Steljali na voznika ker je bežal

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Mene so v Avstriji (v sredi Avstrije) že pregledovali. Zapora avtoceste in vse Neavstrijce na parkirišče, kontrola nalepke, dokumentov in nato še carinski pregled. Primerno oboroženi. Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi kdo bežal. Tistih avtomatskih pušk verjetno niso imeli samo za okras.
Puške so imeli samo zaradi enega razloga: tako kot pri nas te ne smejo loviti če bežiš, lahko te samo ustrelijo. In ker so s
pištolo natančni samo na 15m, imajo zato puško, da te pospravijo na 100m. Razen, če jim kakšen uporabnik alterja (Syn...) tega ne bo preprečil...
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Mene so v Avstriji (v sredi Avstrije) že pregledovali. Zapora avtoceste in vse Neavstrijce na parkirišče, kontrola nalepke, dokumentov in nato še carinski pregled. Primerno oboroženi. Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi kdo bežal. Tistih avtomatskih pušk verjetno niso imeli samo za okras.
Tud pri nas je vedno tako. Če kakšen banko oropa, postavijo blokade cest, vendar ti takrat ne iščejo prometne prekrške.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa še vprašanje za tiste, ki mislite da policaji niso nič krivi.

Zakaj Policaji ne objavijo poročila komisije o preiskavi nesreče, če so že obljubili? zakaj prihaja tako pogosto do nesprotnih izjav policije in očividcev?

Če se spomnimo, pri golovcu so policisti zapisali, da je romun obračal, priče trdijo drugače.

Zadnjič so zanikali, da bi v lovljenju uporabili strelno orožje. Šele ko se je pojavil vidioposnetek so pod težo dokazov priznali - poročila, ali so strelali upravičeno ali ne, še ni.

Tud pri tej nesreči mopedista pri sežani, so najprej policaji zanikali sledenje, nato pa le rekli, da so ga sicer sledili, pa jim je ušel. Priče pa trdijo, da je policaj vozil 20m za motoristom.

Zdej, če mislite da so policaji ukrepali korektno in zakonito, zakaj hudiča ne napišejo tako kot je res zgodilo, zakaj nekaj prikrivajo ???

Bolj verjamete policajem ali očividcem?

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kaj misliš, da komisija v parih dneh naredi poročilo, to vse skupaj gre bolj počasi.....drugače pa po uradni dolžnosti moram verjeti policistom
priden.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Naj se jebe un k je tega mulca tako vzgojil,tako dobrega,obetavnega,od katerega bi nekoc nekaj bilo in kater bezi pred policijo,zapelje prehitro v ovinek in pahne sebe v smrt.

Cudno da jest,katerega so imeli vsi za barabo in nevem kaj se vse slabo,nisem enkrat pomislil da bi bezal policaju,tudi ko je bil ta pes,pa sem prezivel na mopedu 10 let.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Zakaj Policaji ne objavijo poročila komisije o preiskavi nesreče, če so že obljubili? zakaj prihaja tako pogosto do nesprotnih izjav policije in očividcev?
Tukaj ni nobenega PA ŠE.
To sta DVE LOČENI STVARI, ki sta morda povezani v konkretnem primeru. Namreč policisti zelo verjetno tudi pri drugih stvar včasih morda zaradi malomarnosti ali pa namerno napišejo drugače.

