Število mrtvih na slovenskih cestah

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Bla bla... očitno nimaš nobenih dokazov da lažem, pa zdej nekaj opletaš a ne. Ti si prvi začel z trditvijo o laganju, dokazov ne predstaviš, a tebi bi pa morali vsi vesjet na besedo?

Ti se kar repenči, a z vsakim svojim postom, imam jaz bolj prav in ti manj. Vse gaskupaj bi lahko bilo konec tukaj, če bi le objavil tisto študijo. Ampak ne, namesto da bi me utišal za vedno, se obnašaš kot preganjana žival, ki je stisnjena v kot. Brez možnosti pobega ali izmika, edina možnost je direktni napad name. Na tvojo žalost to ne bo delovalo, tvoja edina možnost da iz te situacije izpadeš kot zmagovalec je, da razkriješ svojega asa v rokavu oz študijo v predalo, in s hladnimi dejstvi osramotiš mene, in ostale ki ti nasprotujemo, v nasprotnem primeru pa je le vprašanje časa preden izgubiš voljo do upiranja iz brezizhodne situacije in sprejmeš svojo usodo, da si bil razkrinkan kot oseba, ki nima pojma o čem govori, ne pozna dejstev in se mora zanašat na laži za podporo svojih argumentov.

Torej, tvoja poteza. Se mi boš zmagovalno zasadil v vrat (dal link do raziskave) ali le nemočno lajal v upanju da se te bom ustrašil, spremenil pozicijo, ter dovolil da se izmakneš iz pasti (tvoji poskusi da bi premaknil breme dokazov name).

Utišaj me za vedno, ali priznaj poraz.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Ti se kar repenči, a z vsakim svojim postom, imam jaz bolj prav in ti manj.
Khmm, a sem kaj spregledal?
Kakšno pa je tvoje stališče, glede UZ da bi vedli al imaš prav? A ti trdiš da je sedaj voženj v rdečo manj kot prej? al kaj?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Citat:
Kakšno pa je tvoje stališče, glede UZ da bi vedli al imaš prav? A ti trdiš da je sedaj voženj v rdečo manj kot prej? al kaj?

Še enkrat, daj raziskavo, najboljše kar v naslednjem postu, ki na napišeš v tej temi in me utišaj za vedno ali priznaj poraz, toraj da si si vse skupaj izmislil. O tem se pogovarjava midva že veš čas. Ti se kar trudi, a ti lahko že zdaj povem, zamotil me ne boš, še vedno te imam stisnjenega v kotu. Se razumeva.

V naslednjem postu.

Daj raziskavo ali priznaj, da si si vse skupaj izmislil. Vmesne poti ni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:

Še enkrat, daj raziskavo, najboljše kar v naslednjem postu, ki na napišeš v tej temi in me utišaj za vedno ali priznaj poraz, toraj da si si vse skupaj izmislil. O tem se pogovarjava midva že veš čas. Ti se kar trudi, a ti lahko že zdaj povem, zamotil me ne boš, še vedno te imam stisnjenega v kotu. Se razumeva.

V naslednjem postu.

Daj raziskavo ali priznaj, da si si vse skupaj izmislil. Vmesne poti ni.
A na moje vprašanje pa ne boš odgovoril?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:

Sem ti rekel, da me ne boš zamotil in zavedel s postranskimi zadevami. Lepo sem ti rekel v mojem prejšnjem postu, v tvojega naslednjega daj link k oz vir do tiste tvoje raziskave pa me boš osmešil in utišal za vedno...zakaj nisi izbral te opcije? Imam te v kotu, ne samo da ti kažem, specifično sem ti identificiral mojo šibko točko, natančno sem ti napisal kaj moraš narediti da me narediš za bedaka pred vsemi ostalimi uporabniki foruma, samo pokazati nam moraš nekaj kar že imaš...že imaš! Niti iskat ti ni treba, nič truda na tvoji strani! Namesto da se tukaj mučiš ter patetično poskušaš izkopat iz lastne luknje imaš možnost v trenutku zmagati to debato, zakaj se ne poslužiš te opcije?

