Število mrtvih na slovenskih cestah

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
stvari, ki si jih naštel, so že sedaj brezplačne, ali pa so v povsem drugem rangu zneskov. ampak to nima veze. naslednjič si raje izmisli, da država nabere 500 milijonov od prometnih kazni, da boš še večji vtis naredil s to cifro.
In kolk po tvoje država pobere od kazni?
še tole si preberi.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Ja in kaj tebi ni jasno?!
Pejt v prvi razred da se naučiš računat.

Namesto 500mio si ti dal link na 730mio letno. Retard.

Slabo miljrdico si vukojebina od slovenije (z malo ja) nakasira letno. 365€ po glavi prebivalstva. Od tega jih najmanj 1/4 ne vozi (premladi, prestari, brez izpita) torej še huje. Slabih 500 ojro po vozniku. In če gremo dalje. Koliko je povprečna plača? Kar je itak zavajujoč podatek ker socialni prejemki sem ne štejejejo, lahko ærz prst ocenimo, da država od vsakega zaposlenega hoče eno plačo iz kazni za filanje proračuna.

FAK?!

Jebeš tako varnost.

Srečno hodi je rekel cesar, o luknjah na cesti pa nič.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Ja in kaj tebi ni jasno?!
Pejt v prvi razred da se naučiš računat.

Namesto 500mio si ti dal link na 730mio letno. Retard.

Slabo miljrdico si vukojebina od slovenije (z malo ja) nakasira letno. 365€ po glavi prebivalstva. Od tega jih najmanj 1/4 ne vozi (premladi, prestari, brez izpita) torej še huje. Slabih 500 ojro po vozniku. In če gremo dalje. Koliko je povprečna plača? Kar je itak zavajujoč podatek ker socialni prejemki sem ne štejejejo, lahko ærz prst ocenimo, da država od vsakega zaposlenega hoče eno plačo iz kazni za filanje proračuna.

FAK?!

Jebeš tako varnost.

Srečno hodi je rekel cesar, o luknjah na cesti pa nič.
Jest sm govori na okroglo od 100 miljonov. sassu se ta številka zdi močno pretirana, pa sem nalepil drug link ki govori o dnevni škodi med stavko. Točno številka pa ni znana, tisti ki to številko pozna jo skriva z dobrim razlogom.
Mogoče so te v prvem razredu naučili seštevat in množit, ne znaš pa logično razmišljat. Ne morš en dan škode kar pomnožit z 365 in mislit da je to letna številka tko delajo samo v prvem razredu..
En policajski izplen v lepem sončnem vremenu je zagotovo precejkrat večji, kot en dan ko pada sneg. Takrat nihče ne vozi prehitro.
Za primerjavo, en dan štrajka kelnarjev v gostilni v portorožu v juliju povzroči neprimerno večjo škodo, kot če bi štrajkali sred januarja. Se strinjaš?

Malo v razmislek, policaji izrečejo letno blizu pol miljona kazni, (je blo že več in tudi manj), zdej pa oceni kolk znaša je povprečna kazen in pomnoži.
20 000 dobijo samo pijanih, Kolk je že kazen za alko?
Kje so še prehitri, tud tam niso majhne kazni, in najbrž policaj prej ulovi 20 prehitrih kot enega pijanega.
Pol so tu še redarji, njihov izplen v rebalansu proračuna ni vštet.....

Ko že omenjaš število voznikov in povprečno plačo, ti povem da poznam kr nekej kolegov, ki so lani plačali čez jurja kazni.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ko malo prebiram nase casopise in pa forume se mi zdi, da so kazni se prenizke.

Veliko je povratnikov in takih, ki so jim vzeli avtomobile pa se kar delajo neumnosti po cestah.

Prav je da drzava kasira in sluzi na nas tepcih - pravilo so jasna pa ce so dobra ali slaba
cool-1.gif

Uvedel bi pa se kazni za pocasne voznike, ki tudi delajo guzvo na cesti.
cheer.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Ko malo prebiram nase casopise in pa forume se mi zdi, da so kazni se prenizke.

Veliko je povratnikov in takih, ki so jim vzeli avtomobile pa se kar delajo neumnosti po cestah.

Prav je da drzava kasira in sluzi na nas tepcih - pravilo so jasna pa ce so dobra ali slaba
cool-1.gif

Uvedel bi pa se kazni za pocasne voznike, ki tudi delajo guzvo na cesti.
cheer.gif

Saj so tudi kazni za prepočasno vožnjo, samo ni tistih ki bi jih morali kaznovat. No počasni vozniki bi se morali sami. Samo saj veš v Sloveniji si
evil.gif

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Res vcasih, ko se vozim iz Logatca proti Vrhniki ali obratno nabasem enega nadobudneza, ki vozi 40 - pa pred vsakim ovinkom se dodatno pobremza. Jest pa bulim v ogledalo, da ne dobim kaksen izstrelek v kufer
uf-1.gif

Takmu bi tud dal kaksno lepo kazen in mesecno karto za vlak
cool-1.gif

Skippy

Zelenc'
13. okt 2009
5
0
1
Citat:
Uporabnik Bakki33 pravi:
Cel teden sem vozil do Pariza, po Franciji in nazaj... 3000km, z avtodomom. Potovalna hitrost okoli 100-110 km/h. Samo eno nesrečo sem videl, ko je avtomobilist vzel prednost skuterju (ta je obležal... upam da je vse vredu z njim). Vsi ki ste vozili po Parizu veste, da ni narisanih voznih pasov na avenijah, gigantskih rondojih itd.., da je semaforjev mali milijon... ampak deluje!! Ko se prižge oranžna luč po zeleni vsi zavirajo... samo jaz nisem prvi dan. Potem sem se navadil... tudi voziti po omejitvah.

