Število mrtvih na slovenskih cestah

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
poleg tega je tudi problem pri policajih, ki že sami selekcionirajo prejemnike kazni. Ne samo da se ne kaznuje svojih kolegov in se ti lahko po koroških cestah vozijo okoli brez skrbi, ne kaznuje se tudi takšnih, ki se jih pozna in potem ministrica pravi da smo pred zakonom vsi enaki
aplauz.gif
Res je. Najraje se spravljajo na nemočne.
Saj je pri kriminalu isto. Tistega iz AMZ so za 250€ takoj zaprli, pri Hildi pa še kar preiskujejo, če ni mogoče kaj delala proti zakonu, in niso še nič našli.

Ta iz AMZSja pa vas močno srbi. Ne veste pa da so mediji eno malenkost prikrili ali pa je niso povedali, da zgodba zažiga. No jaz ti lahko napišem, da je prav, da je tisti model iz AMZSja v zaporu verjemi mi ampak napisat pa jaz ne smem.
Kar pa se Hilde tiče pa sem brez besed, poleg nje bi dodal še kakšno ime pa raje nebi, ker bo šlo vse skup v ......

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Motoristi danes spet izzivajo, nonstop se jih sliši kako dirkajo po CPP pravilih v okolici Kranja.
Sem bil s tamalo danes na otroških igralih v Stražišču, pa so spet dirkali z motorji po parkingu ob šoli. Še dobro da danes ni šole.
Se pa mora to dogajati večkrat, ker sem to opazil že tretjič v dveh tednih.
Zelen motor, ne vem znamke.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
poleg tega je tudi problem pri policajih, ki že sami selekcionirajo prejemnike kazni. Ne samo da se ne kaznuje svojih kolegov in se ti lahko po koroških cestah vozijo okoli brez skrbi, ne kaznuje se tudi takšnih, ki se jih pozna in potem ministrica pravi da smo pred zakonom vsi enaki
aplauz.gif
Res je. Najraje se spravljajo na nemočne.
Saj je pri kriminalu isto. Tistega iz AMZ so za 250€ takoj zaprli, pri Hildi pa še kar preiskujejo, če ni mogoče kaj delala proti zakonu, in niso še nič našli.

Ta iz AMZSja pa vas močno srbi. Ne veste pa da so mediji eno malenkost prikrili ali pa je niso povedali, da zgodba zažiga. No jaz ti lahko napišem, da je prav, da je tisti model iz AMZSja v zaporu verjemi mi ampak napisat pa jaz ne smem.
Kar pa se Hilde tiče pa sem brez besed, poleg nje bi dodal še kakšno ime pa raje nebi, ker bo šlo vse skup v ......
No sej ti verjamem, njega sm se glih spomnil, Pa namesto AMZjevca vnesi koga drugega, jih je dosti.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Pa kaj ima policija z debili, ki se vsak dan vozijo po cestah?

Ne morejo biti povsod in nikoli ne bodo mogli biti
tongue-1.gif

Pri nas je cela drzava v riti, ker nic ne funkcionira tako kot mora.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Pa kaj ima policija z debili, ki se vsak dan vozijo po cestah?

Ne morejo biti povsod in nikoli ne bodo mogli biti
tongue-1.gif
.
Ja ne vem. Prej ko se je število mrtvih zmanjševalo so si pripenjali zasluge za dobro delo in hvalili zakon, ki so ga sprejeli.
A zdej pa nimajo nič s tem?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
manjše število je bilo izključno zaradi AC.

Točno tako, in ni 2x za rečt da so izkoristili priliko, in hkrati na vinjete prešaltali, avtocestni križ zgradili in so se lahko na veliko hvalili da je zakon in visoke kazni pripomoral k zmanjšanju številu mrtvih na cesti.....no in zdej se vsem tem državnim glasnim kekcem duplo vrača....in seveda so vsi poskriti naokoli. Moramo pa se zavedati da sedaj bodo pa te nesreče, ki se bodo zgodile na avtocesti, toliko hujše, kar smo že večkrat prebirali in to je dejstvo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Počakajmo na satelitsko, pa gremo spet nazaj na navadne ceste, bomo imeli letno spet 200+....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Počakajmo na satelitsko, pa gremo spet nazaj na navadne ceste, bomo imeli letno spet 200+....
Bo cestnina kmalu nato tudi za navadne ceste, ko se bo sistem tako dobro pokazal c praksi na AC. Pa boš premislil, preden se boš kam peljal, ko se bo podražilo
Pa noben ne garantira, da tine bodo satelitsko še zaračunali prehitro vožnjo, napačno parkiranje, beležili h kateri ljubici si zavil, pa kolk si malico potegnil ....

