Stroški s A8, S500, 740...

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Ni potrebe, črke kar preskoči, odskrolaj na dno strani in poglej le številke 200 kilometrske relacijske vožnje z gasom do daske
wink-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
A misliš 328-tko s porabo 7,7 - plin?
Te povabim na vožnjo, pa ti voziš in bomo videli.
aplauz.gif

Sorry, 528 - diesel?

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Še eden, ki mu ne le črke, pač pa tudi številke povzročajo težave.
rolleyes-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:Tile stari pa... Jaz si ne bi upal kupiti takšen star avto. V primeru okvare ti pobere zajeten kupček denarja iz proračuna. Če je pa le-teh več, je pa kupček že primerno velik za kakšen rabljen, novejši avtomobil.
smirk-1.gif
No, nekateri imajo pa malček drugačno kalkulacijo.
Novi Golf stane recimo 15k EUR. Tukaj za 6k EUR dobiš bomba avto. Če delaš malo km, te tista razlika v porabi ne baše preveč (ajde recimo 1k EUR letno), nov Golf imaš itak kasko, na tej stari kanti daš le obvezno (torej te pride nekje isto). Servisiraš kanto itak pri popoldancu, Golfa seveda na pooblaščencu zaradi garancije. Torej recimo v štirih letih si na 10k EUR (nabavna vrednost in poraba). Torej ti ostane 5k EUR za morebitna popravila. Če imaš srečo vse laufa bp, z manj sreče pokriješ izredne stroške s 5k EUR, če imaš pa nesrečo pa malce pušiš. Da ne govorimo o tem, da pri Golfu pušiš nekje 7k EUR izgube vrednosti, pri tej stari krači pa ajde 3k EUR. Če se znajdeš in prodaš za dele, morda še kaj zaslužiš.
grin1.gif

Torej, te pride ta krača v bistvu ceneje kot Golf, s tem da se voziš kot gospod, ne pa s kanto od VW-ja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Jaz sem pred 4 leti kupil za 2kE enoprostorca s klimo in elektriko in avtomatik. Res da se ne vozim veliko (8kkm letno) in da je poraba 10+. ampak v njem lepo sedim, nič me ne boli, lahko vstopanje in izstopanje....
V 4 letih kar ga imam, sem moral menjati 3/4 izpuha (150 evrov) sprednje ploščice /40evrov), vžigalne kable in fertajler (70 evrov)ob nakupu sem menjal jermene in rolce ter olje v menjalniku za cca 200 evrov... na dvorišču delam vsako dobro leto servis za kakih 50 evrov.
Sicer bi se ga najraje znebil ker ga bom rabil še manj kot sedaj(trije avti pri hiši) , ampak ga ne šenkam nekomu ki ga bo še nekaj let preganjal brez večjih stroškov...
Sicer me klima nekaj heca (spuša?)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se nekaj sem hotel reci.. no to, da mi grejo ljudje, ki si kupijo staro kanto potem pa prevozijo manj kot 15k ali 20k km letno pravijo, da je avto super in se ne kvari.

normalno, saj se nima cajta
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
lastniki second hand bavarcev se v večini izredno obremenjujejo s porabo in ceno servisov. Očitno je za njih bolj primeren avto vw tdi.
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz sem pred 4 leti kupil za 2kE enoprostorca s klimo in elektriko in avtomatik. Res da se ne vozim veliko (8kkm letno) in da je poraba 10+. ampak v njem lepo sedim, nič me ne boli, lahko vstopanje in izstopanje....
V 4 letih kar ga imam, sem moral menjati 3/4 izpuha (150 evrov) sprednje ploščice /40evrov), vžigalne kable in fertajler (70 evrov)ob nakupu sem menjal jermene in rolce ter olje v menjalniku za cca 200 evrov... na dvorišču delam vsako dobro leto servis za kakih 50 evrov.
Sicer bi se ga najraje znebil ker ga bom rabil še manj kot sedaj(trije avti pri hiši) , ampak ga ne šenkam nekomu ki ga bo še nekaj let preganjal brez večjih stroškov...
Sicer me klima nekaj heca (spuša?)

