Število mrtvih na slovenskih cestah

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Saj imaš polno voznikov, ki sekajo ovinke iz navade ne glede na hitrost. Včasih imam občutek, da drugače sploh ne vejo voziti.

Točno tako. Dejansko te vidi, pa te ne jebe 5 posto. Danes spet en cepec, da mu jebem.

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
In to vse za 5% prihranek, maybe?

Nobenga prihranka ni, vsaj tako kot jih srečujem sam. Sam na svojo rit gleda bedak, sanja tam po cesti in maha, kaj ga skoz neki norci prehitevajo. Tolk je len, gnil, nesposoben, kaj te jaz vem kaj, da se mu ne da lih še eno mal obrnt volana. V glavnem da se pelje 40-50 na omejitev 90. On je s tem naredil vse, za to pofukano varnost. Dobro podiramo rekorde. Sintič se ni še nič javil
grin1.gif
pa bom sam napisal.

A čmo še mal dvignt?
hysterical-1.gif

Pa da ne pozabimo postavit stacionarca v industrijsko ulico.
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Predlagam, da se za začetek zepelješ do nemčije. Ni treba daleč, le do minhna. Pa pokomentiraj tisti kos AC med med avstrijsko mejo in minhnom, ki je brez omejitve. Po čem točno je boljši od naših AC?
Javi se, ko boš nazaj ...

Nikoli se mi ni zelo, da bi bila slabsa. V spominu imam, da je precej manj ovinkasta, se ne nagiba za vsak drek sredi k*rcreve ravnine, malo na noter, malo na ven (tako kot recimo del ljubljanske obvoznice pri Dolgemu mostu, ce se peljes od severa proti Dolenjski).

Ce je ze kaj kilavega na tujem na poti tja gor, je to cela Avstrija, ampak oni imajo vsaj za izgovor cele Alpe.

Dejstvo je, da na cesti, kjer imas dva pasova, od katerega enega redno okupirajo tovornjaki (torej ostane samo se eden za tiste, ki vozijo 130), ne more biti enako kot tam, kjer imas tovornjake in ostale pocasnele s prikolicami itd. na desnem, normalno vozece na sredini in dinamike z 200+ na "svojem" levem. Ce bi pri nas odstranili kamijone iz prometa, tako da bi bila na desnem povprecna hitrost 130 in ne precej manj (tako kot je to ob vikendih), potem bi tudi dva pasova zadoscala.

Očitno je bilo to dolgo naza, da si pozuabil, da je kup neomejenih avtocest z le dvema pasovoma, tu in tam tudi brez odstavnega.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Fant je mogu, kar dobro letet da je šel ta ovinek sekat (se ga da tudi 130 speljat brez težav in sekanja). Razen, če je pred tem res prehiteval in se potem ni uspel povsem vrnit na svoj pas (čeprav moraš biti bumbar, da tam prehitevaš)
Drugače je tam omejitev 70km/h, katere se redko kdo drži. Ko voziš 70 te hočejo zrinit s ceste, če greš 90 te pa lahko radar fotka..

Zgleda, da bodo morali Ljubljanski prometniki začeti bolj pogosto tja postavljat Focusa ali pa Kangooja, da se promet umiri. Ker v Sp.Hotiču dokler ni bilo radarja so vsi vozili 90, glih tok da so ovinek speljali. Od kadar je Focus (občasno Kangoo) začel slikat se vozimo med 40 in 60 (omejitev 50)
cheer.gif

Kje pa mas tm radar? Kje to sploh je?

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Fant je mogu, kar dobro letet da je šel ta ovinek sekat (se ga da tudi 130 speljat brez težav in sekanja). Razen, če je pred tem res prehiteval in se potem ni uspel povsem vrnit na svoj pas (čeprav moraš biti bumbar, da tam prehitevaš)
Drugače je tam omejitev 70km/h, katere se redko kdo drži. Ko voziš 70 te hočejo zrinit s ceste, če greš 90 te pa lahko radar fotka..

Zgleda, da bodo morali Ljubljanski prometniki začeti bolj pogosto tja postavljat Focusa ali pa Kangooja, da se promet umiri. Ker v Sp.Hotiču dokler ni bilo radarja so vsi vozili 90, glih tok da so ovinek speljali. Od kadar je Focus (občasno Kangoo) začel slikat se vozimo med 40 in 60 (omejitev 50)
cheer.gif

Kje pa mas tm radar? Kje to sploh je?

ko gres proti Litiji, je vec nevarnih odsekov laserskih pistoljerosov. Pri mostu za Kresnice in se ene 50m naprej se skrijejo, potem na koncu ravnine na avtobusni pred Zg. Hoticem. Tukaj streljajo policaji. Na koncu Zg. Hotiča postavijo radar zraven gostilne. Malce naprej postavijo radar v Sp.Hotiču, ponavadi zraven gasilskega doma pri mostu. Pazi se na naselje Zg. Log, to je kraj kjer gre cesta zraven železnice. Vozi od table naprej 50km/h in nic vec. Merijo pa na dveh mestih, se postavijo na makadamu blizu bara na ovinku in pa na koncu, tam pri prehodu čez železniški prehod. Pazi se, ko prides v Litijo, bremzaj na 50, tam so tudi radi. Ko gres iz Litije proti Zasavju, postavijo radar zraven kozolca pri Bregu pri Litiji. Tam je tabla za 70km/h, zato pa ga postavijo. To bi bile najbolj nevarne točke.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ja, a ni?