Kot sem že napisal. Vsakič, ko odkloniš moj poziv za vsaj en ubogi vir, ki bi podpiral tvojo trditev (za katerega praviš, da ga imaš!), delaš moje stališče (da nimaš pojma, in da si si vse skupaj izmislil ter da širiš laži) bolj verodostojno. Če želiš nadaljevati v tej smeri, potem izvoli, meni je še najlažje samo sedeti nazaj, in gledati, kako samemu sebi koplješ jamo.

Pa da bomo dosledni, naj še na koncu tega posta ponovim, konec prejšnjega, mogoče boš pa le razumel kaj hočem od tebe, če dovoljkrat napišem. Tokrat, da res ne moreš zgrešit, je bistvo v krepkem tekstu.

V naslednjem postu.

Daj raziskavo ali priznaj, da si si vse skupaj izmislil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:

Sem ti rekel, da me ne boš zamotil in zavedel s postranskimi zadevami. Lepo sem ti rekel v mojem prejšnjem postu, v tvojega naslednjega daj link k oz vir do tiste tvoje raziskave pa me boš osmešil in utišal za vedno...zakaj nisi izbral te opcije? Imam te v kotu, ne samo da ti kažem, specifično sem ti identificiral mojo šibko točko, natančno sem ti napisal kaj moraš narediti da me narediš za bedaka pred vsemi ostalimi uporabniki foruma, samo pokazati nam moraš nekaj kar že imaš...že imaš! Niti iskat ti ni treba, nič truda na tvoji strani! Namesto da se tukaj mučiš ter patetično poskušaš izkopat iz lastne luknje imaš možnost v trenutku zmagati to debato, zakaj se ne poslužiš te opcije?

Kot sem že napisal. Vsakič, ko odkloniš moj poziv za vsaj en ubogi vir, ki bi podpiral tvojo trditev (za katerega praviš, da ga imaš!), delaš moje stališče (da nimaš pojma, in da si si vse skupaj izmislil ter da širiš laži) bolj verodostojno. Če želiš nadaljevati v tej smeri, potem izvoli, meni je še najlažje samo sedeti nazaj, in gledati, kako samemu sebi koplješ jamo.

Pa da bomo dosledni, naj še na koncu tega posta ponovim, konec prejšnjega, mogoče boš pa le razumel kaj hočem od tebe, če dovoljkrat napišem. Tokrat, da res ne moreš zgrešit, je bistvo v krepkem tekstu.

V naslednjem postu.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.034
113
kod Džej-Zija
NALEPI ŽE POFU*ANO RAZISKAVO ALI ZA VEDNO ZAČEPI, PI*KA TI MATERINA!
jezen.gif

Gobezdalo blesavo!
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
NALEPI ŽE POFU*ANO RAZISKAVO ALI ZA VEDNO ZAČEPI, PI*KA TI MATERINA!
jezen.gif

Gobezdalo blesavo!
stupid-1.gif
Madonca, si se pa razp*izdil :-(((
Ugotovitve sem zapisal že na prejšnji strani in to je to. Kdor verjame pač verjame, kdor ne verjame pa pač ne, boli me qrac, enga, ki se tu oglaša samo zato, da bi podjebaval pač ne mislim prepričevat..
Če pa mi očita da lažem, bi pa pričakoval, da svoje trditve utemelji - recimo s kakšnim dokazom, al pa še bolje s kakšno raziskavo, - recimo takšno kot jo on vedno znova (že leta) zahteva od mene.
Če pa zraven še poudarja, kako, kako da ima prav, bi pa pričakoval, da vsaj zraven napiše še svoje mnenje, (ali je več voženj v rdečo ali manj) da bomo vedli kaj je tisto kar pravi da ima prav, ampak izgleda da nima tolk jajc. Pač dec brez hrbtenice in brez svojega mnenja. Je lažje za vsako besedo ki jo napisat, zahtevat nekakšne dokaze, (ki jim itak ne verjame), raziskave (ki jih ne razume),...

