WTF?? Resno vprašuješ?Kako vezo ma delovna doba s placo?
Recimo da neto izplačilo enačimo z plačo, preden se iščejo pikice...
WTF?? Resno vprašuješ?Kako vezo ma delovna doba s placo?
Na oglasni deski ZZRS.Mimogrede, pišejo da manjka učiteljev. Kje pa so razpisi?
Ne vem kako je drugod v JU, vem pa kako je v šolstvu. Dodateke k delovni dobi imamo itak vsi zaposleni, to je menda zavedeno v splošnih kolektivnih pogodbah. Ostala napredovanja v šolstvu so pa na podlagi izobraževanj, na katere greš ali pa ne, če te vodja ne pošlje, ter na podlagi ostalih dejavnikov s katerimi se zbirajo točke. Npr raziskave, objave člankov itd. Torej napredovanje ni samoumevno. Večinoma se sicer vsi trudijo, do nazivov pridejo slej kot prej, če le niso leni in jih vodja zavestno ne ovira. Kar je pa bistveno, kar vidim da eni mislite, napredovanja niso avtomatska, še manj pogojena z delovno dobo. Če vmes npr. zamenjaš naziv delovnega mesta, se napredovanja iz prejšnjega ne prenesejo na novo delovno mesto. Začneš jovo na novo.Tomi namiguje na to, da starost ne bi smela pomeniti avtomaticno visje place. Dodatek na delavno dobo da. Avtomatsko napredovanje z leti pac ne.
nej pove kolk dodatkov je na to plačoNaj raje pove, koliko dejanskih delavnih ur ima tedensko. Med drugim.
topshop/facebook pedagog»Če imate doma divjaka, je nežna vzgoja napačen pristop«
Specialni pedagog za področje obnašanja, čustvovanja in osebnosti, nekdanji ravnatelj, večni vzgojitelj, oče hčerke in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok. Vse to je Marko Juhant, s katerim smo se pogovarjali o vse bolj perečem problemu v slovenskih šolah: o medvrstniškem...novice.svet24.si
Na oglasni deski ZZRS.
Drugače se pa kar delajte norca. Čez ~5 let, ko grejo trenutni naravoslovci (ostalih še nekak je, čeprav ponekod so težave že z RP) v penzijo bo pa kdo učil? Vpisa na fiziko in tehniko praktično ni več. Tisti, ki konča mat fi večinoma ne gre v šolo učit, ker se ne splača. V zadnjih 2 mescih smo meli razpis za mat. Niti ene prijave. Ena, ki je lani prišla na našo šolo iz ene druge je rekla, da je na oni šoli še vedno študentka za mat, ker nimajo nobenih prijav na razpisih.
Pride kandidat na razgovor in on sprašuje ravnatelja kaj in kako in reče na koncu vam sporočim, če se odločim za vašo šolo. Itd.
Tak, da ja dajmo še malo furat miselnost, da je učitelj zadnja smet na tem svetu z bajno plačo, ki si je ne zasluži. In prepričajmo še teh par bedakov, ki se je odločilo za ta poklic, da grejo drugam. Pol bomo pa vidli kaj bo.
Jaz po pravici povedano komaj čakam to. Ko bojo starši pričakovali dr znanosti na mestu učitelja, v realnosti bo pa tam tisti, ki je pač na voljo, da bo tisto uro v razredu.
probleme mamo, ker so mulci sončki, sončki pa so tud učitliNa oglasni deski ZZRS.
Drugače se pa kar delajte norca. Čez ~5 let, ko grejo trenutni naravoslovci (ostalih še nekak je, čeprav ponekod so težave že z RP) v penzijo bo pa kdo učil? Vpisa na fiziko in tehniko praktično ni več. Tisti, ki konča mat fi večinoma ne gre v šolo učit, ker se ne splača. V zadnjih 2 mescih smo meli razpis za mat. Niti ene prijave. Ena, ki je lani prišla na našo šolo iz ene druge je rekla, da je na oni šoli še vedno študentka za mat, ker nimajo nobenih prijav na razpisih.