Meni je že prov super smešno. Danes še stacionarca srečam na donosnem kraju, pa počim od smeha. Pa še CD mu bom dal. Si bom vzel toliko časa za človeka, kateri dela red na cesti
hysterical-1.gif

A so se že kaj javli s statistiko naše brihte na stolčkih. To viš je šele smešno.
hysterical-1.gif

Jaz bi začel zbirat podpise, da se dvigne še za kakšen procent, dva, deset, VSAJ.
aplauz.gif

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Ja torej so pravila zato da se kršijo - bravo. In če bi takih bedakov bilo več na cesti, kot tistih ki vozijo 70 namesto 90, potem bi šele bilo nesreč ...
Že brez kazni, se je bolje na takih odsekih voziti normalno (ne pa že konec naselja prehitevat, motoristu ki prehiteva v škarje, nč prbremzat - dj še kak video gor), če so pa še kazni velike si pa še tolk večji bedak da jih ne upošteva ... pol se pa tle jamra kok te oberejo. Aleluja za policijo!

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ti si pa alter od koga zdej?
priden.gif

Nisem imel kaj bremzat. Če prav razumem, te to moti. U tri pizde materne spet bom sam na tapeti, zakaj nisem to, pa to, pa uno, lahko bi še tisto, pa na četrto si pozabil,..... Spet pa nebo nobeden videl enega bedaka na motorju, ko je prehiteval avtomobile, čeprav se je bližal ovinku.

Situacija se je pa v moji glavi odvijala takole. Aha motorist prehiteva. Ni panike, najbrž bo še prehitel tisti avtomobil in šel nazaj na vozni pas. Super, prehiteva dalje. Koliko placa imamo? Odlično, več kot dovolj. Se rahlo umaknem in gremo vsi živi in zdravi dalje.

Al kaj tebe moti, alter gobezdalo? Glej, resno te sprašujem. Kdo si? Očitno sem se ti nekje močo zameril, da pišeš traparije. Človek se vozi po omejitvah in ti nekaj nabijaš v tri pizde materne. Pa kaj, a nej se vozim namesto 90, 14km/h. Ne štekam. Pa očitno se vozim s prilagojeno hitrostjo, da sem rešil vse bedake dosedaj.

Sedaj si pa spet daj duška.
cool-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Situacija se je pa v moji glavi odvijala takole. Aha motorist prehiteva. Ni panike, najbrž bo še prehitel tisti avtomobil in šel nazaj na vozni pas. Super, prehiteva dalje. Koliko placa imamo? Odlično, več kot dovolj. Se rahlo umaknem in gremo vsi živi in zdravi dalje.

Edini pametni način vožnje pri nas. Ko vidim motodRiste na nasprotnem pasu, ali pa da me dohitevajo od zadaj, se umaknem bolj na desni rob in dam kamikazam toliko prostora, da gremo tudi v treh lahko en mimo drugega. Nobene drame, nobenih fakičev ali kriljenja z rokami, mi je postalo že prav ravno. Ker veliki večini je vseeno a bo šlo skozi, ali ne... samo da se prehiteva in pokaže kdo ma večje cojones.
stupid-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.030
113
kod Džej-Zija
Zadnjič sem se vozil po tvojem koncu in bil šokiran nad pacienti, ki sem jih srečal. Takole prehitevanje, kot si ga ti prilepil, samo da je bil akter bmw serije 5.
stupid-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Je zgolj prilagajal hitrost razmeram na cesti. Včasih lahko tudi pri hitrosti 30km/h (omejitev 90km/h) postane tvoja hitrost neprilagojena razmeram in je pizdarija takoj. Boljše preventiva pač ...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Nobene drame, nobenih fakičev ali kriljenja z rokami, mi je postalo že prav ravno. Ker veliki večini je vseeno a bo šlo skozi, ali ne... samo da se prehiteva in pokaže kdo ma večje cojones.
stupid-1.gif

Točno tako. Samo gledam, kako jo bom zvozil in mi je že ravno. Morem pa priznat, da me že rahlo daja paranoja. Zadnjič greva z drago domov in ko sem v ograji videl, da se mi približuje avto, sem vsakič kar blendal. Češ, nekdo gre nasproti, ne mi sekat, hvala za razumevanje.