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:

Ti res ne veš kako debate poteka ane? Mislim med civiliziranimi ljudji, pozabi na politike na televiziji, ki kričijo eden prek drugega. Jaz sem postavil vprašanje, spodobi se, da na njego odgovoriš preden postaviš svojega. A v tem primeru si v prednosti, ker če odgovoriš na mojega s odgovorom za katerega trdiš da ga imaš, si zmagal debato brez da bi mroal sam postaviti eno samcato vprašanje. če se izkaže da imaš znanstveno raziskavo v kateri piše kar praviš da piše, potem je vseeno kakšna so moja stališča ker sem zgubil debato. Edina stvar ki jo moraš narediti je predstaviti to raziskavo pa si zmagal,. Praviš da jo imaš, ne vem zakaj jo ne pokažeš.

praviš da si že predstavil ugotovitve. Že iz šole bi moral vedeti da samo rezultat ni dovolj, za osnovno šolo se ne spomnim, ampak za srednjo sem pa 100% prepričan da profesor ni bil zadovoljen, če je na testu bil zapisan samo rezultat, njega je zanimalo kako si do rezultata prišel, in vsaj pri nas je bilo tako, da tudi če si nalogo rešil pravilno, a nisi pokazal izračuna je profesor črtal vse skupaj kot da je narobe.
Isto pri tebi, predstaviš neke ugotovitve a nikoli niti malo ne omeniš kako si do njih prišel. S takim površnim delom ne prilezeš čez srednjo šolo tako, da res ne vem od kod si pobral to slabo navado da pričakuješ, da je samo rezultat dovolj. Nezadosno, ena.

Zdaj sva v tej temi vsaj dva, ki si zelo želiva videti to tvojo raziskavo. Glede na to, da jo od tebe zahtevam že leta, je na mestu vprašanje, zakaj jo še vedno nočeš deliti s svetom. Ali je tako težko prilepit en link, ali pa napisati naslov publikacije, kjer se zadeva nahaja?

Če te pa moti, da sem te oklical za lažnivca, no tudi ta problem se da rešit hitro...in glej glej spet s tisto raziskavo, za katero si rekel, ne samo da jo imaš, ampak da si sam osebno delal na njej. Se sploh ne bom spravil štet, kolikokrat v tej temi, si me imel priložnost postavit na realna tla in naredit bedaka iz mene s tem, ko bi pokazal raziskavo, ampak ne...niti sluha od nje...glede na to, se lahko logično sklepa, da je nimaš in da si mastno lagal, ko si rekel da jo imaš in, da so vse tvoje trditve osnovane na tej neobstoječi raziskavi prav tako laži.

Pa da bomo dosledni, naj še na koncu tega posta ponovim, konec prejšnjega, mogoče boš pa le razumel kaj hočem od tebe, če dovoljkrat napišem. Tokrat, da res ne moreš zgrešit, je bistvo v krepkem tekstu in rdeče barve.

V naslednjem postu.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
lol, pa se vi zavedate da DOKAZ zahtevate od nekoga ki večino svojih trditev začne v stilu: " Moj prijatelj..., Prijatelj mojega prijatelja,... Od stare tete kolegica..."

