetno bolj zaradi strahu kot ,da bi ga kdo napadel.
Sicer pa ,če se psi zravsajo jih je nabolje vlečt za rep ,da gredo narazen ,ker vse ostalo okoli gobca je prenevarno.

Jest mam pa drugo težavo, ker vsak gleda mojga terierja, kot malo ščene, po karakterju je pa to velik pes in tako tud delam z njim. Si lepo podajamo žogico in sam vedno, kadar je cucek odvezan skeniram okolico okol in okol in vidim na daleč babnico z labradorcem, odvezanim seveda in mirno pokličem svojega cucka, mu nadanem povodec in se delam, kot da se ni nič zgodilo, ker mu večkrat na sprehodu, kadar je v coni na polju, kjer ni žive duše odvezan kar tako nataknem povodec, da se cucek lepo navadi na to. In labradorec štarta proti nam, baba ga kliče, odziva ni. Se pripravim in vidim, da pes ne kaže znakov agresije, zato pustim, da se ovohata. Baba pricaplja zraven in pričakuje klepetek, ko ji lepo rečem, naj drugič priveže svojega cucka. Užaljenost do amena, pa da zganjam paniko in da ona zaupa psu 100% (kar je največji bulšit) in nevemkaj še. po vprašanju, če bi spustila svojega lubija k pasmi bull ali rotvajlerju je raje modro tiho.
Da ne govorim o mamcah, ki imajo malega terierja za igračke in se nikakor ne odstranijo, ko zahtevam mirno hojo poleg, ko gremo mimo.
Tukaj se kar lepo strinjam s starimdecom. To je šlo čez vse meje, drek na vsakem koraku s psi delajo kot z majhnimi otroci, ni da ni. Enkrat samkrat do sedaj se je zgodilo, da sem moral pustit drek, ker mi je smrkavec pajsnil vrečke iz žepa. Sva s cuckom opravla sprehod in sem šel lepo nazaj čez pol naselja in pobral svojega izmed neštetih drekov.

I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/pes.html

Citat:

'Naj se sliši tudi naša plat zgodbe'

V uredništvo sta poklicala tudi lastnika dveh psov. Dejala sta, da sta bila v času napada odsotna, a da je za psa skrbela mati lastnice. Slednja je za 24ur.com dejala, da sta psa ob ograji skopala luknjo in zbežala. To je tudi videla in se nemudoma s povodcema odpravila za njima.

Opozorila je, da sta psa srečala drugega psa, ki prav tako ni bil na povodcu. "Najprej so se ovohavali, nič ni kazalo, da bo kaj narobe," je dejala mati lastnice. "Nato pa je izbruhnil pretep. Napaka pa je, da je gospod posredoval v ta pretep. Vsak, ki ima doma kužke ve, da se živali pač kdaj stepejo, a da se ne sme posredovati. Tudi če bi jaz posredovala, bi bila zdaj v bolnišnici," je poudarila naša sogovornica in dodala, da sta tudi njihova psa poškodovana. Utrpela sta namreč ugrize po gobcu in po zadku, tako da so ju odpeljali k veterinarju.

"Gre za psa, ki sta odraščala skupaj z našimi vnuki. Slednji so shodili ob njima. Nikoli nista bila napadalna," je razlagala naša sogovornica, ki je dejala, da jima je po incidentu brez težav nadela povodca in ju odpeljala nazaj v boks, ki je nameščen za domačo ograjo.

"Hudo je, da se je to zgodilo, časa ne moremo vrniti. Strašno obžalujemo dogodek in smo se družini poškodovanega že opravičili. A znova dodajam, da je gospod ravnal napačno, ko je posredoval v pretepu psov," je še dejala mati lastnice psov in dejala, da ne vemo, kako bi se zgodba razpletla, če moški ne bi posredoval v pretepu, ki je po njenem mnenju nekaj popolnoma normalnega pri psih.

Dodaja še, da jih nasprotna stran ni obravnavala korektno in da so bili do njih sovražni.

Človek poskuša rešiti svojega psa in ravna narobe.

Lastnik podivjanih mrcin pa ravna prav, ker pusti gledati ubijanje.

Odvzem, uspavanje in visoka odškodnina.

Ko je ob priliki pritekel spuščeni ovčar in se pripravljal na napad na kužke, sem stekel proti njemu, se zadrl in že izvlekel in prijel kovinsko kanto za smeti s katero bi mrcino mahnil.

Mrcina se je ustrašila in pobegnila.

Brez posredovanja bi drugi kužki fasali.

Nekaj bom začel sedaj nosit poleg

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.022
9.552
113
Ja, sam vseen paše tudi drug pes, ki ni bull na povodec, pa če je še tok lep in prijazen. Z odškodnino in ostalim se pa strinjam.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
+1 za povodec za napadenega psa. Minus za razmišljanje ženske o nevmešavanju v pasji boj, pojma nima pol pa še pametuje ("vsak, ki ima kužke ve, da se kdaj stepejo in da se ne smeš vmešavat"). Po njenem scenariju bi bila tudi njena dva "kužka" še kaj bolj obgrizena, zlati prinašalec pa najverjetneje mrtev. Oziroma bi njen scenarij veljal za kakšno čivavo in podobne približke psov ne pa za prave pse.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
KSZ
kaj ne smeš posredovati, če se mrcine ravsajo? nekoč sta se sosedova psa spravila nekaj nad kravo, ki se je pasla za gmajno. Sem slišal lajanje in mukanje..sem samo zgrabil poleno in stekel nad psa. Tako sem jima preluftal kožuhe, da sta se me do konca svojega pasjega življenja bala kot hudiča.