Stroški s A8, S500, 740...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pri vsem tem se pozablja da precej ljudi nima izbire. Recimo da rabiš za kolikor tolik normalno življenje družine z dvema otrokoma 3 sobno stanovanje (75m2), pa še to je treba delati kompromise. Tako stanovanje stane med 180 in 250k€. Z dvema normalnima plačama je takšno stanovanje NEMOGOČE kupiti. Seveda pa večina vas Ljubljančanov tega ne ve, ker ste kupili stanovanja za drobiž po jazbinškovem zakonu (pa še to na kredit)

Za 90k€ (kar se recimo še da nabrat, pač kredit na15-20 let) je sodelavec kupil NOVO trisobno 75m2 stanovanje v bližini Vranskega, z dvema parkingoma v podzemni garaži in pogledom na gozd. V ljubljani bi za ta denar dobil staro garsonjero v kateri bipotem 4članska družina imela zelo pristne odnose
evil.gif

Ne posploševat kar tako na suho. Niso vsi Ljubljančani prišli do stanovanja po Jazbinšku. Mladi s(m)o morali plačati kar mastno ceno za stanovanja v Ljubljani. In tudi z dvema normalnima plačama se da marsikaj kupiti (tudi v Ljubljani), le prioritete je potrebno malo spremeniti in omejiti porabo
crazy1.gif
.

Nič sicer ni narobe, če se človeku zdi stanovanje v Ljubljani predrago in zaradi tega raje gre stanovat na Vransko. Narobe je to, da se potem skuša druge prepričati, da je to pa "edino smotrno" in so vsi, ki kupujejo stanovanja v Ljubljani bodisi tepci bodisi "tajkuni". Plačaš zunaj tisto razliko do Ljubljane na druge načine, verjemi. Nekateri smo pač sebični; raje kakega otroka manj in na ta račun manjše stanovanje v Ljubljani. Življenja na provinci imam dovolj za vse večne čase.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Cene odražajo povpraševanje. Zaradi previsoke cene nepremičnin v LJ in okolici se mnogi raje odločijo za vožnjo in za svoj denar kupijo boljšo nepremičnino oziroma prihranijo, če je nepremičnina v enakem rangu kot v LJ. Seveda to povečano povpraševanje vpliva tudi na cene izven LJ. Jaz nisem pripravljen plačevati 15 let kredita za četrt milijona EUR za nepremičnino v LJ ker si za ta denar raje kupim novo hišo 40 km iz LJ in jo za razliko 80-100.000 EUR vrhunsko opremim, ostane mi pa še za soliden avto. Tista z vrtcem je mimo. Če ga ne pelješ spotoma to še vedno lahko stori partner ali sorodniki, ki so po možnosti že v penziji. Itak pa vrtec ne traja 20 let.
Glavni problem bivanja izven LJ so službe, ki ponekod trajajo do šestih, sedmih zvečer, potem še vožnja in si direkt za v posteljo, brez pravega prostega časa. Če si doma v LJ lahko preživiš s takšno službo ker nekaj prihraniš na vožnji.

Ne moreš reči, da prihranijo. Samo plačajo manj! Prihraniš takrat, ko za isto funkcionalnost izdelka / storitve plačaš manj (pa še temu bi se dalo oporekat). S temi poceni nakupi NOVIH hiš izven ljubljane ste pa že malo tečni. Kot bi bilo res vse zastonj.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ej, jaz nimam nil proti, da vas čim več rine v LJ in kupujete tukaj nepremičnine. Bodo drugje cenejše :=)

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Sem opazil, da je to s stanovanji v ali izven Ljubljane tako kot z avtomobili, diesel ali bencin. Kupiš stanovanje v LJ, plačaš več in imaš kasneje manj stroškov s prevozi... in obratno. Pri avtih pa kupiš diesel, plačaš več in imaš kasneje manj stroškov z gorivom in pa obratno.
PS... Zato, da se vrnemo k avtomobilom...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ksz.
mam obcutek, da vas vecina nezna zivet oz. uzivat v zivleju,
kajti nobene dobrine ne kupite s custvi, npr. zato ker se vam dopade
ampak morte vedno neki racunat, obracat evro tam, dva evra tam

se posebi recimo pri dizlih,
pa kak nekaterim negre v glavo, da se dizel kupi tut zato, ker pac negdo uziva v voznji dizelskega stroja
ne pa zato, da bi sparu pri gorivo

enako za nepremicnine, kupis taksno, ki ti je vsec, zadovoljen si tudi z okolico,...., in si jo lahko prvosis
ne pa zato, ker bos za isto kvadraturo dal manj kot npr. v LJ

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Da ne boš mislil, da ima porabo 15 litrov. Porabo ima tip med 8 in 10 litrov. Seveda nič kaj divjaške vožnje. Zame je to trenutno nesprejemljivo, mislim pa, da ni to nič ekstra hudo veliko. In če ne delaš veliko kilometrov potem...

Čeprav pri konkretnem modelu petice je edini downside ta, da jih je vedno več v lasti čefurjadi.
rolleyes-1.gif
Verjetno pa le ti nimajo 15 col platišč in vse original (brez temnenja stekel, zadnjih luči, sharkijev, itd...)

Sem malce gledal 5ice pa sem za ta denar zdaj raje se odločil za Mondea 2.0... Ghia+usnje... Mislim da je bolje za moje razmere, avto vem da je ohranjen v nulo, 5ica bi bila precej bolj riskanten nakup... Ampak kot praviš, ne moreš vsega imet
smile-1.gif
).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
govorimo o 15 minutah peš haloooo ...pogojno bi bil skuter v igri , vse kar je večje, je bedarija na kvadrat.
Če je peš 15 min, z avtom pa 5, si prišparal 10 minut ali 20 na dan. Kaj že temu manjka?
PS: nekateri pač ne marajo dvokolesnikov ... Prenevarno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
poleg več stroškov je še ena dodatna skrb kje avto ono tretje 4 ...

men je tko vseeno, menbi blo fajn ce bi imel sluzbo na dohvat ruke za peš...tolk o tem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Glej jaz sem motorično dokaj nesposoben. In na skuterju oz motorju se ne bi počutil varno. In če se jaz ki bi ga vozil na njem ne bi počutil varno, potem sem nevaren ne samo sebi ampak tudi okolici. Zato skuterja ne rabim. Napisal sem ze zakaj avto - zeto ker sem len. Ker bi dal vse na svetu da lahko zjutraj spim 10 minut dlje. Avto je v varovani parkirni hisi tako da skrbi s tem kaj bo z avtom na sreco nimam. In ne propagiram takega nacina zivljenja (ker potem bi se vsi na wc vozili z avtom) samo povedal sem kako je pri meni.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
poleg več stroškov je še ena dodatna skrb kje avto ono tretje 4 ...

men je tko vseeno, menbi blo fajn ce bi imel sluzbo na dohvat ruke za peš...tolk o tem.
Za stroške vsak sam ve, a jih zmore ali ne. Skrb kje avto? Saj je garaža zraven službe, a nisi prebral napisanega? Pripelješ, parkiraš, pisarna. In vsak sam ve, a to ima ali ne. Kakor kdo hoče.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
brezveze, pri teh velikih garah je vzdrzevanje katastrofa.Avti so veliki, tezki tako da je obraba zavor in drugega potrosnega materijala velika.Tudi nadomestne dele ki niso originalni je tezje dobiti.