Ne ga srat fantje, bolje odnehati.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:

Ti res ne veš kako debate poteka ane? Mislim med civiliziranimi ljudji, pozabi na politike na televiziji, ki kričijo eden prek drugega. Jaz sem postavil vprašanje, spodobi se, da na njego odgovoriš preden postaviš svojega. A v tem primeru si v prednosti, ker če odgovoriš na mojega s odgovorom za katerega trdiš da ga imaš, si zmagal debato brez da bi mroal sam postaviti eno samcato vprašanje. če se izkaže da imaš znanstveno raziskavo v kateri piše kar praviš da piše, potem je vseeno kakšna so moja stališča ker sem zgubil debato. Edina stvar ki jo moraš narediti je predstaviti to raziskavo pa si zmagal,. Praviš da jo imaš, ne vem zakaj jo ne pokažeš.

praviš da si že predstavil ugotovitve. Že iz šole bi moral vedeti da samo rezultat ni dovolj, za osnovno šolo se ne spomnim, ampak za srednjo sem pa 100% prepričan da profesor ni bil zadovoljen, če je na testu bil zapisan samo rezultat, njega je zanimalo kako si do rezultata prišel, in vsaj pri nas je bilo tako, da tudi če si nalogo rešil pravilno, a nisi pokazal izračuna je profesor črtal vse skupaj kot da je narobe.
Isto pri tebi, predstaviš neke ugotovitve a nikoli niti malo ne omeniš kako si do njih prišel. S takim površnim delom ne prilezeš čez srednjo šolo tako, da res ne vem od kod si pobral to slabo navado da pričakuješ, da je samo rezultat dovolj. Nezadosno, ena.

Zdaj sva v tej temi vsaj dva, ki si zelo želiva videti to tvojo raziskavo. Glede na to, da jo od tebe zahtevam že leta, je na mestu vprašanje, zakaj jo še vedno nočeš deliti s svetom. Ali je tako težko prilepit en link, ali pa napisati naslov publikacije, kjer se zadeva nahaja?

Če te pa moti, da sem te oklical za lažnivca, no tudi ta problem se da rešit hitro...in glej glej spet s tisto raziskavo, za katero si rekel, ne samo da jo imaš, ampak da si sam osebno delal na njej. Se sploh ne bom spravil štet, kolikokrat v tej temi, si me imel priložnost postavit na realna tla in naredit bedaka iz mene s tem, ko bi pokazal raziskavo, ampak ne...niti sluha od nje...glede na to, se lahko logično sklepa, da je nimaš in da si mastno lagal, ko si rekel da jo imaš in, da so vse tvoje trditve osnovane na tej neobstoječi raziskavi prav tako laži.

Pa da bomo dosledni, naj še na koncu tega posta ponovim, konec prejšnjega, mogoče boš pa le razumel kaj hočem od tebe, če dovoljkrat napišem. Tokrat, da res ne moreš zgrešit, je bistvo v krepkem tekstu in rdeče barve.

V naslednjem postu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
lol, pa se vi zavedate da DOKAZ zahtevate od nekoga ki večino svojih trditev začne v stilu: " Moj prijatelj..., Prijatelj mojega prijatelja,... Od stare tete kolegica..."

Ne ga srat fantje, bolje odnehati.
Tokrat govorim kar v svojem imenu, moja trditev je pa znana, torej da je od ukinitve UZ število voženj v rdečo močno naraslo. .
A misliš da bo model zadovoljen, če rečem da sem sam štel - prej in potem ter ugotovil razliko?
Jest mislim da ga noben dokaz ne bo zadovoljil, zato se ne trudim z njim, saj mu ni do resnice ampak samo podjebava.

A to, da model reče da lažem, pa to ne podkrepi z nobenim dokazom te pa ni zmotilo? Kljub temu da sam od mene vedno in povsod zahteva neke dokaze, katerim pa potem itak ne verjame?
A to, da model trdi kako da ima prav, obenem pa nam svoje trditve ne zaupa, te tud ne moti?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
glej ti si postavil dejstvo da je sedaj več voženj v rdečo luč kot jih je bilo prej. Zato je tudi na tebi da svojo trditev z nečem podkrepiš, ker te iz tvojih prejšnjih pisanjih že očitno dovolj poznajo da ti ne vrjamejo vsega na prvo besedo. Sicer bi pa tudi mene zanimalo od kje ti te podatki da je voženj v rdečo luč več kot jih je bilo prej in da je to posledica ukinitve utripa zelene luči.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Isto trdiš kot policija, ki ima tako izostren feeling, da razlikuje od oka hitrosti v križišču prej in potem, koliko jih je pa letelo v rdečo prej in potem pa niso znali preštet.

