Stroški s A8, S500, 740...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ko se boš naučil smejati samemu sebi, te bodo konstantno bolele trebušne mišice.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
enoprostorci še nikoli niso bili udobni, dajmo si to enkrat zapomnit.

kakor za koga....
Le zakaj se jih je zadnje čase vedno več pojavlja? NAjbrž zato ker smo se naveličali udobja v limuzinah, karavanih, kombilimuzinah, CC in podobnih in se gremo nek SM v enoprostorcih

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
zakaj jih je več... ker imajo razvajene froce in pa tečne mame ki morajo na morje vzeti še tisto kar nimamo doma... pa zložljivo posteljcom, pa en kup nepotrebne navlake... e za to... sediš pa kot v avtobusu...

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Froci niso nikoli razvajeni sami po sebi. Tečne mame in fotri, ki kupujejo enoprostorce, so jih naredili takšne.
wink-1.gif

Ogo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
zakaj jih je več... ker imajo razvajene froce in pa tečne mame ki morajo na morje vzeti še tisto kar nimamo doma... pa zložljivo posteljcom, pa en kup nepotrebne navlake... e za to... sediš pa kot v avtobusu...

lp
zmaga.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ko se boš naučil smejati samemu sebi, te bodo konstantno bolele trebušne mišice.
grin1.gif
Damn, jaz pa non stop hodim okrog doktorjev zaradi bolečin v trebuhu. You are the man, takoj pogruntaš kaj to je.
grin1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jaz mislim podobno..ker je trend ker je in, velja pravilo, če imaš froca mora bit scenic al pa picasso itd...bulshit... smo se peljali z grand picassom v minchen, upam da nikoli vec, toliko neudobja še v 20 let starem fiatu ni...žal in resnično..sicer je catch, za voznika je itak bolj kot ne vseeno, on tako sedi v realtivno prisiljeni drzi, grabi volan pedala in ročico... za potnike se pa zgodba konča...uuuuuuu sploh zadnja klop, se lokalni avtobusi imajo boljse klopi..kot pa enoprostorci..kar vsi po vrsti... sicer pa podobna neudobnost je v vseh trendovskih suviv, jap zal je tako...

aja zakaj pa je tolk suvov na cesti? ker so udobni, šparovčki, praktični, al zgolj trend????. Ne na pamet.

Sam izbiram med limuzinami in karavani, ce ze rabim prostoren avto... enoprostorci nein danke, pa še več pokurijo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Da še jaz povem svojo izkušnjo: imel A8, l.96, naredil tavelk servis in diske (cca. 1000€), pa predelavo na plin cca 2000€. Skupaj pod takratnih 2mio sit, kolikor bi me prišel ekvivalenten 2,5 dizel motor. Avto špica za vozit, poraba na plin in delovanje plina ok. Problem je bil samo v staranju materialov: vsake toliko je kaj odletelo. Za marsikaj se je dalo dobit rabljeno, določenih zadev pač ne zamenjaš za rabljene. Prodal zato ker nisem našel majstra ki bi znal kulturno popravljat osemvaljnike - beri več sem ga imel pri raznih popoldancih kot doma. Na koncu našel enega kulturnega, ampak sem se že odločil za prodajo. Sedaj kupil karavana srednjega ranga (Vectra), l.2000, po ene 5kkm mi je zaribala mašina (ja, dizel). Beri s temi jajci imam oz. bom imel na koncu (zgodba še ni končana) bistveno več stroškov in izgube kot sem jih imel z A8, poraba je po ceni ista (ja, dizlaši si lahko zatlačijo stroške goriva nekam, ker sem se prej s 300konji vozil za isto ceno kot sedaj), o voznih lastnostih in ostalem raje ne zgubljam besed. Da skrajšam: resno razmišljam o drugem A8 z malce manj postaranim materialom (po l. 2000). Ne vem, mogoče bom šel kar na tanov model. Moram še prespat. Glede teh starih avtov: plin pa 50% bonitete pa dobavitelja rezervnih delov iz odpada ter mehanika ki je tak avto že kdaj videl od znotraj je zame zmagovalna kombinacija (samo težko je vse 4 stvari skupaj najti).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pravzaprav so bolj usekani tisti, katerih realn doseg je rabljen mali avto, pa si kupijo rabljeno kračo. Še bolj usekan je pa tisti, ki se naseli poldrugo uro vožnje iz lj, kamor se cijazi vsak dan na šiht, samo zato, ker je dobil streho nad glavo ceneje, ampak izračun izgubljenega časa bi hitro pokazal, da gre za še bolj zgrešen projekt, kot če človek na socialni kupi avto za 60 k evrov.
grin1.gif