In to naj komisija preišče in tudi kaznuje, če je ugotovoljeno, da so zavajali. Ne mešaj pa tega s pravico do lova pobeglega. Bo šlo?
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Cudno da jest,katerega so imeli vsi za barabo in nevem kaj se vse slabo,nisem enkrat pomislil da bi bezal policaju,tudi ko je bil ta pes,pa sem prezivel na mopedu 10 let.
Takrat so bili verjetno drugi časi in ko je policist pristopil do tebe si imel STRAHOSPOŠTOVANJE do njega.
Kaj imaš pa sedaj? Negativno mnenje, da niso sposobni drugega kot polnit proračunsko blagajno. Daleč od tega, da se ga bojiš. Jaz se tudi spomnim, ko so te dobili pri kakšnem prometnem prekršku. Ni ti pisal kazni, ampak dobil si pa orenk okrog ušes, potem si pa še moped s spraznjenimi gumami porival domov. In bil vesel, da si jo tako odnesel
cool-1.gif
. Še na kraj pameti pa ti ni prišlo o kakšni pritožbi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Po mojih informacijah lahko pregledajo vsako vozilo, ce obstaja sum... ...npr., da prevazas mamila.

avtomobila na smejo pregledati brez naloga. lahko pa ti rečejo da jim ti razkažeš avto, to je pa drugo. in seveda imaš možnost to odklonit ampak jst tega nebi priporočal
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Po mojih informacijah lahko pregledajo vsako vozilo, ce obstaja sum... ...npr., da prevazas mamila.

avtomobila na smejo pregledati brez naloga. lahko pa ti rečejo da jim ti razkažeš avto, to je pa drugo. in seveda imaš možnost to odklonit ampak jst tega nebi priporočal
grin1.gif
Kako pa gre z obvezno opremo? Potem pač rečeš, sorry ne pokažem ti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
to je drugo, obvezno opremo si dolžan pokazat in to moraš pokazat. seveda ti takrat vidi v prtljažnik, še vedno pa ne ve kaj je drugje v notranjosti avtomobila
wink-1.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Pregledajo lahko vse vidne dele vozila, v kolikor odkloniš oz. ne dovoliš pregleda vozila je postopek naslednji:
Vozilo se zavaruje (zraven stoji policist) in se pokliče na postajo, pridobi se nalog za preiskavo in potem ti pa lahko tudi razstavijo vozilo.... Tako, da razni pametnjakoviči ala synt... kar odkloni pregled, boš že videl, kaj se bo izcimilo....
smirk-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
tako nekako ja. res se ne splača zavrnit prošnje da mu malce razkažeš avto
ne-ne-1.gif

...maš tko več šans da ti česa ne najde
evil.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Takrat so bili verjetno drugi časi in ko je policist pristopil do tebe si imel STRAHOSPOŠTOVANJE do njega.
Kaj imaš pa sedaj?

To je res,ampak tud takrat so spizdevali pred policaji,ampak to seveda nevzgojenci.

Strahospostovanje se pa zbija z vsakim takim postom tukaj na forumu,un plljuva cez policaje,tretji pljuva in mladina to bere in si ustvarja svoj profil,no zdej naj si ga gleda tam dol v zemlji.

Sploh pa kaj mu je policaj kriv ce nezna spizdit,tamal je bil nasponan z adrenalinom ker je bezal in sel v zajeban ovink prehitro ker je bil pac neizkusen.Drazja sola kot starsevska,ampak ce jo niso znali starsi,jo zanjo pa drugi...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Všeč mi je razmišljanje v ZDA. Če tip beži, pa si mu prej rekel, da naj se ustavi ali kaj naredi, pa tega ne naredi in zbeži .. streljaj! njegov problem, če ga pol zadanejo al pa ubijejo. Saj je sam izbral, kaj bo naredil. .. (tole je reply na prvo stran, ker pol nisem več bral naprej)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:

Tukaj ni nobenega PA ŠE.
To sta DVE LOČENI STVARI, ki sta morda povezani v konkretnem primeru. Namreč policisti zelo verjetno tudi pri drugih stvar včasih morda zaradi malomarnosti ali pa namerno napišejo drugače.