Sicer pa niti policija ni nikoli zanikala, da zaradi ukinitve UZ ni več voženj v rdečo. Pravzaprav so od uvedbi tega ukrepa še prav glasno opozarjali na povečano nevarnost. Zakaj že?
Po uradni obrazložitvi so UZ ukinili zaradi tega, ker 30 let stara dunajska konvencija UZ ne predvideva, ne pa zaradi (ne)varnostnih razlogov.
še vedno ne štekaš: nima veze, kaj sem trdil, ampak je poanta v tem, na nako bedast način sem svojo trditev argumentiral (in vlekel asociacijo na nekoga drugega, ki je počel nekaj podobnega).
tudi jaz mislim, da se s skrajševanjem intervala med zeleno in rdečo povečuje število voženj v rdečo. ampak ključno vprašanje je, kako hitro in kako globoko v rdečo se vozi. se boš strinjal, da je 100 voznikov, ki zapeljejo v rdečo 1 sekundo kasneje s hitrostjo 60km/h, manj nevarnih kot en sam voznik, ki zapelje 2 sekundi kasneje s hitrostjo 80km/h? torej dokler nekdo ne pokaže kake študije, ki bo poleg absolutnega števila voženj v rdečo pokazala tudi, kako pozno so zapeljali in s kako hitrostjo, je tole tvoje lapanje čisto bv

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:

Že prej napisal, lepo po vrsti, a te doma niso naučili, da ni vljudno preskakovat vrstni red. Jaz sem te vprašal prvi, če ti je bonton vsaj malo znan se spodobi da na moje vprašanje tudi odgovoriš preden postaviš svojega in zahtevaš odgovor nanj.

Torej

V naslednjem postu.

Daj raziskavo ali pa priznaj, da si si vse skupaj izmislil.

Edit:

Nekako se mi zdi da tale slika paše v tole emo...na sliki zamenjajte besedo religious z synhman :D

Bzne4.jpg

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Že prej napisal, lepo po vrsti, a te doma niso naučili,....
Ja potem pa kar začni odgovarjat na moja vprašanja, še iz prejšnjih tem. Kar poišči jih sam.
Tud to da lažem si ti začel - trditev brez dokazov al koko bi ti rekel?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
glej ti si postavil dejstvo da je sedaj več voženj v rdečo luč kot jih je bilo prej. Zato je tudi na tebi da svojo trditev z nečem podkrepiš, ker te iz tvojih prejšnjih pisanjih že očitno dovolj poznajo da ti ne vrjamejo vsega na prvo besedo. Sicer bi pa tudi mene zanimalo od kje ti te podatki da je voženj v rdečo luč več kot jih je bilo prej in da je to posledica ukinitve utripa zelene luči.
In kaj, če bi svojo trditev z nečem podkrepil? Bi bilo kaj drugače? No saj vidiš se je že našel en ki temu spet nebi verjel in napisal da ni važno kolk je voženj v rdečo, važno je kolk globoko v rdečo vozijo. Pa da je manj nevarno da jih 100 zapelje 1 sek v rdečo kot pa en z 2 sek. A te zanima kakšen dokaz za to? Študija? Kar vprašaj ga od kje mu to. Tud ti si zadnjič napisal, da nov zakon ne bo bistveno zmanjšal varnosti, kvečjemu za kak procent. Kaj pa študija? Jo imaš, al te označimo za lažnivca če jo takoj sem ne prilimaš? itd. In tako naprej lahko onaniramo v nedogled in smetimo temo.
Sicer pa tistmu tipu, kolikor ga poznam iz prejšnjih tem, ne gre za kako resnico, tu piše zato da podjebava folk pa ne samo mene. Ko pa njega kaj vprašaš pa hitro ostaneš brez odgovora.