Stavka policistov čez majske praznike?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Samo, da smo si na jasnem:

Sicer zagovarjate Semolica in njegove bolnike ko se grejo stavko, se setkajo po centru Ljubljane in ovirajo promet... Pa vse "Gotof Je" morone, ki zjebejo promet za ure in ure s svojimi debilizmi...

Policistov pa ne?
Kaj, lepo vas prosim, je pa tukaj drugace? Double standards much?

Samo da smo si popolnoma na jasnem: če so "Gotov je" manifestacije, se jim izognem. Grem dve ulici stran in izgubim največ 5 minut časa.

Če pa se mi policaj kurči na meji, najbrž izgubim pol ure, uro, tri ure. In to mi naredi za zahvalo, ker ga plačujem...
10.gif

In kdo je on (državni hlapec), da mi bo oteževal prehod državne meje in da bom na Krk potoval osem ali deset ur, namesto štiri?

Si že slišal za pozicijo moči in za primitivno izrabo te pozicije? In tu gre za točno to: izrabo pozicije moči, ampak proti popolnoma nepravim naslovnikom...

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Samo, da smo si na jasnem:

Sicer zagovarjate Semolica in njegove bolnike ko se grejo stavko, se setkajo po centru Ljubljane in ovirajo promet... Pa vse "Gotof Je" morone, ki zjebejo promet za ure in ure s svojimi debilizmi...

Policistov pa ne?

Kaj, lepo vas prosim, je pa tukaj drugace? Double standards much?
77. člen Ustave, read it and weep.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A imajo policisti trenutno omejeno pravico do stavke?
Da/Ne?

Ce je odgovor ne, potem... no, potem lahko pac stavkajo kakor zelijo, ane?

Sicer pa pise:
"Če to zahteva javna korist, se lahko pravica do stavke, upoštevajoč vrsto in naravo dejavnosti, z zakonom omeji. "

Torej se lahko za javno korist (ne dviganje pritiska normalnim ljudem in neoviranje prometa) lahko omeji Semolicu. Kul, vemo za naslednjic.

Nekdo:

In kdo je on (državni hlapec), jebena vzgojiteljica, da mi bo pravila kako vzgajati otroka?
In kdo je on (državni hlapec), jebeni dohtar, da mi ne bo predpisal pomirjeval, ko jih jaz hocem?
In kdo je on (državni hlapec), prasec dacarski, da mi bo denar pobiral?
In kdo je on (državni hlapec), prekleti zarukani uradnik, da mi bo pravil kako lahko postavim bajto?
In kdo je on (državni hlapec), pofukani terorist cariniski, da mi bo prepovedal kaj lahko uvozim v drvavo?
...
...
...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Mislim, da nihče pri pravi pameti ne zagovarja stavke zavoljo stavke same. Pravim zgolj, da imajo v civiliziranih državah (tudi v Sloveniji) delavci pravico do stavke, ki pa je v zadnjih desetletjih zelo na udaru zaradi raznih 'svobodnjakov' (skupaj s formiranjem sindikatov).

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Mislim, da nihče pri pravi pameti ne zagovarja stavke zavoljo stavke same. Pravim zgolj, da imajo v civiliziranih državah (tudi v Sloveniji) delavci pravico do stavke, ki pa je v zadnjih desetletjih zelo na udaru zaradi raznih 'svobodnjakov' (skupaj s formiranjem sindikatov).

Kul! Torej, po tej (tvoji!) logiki, imajo Policisti pravico do stavke na nacin in obseg, za katerega menijo da bo najbolj ucinkovit pri dosegi njihovih ciljev. In ker ne morejo kar tako na cesto kot preostanek delavskega ljudstva, bodo pac preprosto izvajali tisto delo za katerega so placani na nacin, ki bi ga tako ali tako morali VEDNO izvajati. V bistvu - a je to potem sploh se stavka, ali samo opravljanje sluzbe po "normativih in predpisih"?

Kul. Hvala, zakljucili smo z debato - pa dobro stanje v vrstah zelim vsem, ki se odpravljate na Hrvasko morje
evil.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ne napihuj se, evrofilči!

Prav gotovo si ne bom dovolil, da me državni hlapec 4 ure spušča čez mejo.
Kaj bom naredil: snemal bom video o prehodu meje in čudoviti brzini slovenske mejne policije.
In uploadal video na splet, ter dal link na alter in na hrvaški Index.hr.
In bo hrvaški tisk takoj naslednji dan (že pred prazniki) komentiral, kakšne bedne fore uporablja Slovenija, da bi svoje državljane zadržala za praznike doma...
Zelo enostavno v dobi interneta, kajne? In kar velika (moralna) škoda za državo. In nihče mi ne bo mogel nič.