jaz v dobre pol leta prevozim toliko kot ti v 4 letih pa imam se manj okvar. torej je moj fiat boljsi?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ja, ampak če kupiš recimo rabljenega golfa, je pa kaj? Se nadvse zabavam, ko neki mbwjaši na vsak način skušajo dokazati, kako je vzdrževanje in imetje kakega 540 neizmerno poceni. Nato pa primerjajo z novim cliom. Naj primerjajo z rabljenim cliom, brez kaska, aftermarket deli, popoldanski mehanik.

ALi pa hočejo reči, da je 540 za enačiti z novim climom? No, slednji se ne kvari toliko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Ne bom pisal znamke ker bodo letele *

ko se vozim s kolegom (vedno redkeje ker se je odselil) me že po nekaj minutah vse boli da ne govorim o vstopanju in izstopanju iz njegovega avta. ZAto jaz ne rabim cel dan sedeti v avtu, da me kaka stvar začne boleti.

Se strinjam: tisti ki delate v pol leta toliko km kot jaz v štirih- za vas pač ne pride v poštev avto s 200kkm, zame pa.
raje dam 2kE za 14 let star meni ustrezen avto kot pa 2kE za 12 let meni neustrezen avto. Stroške bosta najbrž imela obadva enake ali celo on večje.
Brat ima R5 staro 14 let s prevoženimi 90kkm pa ima z njo več (izrednih) stroškov (razen zavarovanja) kot pa jaz s 16 let starim rižarjem s 212 kkm (+vrtenje ob uvozu pred 12 leti najbrž). O udobju in prostornosti ne bi....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
enoprostorci še nikoli niso bili udobni, dajmo si to enkrat zapomnit.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, ampak če kupiš recimo rabljenega golfa, je pa kaj? Se nadvse zabavam, ko neki mbwjaši na vsak način skušajo dokazati, kako je vzdrževanje in imetje kakega 540 neizmerno poceni. Nato pa primerjajo z novim cliom. Naj primerjajo z rabljenim cliom, brez kaska, aftermarket deli, popoldanski mehanik.

ALi pa hočejo reči, da je 540 za enačiti z novim climom? No, slednji se ne kvari toliko.
Jaz ne poizkusam nic dokazati, ce nisi se ugotovil.

Ce pa mislis, da je osebek, kateri napraska skupaj za rabljenega clia ciljna skupina za staro kraco, si pa orenk usekan.

In podal sem zgolj primer, ko je lahko stara kraca povsem racionalna izbira.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
in pa še enkrat... ko govorimo o BMW-ju je racionalnno (če je to pač beseda) imeti R6... servis pri serviserju, ki za kupce pomeni isto kot bi avto na pooblaščenmu servisiral je 150€ (7 l olja, filtri)... ko govorimo o 730 recimo dobimo... veeeeelik avto, udobno vožnjo, dokaj solidno porabo... nekomu pač to sede ... drugi ima raje novega Kalosa... plus če veš kaj je crknilo imaš na netu cel katalog rezervnih delov in lahko mirno pogledaš koliko te bo stvar stala... to je pa tut nekaj vredno...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Jaz ne poizkusam nic dokazati, ce nisi se ugotovil.

Ce pa mislis, da je osebek, kateri napraska skupaj za rabljenega clia ciljna skupina za staro kraco, si pa orenk usekan.

In podal sem zgolj primer, ko je lahko stara kraca povsem racionalna izbira.

Pravzaprav so bolj usekani tisti, katerih realn doseg je rabljen mali avto, pa si kupijo rabljeno kračo. Še bolj usekan je pa tisti, ki se naseli poldrugo uro vožnje iz lj, kamor se cijazi vsak dan na šiht, samo zato, ker je dobil streho nad glavo ceneje, ampak izračun izgubljenega časa bi hitro pokazal, da gre za še bolj zgrešen projekt, kot če človek na socialni kupi avto za 60 k evrov.
grin1.gif