Sam veliko vozim po Franciji, večinoma izven avtocest. Francija ima za moje pojme prometno signalizacijo, ki je ena najboljše urejenih. Označbe za naselje so zelo redke, velika večina cest med 90-110, tudi če je naselje zelo strnjeno v dolžini več kilometrov, pa če nima kakšne šole ali kjer bi se drugače zbirali ljudje, ni table. Velikokrat je celo mimo šole omejitev 90 km/h.
smile-1.gif

Drugače pa Francozi znajo kar šibati, na omejitvi 90 na daljših ravninah me pravzaprav vsi prehitevajo, pa to s precej veliko hitrostno razliko.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Res vcasih, ko se vozim iz Logatca proti Vrhniki ali obratno nabasem enega nadobudneza, ki vozi 40 - pa pred vsakim ovinkom se dodatno pobremza. Jest pa bulim v ogledalo, da ne dobim kaksen izstrelek v kufer
uf-1.gif

Takmu bi tud dal kaksno lepo kazen in mesecno karto za vlak
cool-1.gif
Ja temu, k so mu v glavo ubili da hitrost ubija, pa kako otroci skačejo ravno pred njegov avto na cesto, pa znakov nabili da ne veš več od kje do kje velja kakšen, takoj za znakom pa policaji v grmovjih kasirajo, pa zato vozi previdno, temu bi nabil kazen, izstrelku zadaj pa ne.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Tak potem ponavadi čez Vrhniko potegne na 60-70 (kao: saj je ravna cesta, ni nevarno)
bonk.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ampak če greš pa po stari cesti iz Ljubljane v Vrhniko (ali obratno), pa se ti mora sfuzlati, saj se omejitev spremeni vsakih par sto metrov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
50-90-50-90-50-70-90-50-90-50-70-50-90-50-90-70-90-50-90-50-90

Ah, časi pred avtocesto....
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
stvari, ki si jih naštel, so že sedaj brezplačne, ali pa so v povsem drugem rangu zneskov. ampak to nima veze. naslednjič si raje izmisli, da država nabere 500 milijonov od prometnih kazni, da boš še večji vtis naredil s to cifro.
In kolk po tvoje država pobere od kazni?
še tole si preberi.

rebalans proračuna za leto 2010:

http://www.mf.gov.si/si/delovn...e_za_leto_2010/

Globe in druge denarne kazni 77.861.948 EUR

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Lol kaj bi vlada naredila, če bi folk zmanjšal te "prihodke" za polovico z zmerno in kulturno vožnjo? Vem, da je to iluzija, samo v teoriji. KJE BI KURCI JEDNI iskali denar?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
spet zavajaš. če bi pogledal rebalans proračuna za leto 2010, bi videl, da se od prometnih prekrškov nabere bistveno manj od 100 milijonov......
Ti raje preberi rebalans, prištej zraven še tisto kar pokasirajo redarji pa smo tu na okroglo pri 100 miljonih kot sem omenjal innikakor ne bistveno manj, kot pišeš ti. .
Čeprav se mi zdiše ta številka nekoliko nizka, glede na to da ulovijo 20 000 pijanih, vseh prekrškov pa pol miljona. je pa najbrž večina za hitrost, tam pa kazni tud niso majhne. Ampak kot vidiš, policaji govorijo še o bistveno višjih vsotah kot jest.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
pazi to: trošarine na pogonska goriva bi se dvignile za 5 centov, tako da bi bili še vedno cenejši od sosednjih držav. policaji bi se namesto buzeriranja nič hudega slutečih voznikov, umaknii s cest in končno lahko posvetili pomembnejšim stvarem, kot so lovljenje tatov koles ali preganjanje lokalnih dilerčkov. milina, ti rečem. in to pri samo 5 cente dražjem bencinu
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Lol kaj bi vlada naredila, če bi folk zmanjšal te "prihodke" za polovico z zmerno in kulturno vožnjo? Vem, da je to iluzija, samo v teoriji. KJE BI KURCI JEDNI iskali denar?
A kaj bi naredili? To kar delajo. Podražili bi kazni in razširili področje kaznovanja. Ravno prejle sm se peljal po cesti, kjer je bila pred dvema letoma vožnja 90 povsem legalna, danes ti gre pa z enako vožnjo izpit in jurja. Pa nobena nova stanovanjska hiša ni nanovo zrasla, pa se je vseeno ta del ceste spremenil v naselje. Redarji pa sami priznajo, da je to njihova najboljša kasirna točka.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
nisem vedel, da grejo kazni od redarjev v državno blagajno
bonk.gif

znesek na linku, ki sem ga podal, je edini merodajen, amapk ti očitno še vedn ne razumeš razlike med izrečenimi kaznimi in dejansko izterjanimi kaznimi