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.188
1.179
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
In bo hrvaški tisk takoj naslednji dan (že pred prazniki) komentiral, kakšne bedne fore uporablja Slovenija, da bi svoje državljane zadržala za praznike doma...
In pri nas se bo sekiral kdo? Nihče.
In v Evropi se bo sekiral kdo? Nihče, saj samo izvajamo svoje naloge na šengenski meji. Pravzaprav bomo zaradi tega še pohvaljeni.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tako je. Zdaj, če so njihove zahteve upravičene, ne vem - v tujini policija stavka precej poredko.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Hvala, zakljucili smo z debato - pa dobro stanje v vrstah zelim vsem, ki se odpravljate na Hrvasko morje
evil.gif

Tebi pa želim, da te med prazniki tja, kamor boš šel, pripelje - Obamov helikopter. Ker tak pomembnež (in pametnjakovič) kot si ti, res ne more nekje čakati v vrsti, in se jeziti na državne hlapce, imenovane: policisti....

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ok, let's review:

1) Ugotovili smo, da je po tvoji logiki in med tvojimi poznanstvi verjetno vsaj cetrtina t.i. "drzavnih hlapcev".
2) Ugotovili smo, da ima vsaj 80% teh "drzavnih hlapcev" od drzave dano moc, da ni nekaj prepove, omeji, prepreci ali zavrne.
3) Vzburjas se nad vzvodom drzavljanske nepokorscine, ki ga ostali z veseljem uporabljajo in podpirajo kadar njim prav pride - ampak v tem primeru pa ni v redu, ker bos ti zaradi tega imel tezave?
4) 5 sekund googlanja najde:

http://www.jutarnji.hr/sindikat-policije-ide-u-strajk-ako-im-ne-povecaju-placu-za-150-kuna/981619/
http://www.jutarnji.hr/hoce-li...irenja/1066699/

in - pazi tole:

http://www.sindikatpolicije.hr/sindikati-zajednicki-u-pripremi-prosvjeda-i-strajkova.aspx

Oprosti, Hrvaski tisk naj se pa kar s svojimi ukvarja
smile-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
In pri nas se bo sekiral kdo? Nihče.
In v Evropi se bo sekiral kdo? Nihče, saj samo izvajamo svoje naloge na šengenski meji. Pravzaprav bomo zaradi tega še pohvaljeni.

Potem pa itak super. Potem stavka sploh ne bo potrebna, kajti Evropa bo itak, kot sam praviš, nagradila slovenske policiste z vsaj 500 dodatnimi evri na mesec...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ok, let's review:

1) Ugotovili smo, da je po tvoji logiki in med tvojimi poznanstvi verjetno vsaj cetrtina t.i. "drzavnih hlapcev".
2) Ugotovili smo, da ima vsaj 80% teh "drzavnih hlapcev" od drzave dano moc, da ni nekaj prepove, omeji, prepreci ali zavrne.
3) Vzburjas se nad vzvodom drzavljanske nepokorscine, ki ga ostali z veseljem uporabljajo in podpirajo kadar njim prav pride - ampak v tem primeru pa ni v redu, ker bos ti zaradi tega imel tezave?
4) 5 sekund googlanja najde:

http://www.jutarnji.hr/sindikat-policije-ide-u-strajk-ako-im-ne-povecaju-placu-za-150-kuna/981619/
http://www.jutarnji.hr/hoce-li...irenja/1066699/

in - pazi tole:

http://www.sindikatpolicije.hr/sindikati-zajednicki-u-pripremi-prosvjeda-i-strajkova.aspx

Oprosti, Hrvaski tisk naj se pa kar s svojimi ukvarja
smile-1.gif

A ni danes delovni dan? In se dela, kakor vem, vsaj do 16. ure?
A zato te, mi davkoplačevalci, plačujemo? Za iskanje linkov?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sprememba teme? Od kje pa to? Cisto sem presenecen. A ti je morda "argumentov" zmanjkalo?

Sicer pa, mislim da sem ze priblizno 4.652 miljonkrat razlozil, da nisem zaposlen ali placan s strani drzave. Mislim, da se capl to zdaj steka, pa se celo avatarja sem zamenjal, da se ne bo folk motil - tako da ne skrbi, me ne placujes
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kolikor vem, njega ti nič ne plačuješ.

Sicer pa bi bilo veliko bolje, da bi policisti zelo strogo kontrolirali samo vozila politikov (pa še kakih pomembnejših sindikalistov), ki se bodo prav tako trumoma valili na svoje hrvaške vikende. Efekt bi bil gotovo boljši.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.428
7.537
113
Ti dvomim da ga placujes saj je slovenija premajhen trgbda bi ga njegova firma sploh povohala. Poleg tega vodstveni delavci delajo ko je treba in se ob 16 ne odstemplajo

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.