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Barbari nam bodo spet nazgali kazni, spet bo trenuten efekt in pol leta ne bo vec mrtvih....Cez pol leta pa spet vse po starem.....Ves gnoj ki sestavlja te prazne neucinkovite zakone skinit in jih poslati obirat jabolka in krompir.
Pa naj jim tekne lenuhom v parlamentu pokraden denar z cest ,ko bodo dvigovali roke za povecano oddiranje ljudi.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.418
2.488
113
SV SLO
Vse kazni so namenjene tistim, ki minimalno kršijo prometne predpise. Velikim kršiteljem prometnih predpisov je vse oproščeno. Če voziš 10 km/h več kot je dovoljeno v naselju ponoči kjer ni žive duše dobiš kazen+točke, ubiješ ljudi zaradi nepravilnega prehitevanja ali nepravilne smeri vožnje po avtocesti pa se ti ne zgodi nič, ker si neprišteven.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Pravi pokazatelj stanja v državi je promet. Torej, ko prideš v neko državo samo spremljaj nekaj časa udeležence v prometu in ti bo takoj jasno, a je ta država v k..cu al je vse ok. Pri nas npr. lahko takoj opaziš, da vsak glede samo nase... Dejstvo pa je, da folk svoje nezadovoljstvo nekako izraža v prometu, in to velja za cel svet. Ceste so kot neko igrišče, bojišče, telovadnica oz. neka stvar, kjer si ljudje dajo duška in izpraznijo ves svoj gnev in jezo, vso negativno energijo dajo iz sebe med vožnjo, zato se pa nekateri čisto izmučeni že po eni ure vožnje. Tako da, kdor ima vse kolikor toliko poštimano v življenju, verjemte da je kolikor toliko tudi normalen v prometu.

In pa še ena stvar je zanimiva pri prometu, in sicer ta, da reklame za avtomobile delujejo tako sproščujoče, pomirujoče oz. dajejo občutek gledalcu vse prej kot nevarnost, kar je tudi ene vrste paradoks. Dejstvo pa je, da je avto ena izmed najbolj nevarnih stvari na tem svetu, definitvno bolj kot neko orožje npr. pištola. Boš nekomu pokazal avto in pištolo upam stavit, da jih bo večina pokazala na pištolo kot predmet, ki predstavlja večjo nevarnost.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Jest pa tud še vedno trdim, da zakon odlično služi svojemu namenu.

...se tudi jest popolnoma strinjam da odlično služi svojemu namenu, sam kaj ko je le ta sfaljen. Namesto boljši varnosti, je namenjen polnjenu državne blagajne.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
velika večina alter uporabnikov (tudi jaz) smo že takrat pisali da višje kazni niso rešitev in pri tem ostajam.

Polnjenju proračuna?
Sestavi odprto pismo in ga pošlji kreaslki, vlačiču in medijem če si tako prepričan v svoj prav

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

Samo učinek je ravno nasprtoten podobni sedaj služijo še več, ker pravijo da izredno veliko tvegajo........., ampak vseeno tvegajo
smirk-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:

Tukaj je tudi zalo razširjeno mnenje, da ustavljajo samo tiste, ki vozijo 5km/h prehitro, veliko hitrejše pa ne. Potem je tale sistem pridobivanja denarja zelo neučinkovit, ker morajo ustavit več kot 10 tistih, ki vozijo malenkost prehitro za enak zaslužek, kot če bi ustavili enega, ki vozi 30 km/h prehitro.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zato so pa močno dvignili kaznovanje do 10km/h. Pa človek kolk se jih ubije pr tej hitrosti, da je treba fasat za tole 3 točke in 300€. Do 20 boš sedaj fasal 5 točk in 500€. Povpračna slo plača je pa? Pa men verjemi, da mi sedaj ne rabiš pisat, da se pa bolj počasi vozi, ker jaz s tem nimam problemov, ker drugega itak ne znaš napisat. Tudi meni mama govori, da je treba počasi, dokler nisem v Logatcu fasal 3 točke in 125€ . Mel sem to srečo, da je bila zraven. Takrat mi je edino žal, da še nisem imel kamerce. Sicer na sodišču nebi veljalo, bi pa bilo vse kontra kar bi rekel policaj. Sodnica bi enostavno morala skenslat. Pa nima veze. Naslednji dan šel na banko, nič kompliciral, iskal luknje, pisal po forumu kako in kaj in oh in sploh prelagal krivdo na druge. Mi je pa bilo težko dati tistih 65€ ( je zraven prispevala še mama, ker se ji je najbrž zdelo čisto brezpredmetno, da sem dobil kazen).