In to naj komisija preišče in tudi kaznuje, če je ugotovoljeno, da so zavajali. Ne mešaj pa tega s pravico do lova pobeglega. Bo šlo?
grims-1.gif
Se strinjam, da sta to dve ločeni stvari. Sem pa prepričan, da policisti v takih primerih napačno ne napišejo zaradi malomarnosti, temveč namerno - zato ker točno vejo, kakšne posledice bi imelo priznanje resnice, recimo v tem primeru da so ga lovili. ali pa da je romuna samo zaneslo na cesti, ker je povozil stožec. ali pa da so streljali na bežečega - če so seveda.
Žal dvomim o poštenem izidu policijske komisije dvomim, ker ni neodvisna, in ji je glavna naloga, kako krivdo zvalit proč od policije. Policaj ni toliko vešč, in bi zapisnik napisal pametno, zato mu bo komisija pomagala, kako napisat, da ne bo nič kriv.

Bi pa bilo lepo, če bi v zapisniku pisalo vse po pravici. Ampak jaz bolj verjamem očividcem. Bo že potem sodišče ugotovilo krivdo vpletenih.

Sem bil že pred sodnikom za prekrške, kjer se je policaj debelo lagal v mojo škodo seveda. K sreči se je tako lagal, da se je zapletal v protislovja - pa je sodišče verjelo meni in me oprostilo. Šlo je pa za dokaj nepomemben prometni prekršek, ki si ga je policaj izmislil, in sem se nad prekrškom pritožil. Mislim, kaj si vse dovoli, samo da bi zaslužil nekaj deset jurjev kazni in izpolnil normo. Sva se skregala že na kraju domnevnega prekrška, in je točno vedel, da me je hotel nategnit, pa svoje napake ni priznal in se je šel kdo bo koga. In lagal celo pri sodniku za prekrške.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Všeč mi je razmišljanje v ZDA. Če tip beži, pa si mu prej rekel, da naj se ustavi ali kaj naredi, pa tega ne naredi in zbeži .. streljaj! njegov problem, če ga pol zadanejo al pa ubijejo. Saj je sam izbral, kaj bo naredil. .. (tole je reply na prvo stran, ker pol nisem več bral naprej)

Torej kazen za najhujši zločin je 30 let, za nepokorščino policaju pa kar šus v glavo ???

Malce off topic. če pratizani domobrancem rečejo, da ne smejo streljat na njih in sodelovat z nemci.... ti pa jih ne ubogajo....... in ko jih dobijo, partizani pobijejo domobrance? Kdo je krivec in zločinec povojnih pobojev?

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zdej pa res nehaj, saj se ti je že pošteno zmračil um...
Kmalu boš ven privlekel še 30-letno vojno...
stupid-1.gif

Dokaj enostavno dejstvo: če bežiš nekaj skrivaš in si sumljiv...
Poglej, v VB policija ni kriva, ker je ubila brazilca, ki je samo izgledal kot terorist (ja, bežati je začel) s sedmimi streli v glavo.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Tepčku sploh ne odgovarjaj....
smirk-1.gif
tako pač je, če bežiš tvegaš, da te bodo ukokali....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Malce off topic. če pratizani domobrancem rečejo, da ne smejo streljat na njih in sodelovat z nemci.... ti pa jih ne ubogajo....... in ko jih dobijo, partizani pobijejo domobrance? Kdo je krivec in zločinec povojnih pobojev?
[censored] samo ti pa si majster zjebanih dojemanj sveta. Ti ločiš med pobijanjem v BOJU in pobijanjem npr. ujetnikov? In da te nazaj vprašam. Kdo je krivec in zločinec pobojev prebivalstva s strani nemčurjev in Nemcev?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
[censored] samo ti pa si majster zjebanih dojemanj sveta. Ti ločiš med pobijanjem v BOJU in pobijanjem npr. ujetnikov? In da te nazaj vprašam. Kdo je krivec in zločinec pobojev prebivalstva s strani nemčurjev in Nemcev?
Kako pa misliš, da se strelja ujetnike? rečeš "beži" in od takrat ni več ujetnik - in streljaš nanj.
No pustimo zdej vojno temo, da ne bomo preveč razpisali offtopic