Ni res. Za primer vzemi novo hišo v bližini Žalca. 150.000 EUR. Voziš se 50 minut do centra LJ. V 20-25 min si v DOmžalah, ostalo pa je enako tudi za tiste, ki živijo tam. Prihranek je občuten, izguba časa pa zelo majhna. Jaz se nikoli ne selim v LJ, raje kupim dve nepremičnini kje drugje in eno oddajam.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pravzaprav so bolj usekani tisti, katerih realn doseg je rabljen mali avto, pa si kupijo rabljeno kračo. Še bolj usekan je pa tisti, ki se naseli poldrugo uro vožnje iz lj, kamor se cijazi vsak dan na šiht, samo zato, ker je dobil streho nad glavo ceneje, ampak izračun izgubljenega časa bi hitro pokazal, da gre za še bolj zgrešen projekt, kot če človek na socialni kupi avto za 60 k evrov.
grin1.gif

Ni res. Za primer vzemi novo hišo v bližini Žalca. 150.000 EUR. Voziš se 50 minut do centra LJ. V 20-25 min si v DOmžalah, ostalo pa je enako tudi za tiste, ki živijo tam. Prihranek je občuten, izguba časa pa zelo majhna. Jaz se nikoli ne selim v LJ, raje kupim dve nepremičnini kje drugje in eno oddajam.

Med uro in pol do delovnega mesta in 50 minutami do tja je pa kar razlika. to je na dan 80 minut. Nora izguba časa.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
grin1.gif

o govorite tisti ki ne živite v LJ... tisti ki pa živimo, pa vsakih dodatnih 30 min do doma predstavlja neumnost in izgubo prostega časa...
iz Žalca greš ob 7ih da boš mogoče ob 8ih v LJ... iz Šiške vstanem ob 7:25 in grem 7:40 ... ob 8:00 si delam že kavico v službi... če se na Celovški zgodi nesreča pridem na piht 08:15 ali 08:20 , če se pri tebi naredi nesreča prideš med odmorom za malco...

Otroka moraš spraviti najkasnje do 16:00 iz vca... a še kaj povem? ni tako enostavno... če pa delaš v Žalcu pa jamraš da imamo v LJ višje plače...

confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Am drznil si bom zastavit vprašanje ob tem pa si srčno želim da ne bo kdo od sodelujočih doživel napada s peno na ustih:

A kake Volvote s80, pa renault safrane tud uvrscate v razred luksuznih vozil ali ne? Za renaulta vem da je srot roba in si skoz na servisu. Vem da nobena od znamk nima pridiha kot jo imajo zgoraj omenjene. Ampak zanima me vaša primerjava glede udobja. Al pa kak Peugeot 607... Ker če gledaš samo udobje, potem verjetno tudi ti padejo med možne kandidate. Ali ne?

Pa res nocem da zdaj kdo znori =)

Hvala

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:

Placa v prtljažniku ma pa ravno malo več kot navaden clio. Glede sedenja ... ne vem kako bi zdržal sedeti na tistih klopeh recimo 10 ur vožnje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik shift pravi:
koliko pa rabiš iz šiške na drugi konec lj do službe zjutraj.ravno toliko kot iz žalca.
cheer.gif

Ja, če šparaš na vinjeti.
wink-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik shift pravi:
koliko pa rabiš iz šiške na drugi konec lj do službe zjutraj.ravno toliko kot iz žalca.
cheer.gif

to so samo pobožne želje ... rabiš bistveno manj... in vedno vsi iščejo izgovore.... iz Žalca si relativno hitro recimo do lj obroča... potem gre pa povsod isto... tako da so primerjave popolnoma brezpredmetne...

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
iz žalca do domžal rabiš toliko kot iz Domžal do Zadobrove in toliko kot iz zadobrove do Šiške. Torej 3x toliko
Ne primerjat nočne vožnje iz Žalca in rush ur iz Šiške

safrane, 607 itd je zame razred nižje (A6, bmw 5, E...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:

Daj ti to komu drugemu pripoveduj pravljice. Petletni otrok ti bo mogoče še verjel, desetletni pa že ne več. Sa tako miselnostjo se tudi nikoli ne boš mogel selit v Ljubljano, tudi če bi se kdaj hotel.