Pride kandidat na razgovor in on sprašuje ravnatelja kaj in kako in reče na koncu vam sporočim, če se odločim za vašo šolo. Itd.
Tak, da ja dajmo še malo furat miselnost, da je učitelj zadnja smet na tem svetu z bajno plačo, ki si je ne zasluži. In prepričajmo še teh par bedakov, ki se je odločilo za ta poklic, da grejo drugam. Pol bomo pa vidli kaj bo.
Jaz po pravici povedano komaj čakam to. Ko bojo starši pričakovali dr znanosti na mestu učitelja, v realnosti bo pa tam tisti, ki je pač na voljo, da bo tisto uro v razredu.
Koliko pa misliš, de ima npr. dipl. ing. v npr. Gorenju/Revozu, ki je "na prepihu" (beri: nima 100 % zagotovljene "službice" do penzije)?2,5 bruto po 30 let delovne dobe z visokošolsko diplomo?
Profesorji morajo biti nagrajeni dobro, ker oni izobražujejo vse, tudi zdravnike, sodnike .....
Na oglasni deski ZZRS.
Je zadaj praznina ja, vprašaj se zakaj. Valda gre človek raje v bolj plačano službo kjer ga ne jebe vsaka mati, ko ma 5 minut preveč časa? Al bo raje šel nek fizik, matematik v šolo za jurja delat al pa v kako banko cifre obračat za več dnara. Isto velja za kemike in biologe. Farmacija in podobne panike jih vedno več cuknejo.to ni problem vezan na šolstvo ampak splošno. boomerji se upokojajo, zadaj je praznina, tak da čez nekaj let boš mogoče lahko lačen razmišljal o tem problemu.
malo naivno se mi pa zdi, da se ti zdi rešitev tega pač vržimo več denarja v problem ...
Je zadaj praznina ja, vprašaj se zakaj. Valda gre človek raje v bolj plačano službo kjer ga ne jebe vsaka mati, ko ma 5 minut preveč časa? Al bo raje šel nek fizik, matematik v šolo za jurja delat al pa v kako banko cifre obračat za več dnara. Isto velja za kemike in biologe. Farmacija in podobne panike jih vedno več cuknejo.
Ok dajma še to. Glede na to, da v JS pada denar iz neba.Kot so ti napisali, v realnem sektorju pa te ne jebe v glavo vsak šef z napihnjenim egom ali stranke katere nosi luna. Po možnosti kombinacija obeh. Denar pa kar pada iz neba.
Ok dajma še to. Glede na to, da v JS pada denar iz neba.
Sem učitelj smučanja. med 12-13€ na uro sem mel nazadnje, ko sem še bolj aktivno učil skupine pred covidiotnimi časi.
Na šoli kjer sem zaposlen sem šel kot učitl smučanja na zimsko šolo v naravo. Če bi najeli zunanjega učitla za 5 dni bi blo tam neki 400€ (če bi bil sam ta zunanji bi v tem času zaslužil 250€ - 300€). S tem, da ta učitl prevzame skupino na progi in jo tam odda, vsa skrb mu je učenje smučanja. No mi smo bili zraven 24 ur na dan, izvajali popoldanske aktivnosti, pomagali frocom kovčke nosit po štenga, ker jim večini starši brez občutka spakirajo 1.5m3 velik kovček, itd itd.
Ko boš delal oceno ne pozabi, da mam kot učitl bajno plačo in za en tedn 24 ur na dan ruknem gladko preko 300€ ne, za majn kot to se v JS sploh s postle ne dvignemo? Pa ne pozabi, da sn v bistvu bil na počitnicah za en tadn pa malo skijal. Pa za jest sn tuji mel zastojn.
Stroškov s tem, da imam veljavno IVSI licenco imam okoli 120€ letno.
Torej koliko se je tak teden poznal na moji plači?
gr69 nevem glej zakaj, ker sn budalo