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zadnjič sem se vozil po tvojem koncu in bil šokiran nad pacienti, ki sem jih srečal. Takole prehitevanje, kot si ga ti prilepil, samo da je bil akter bmw serije 5.
stupid-1.gif

Me veseli da so to v živo podoživel.
wink-1.gif
Morem še prilepit, kako je mene eden jebal s C4. Ker, da me ni videl zadaj, enostavno ne more biti res.
A je bil BMW sive barve in LJ tablice? S tem sem sam imel opravka v nedeljo. Prehiteval direkt v ovinek. Sam pa tulil v avto, neeee prehitevat tukaj. Itak me ni slišal
grin1.gif
In po tistem čez 200m zavil proti domu. Res se mu je splačalo. Žal ni posnetka, bi bil pa več kot odličen.

Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Je zgolj prilagajal hitrost razmeram na cesti. Včasih lahko tudi pri hitrosti 30km/h (omejitev 90km/h) postane tvoja hitrost neprilagojena razmeram in je pizdarija takoj. Boljše preventiva pač ...
Res je
zmaga.gif

Žalostno pri vsem tem pa je, da vsak krivi samo hitrost. Kadarkoli poči je kriva hitrost. Ker kot smo govorili, je lahko vedno kriva hitrost.
wink-1.gif

Danes enostavno more bit kje kakšen mobilni radar.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.030
113
kod Džej-Zija
Nič ni prilagajal hitrosti razmeram na cesti. Na omejitev 90 je vozil 70, sekal ovinke, delal vse živo. Ko sem šel končno mimo, že resno znerviran, ker je zaviral na smešne hitrosti tam, kjer to sploh ni bilo potrebno. Pa jaz nisem noben divjak in tudi gume mi niso niti malo cvilile. Ampak kar je preveč, je pa preveč. Za sabo je nabral kolono najmanj 10 avtomobilov, pa mu še na misel ni prišlo, da bi se umaknil iz ceste in spustil kolono naprej. Slabše in manj predvidljivo je vozil, kot bi vozil tovornjak ali avtobus.

@exHair: bmw je imel GO registracijo, bil pa je sivo-srebrne barve in tudi njemu se je komaj izšlo.

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Sedaj si pa spet daj duška.
cool-1.gif
Važno samo da ti je super smešno in da si ti super duper vozačina, ki nima kančka napake ...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
stupid-1.gif

Nebi se moral bolj strinjat z napisanim.
zmaga.gif
Ko poči, je kriv pa norec za njim, ker more nekaj noret. Pa jaz skoz pravim, da se ne prehiteva zato, da bi človek norel naprej. Samo en normalen človeški tempo, ne pa eno drkanje v glavo in podaljševanje tičev. Eni res sproščajo svoje probleme iz otroštvo čisto na napačnem mestu. Me prav veseli, da je končno nekdo to sranje doživel v živo, na svoji lastni koži.

Vem, še 1x sem naredil citat, ma se mi ne da popravljat mojega posta, kopirat, ....
tongue-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.003
6.230
113
blizu močvirne prestolnice
Zakaj vsi napadate eXHaira? Seveda ima napake toda pove oz. pokaže kako se vozimo po cesti in tudi to da so policaji samo inkasantje, seveda ne po svoji krivi, tam kjer jih rabiš jih pa ni!

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik eXHair pravi: Pa jaz skoz pravim, da se ne prehiteva zato, da bi človek norel naprej. Samo en normalen človeški tempo, ne pa eno drkanje v glavo in podaljševanje tičev.

Točno tako. Ampak dokler folk ne bo živel nekaj časa v naših vukojebinah, tega preprosto ne bodo razumeli. Zanimivi so mi komentarji v stilu "kaj rabiš 150 konjev v avtu, sej ne divjaš". Ja, itak da ne divjam. Ma že če hočem z normalnim tempom v sezoni kam pridet, rabim konje, da lahko VARNO prehitim vse debile, ki mi sanjajo po cesti.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.030
113
kod Džej-Zija
Z exHairom se večinoma strinjam, edino ob tisti nesreči na štajerski AC, X6 v Toyoto, je namignil na krivdo voznika Toyote. S tistim se nisem strinjal.

Sicer se pa tudi sam precej vozim po takih koncih in na trenutke človek res ne more verjeti, kaj vse doživi. Zato tudi razumem lokalce, ki jim taki vozniki dvigajo pritisk, čeprav se z živčnimi reakcijami ne strinjam. Ampak na žalost včasih ljudem drugega ne preostane.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Opa, a namignil je? Mojbog, hitro na črno listo z njim...
tongue-1.gif

Sicer pa se moram zahvaliti stvarniku, da debilov, ki sem jih pri vračanju z morja zadnjič srečal, med letom ne srečam skoraj nič.