Iskrino skladišče elektronskega materiala za maloprodajo v Ljubljani, nekje okoli 1984/85: zaostanek pošiljanja materiala njihovim trgovinam za cca 14 dni zaradi bolniške enega delavca od treh; po dveh, treh dneh sem sam kot študent prišel "na čisto", dokler me nista ogorčena sodelavca ustavila, da jim bom normo čisto z.ebal. Potem smo delali s hitrostjo invalidnih polžev in spet ustvarili pardnevno čakanje na robo - ker tak to mora bit!
Recimo. Še en priljubljen izrek dolgoprogašev: ne moreš ti mene tako slabo plačat kot lahko jaz slabo delam.
Vidiš spet nimaš pojmaJS bo plača prišla ali imaš 5 ali 25 učencev,
Al pa je tolk birokracije in določene vetrnice si jo zmišjujejo še več , samo zato da izgleda da nekaj delajo, tist ki pa dela pa ga še dodatno najebe. Ne vem sicer kaj po raznih pisarnah počno, ampak ti na šalterjih, na terenu, oziroma ti vidni s katerimi imamo stik, ne izgleda kot da bi poležavali.Povsod je tako, da se nesposobni znajo skriti v množici sposobnih... Drugače pa, klical je en moj delavec tobačno. Po 2 dneh je dobil termin (dejansko je zjutraj poklical in pustil da je v vrsti do 13h), prisel je ob uri in zopet čakal 4 ure, nato dobil termin za opravljanje glavne vožnje 30. Januarja
Par let nazaj je bilo vse veliko bolj ažurno. Torej, kaj se je zalomilo? Ni kadra ali je menjava generacije in sončki nočejo toliko delat?
Tocno to dela drzava, ko nas prepricuje da v povprecju delajo dobro.Al pa je tolk birokracije in določene vetrnice si jo zmišjujejo še več , samo zato da izgleda da nekaj delajo, tist ki pa dela pa ga še dodatno najebe. Ne vem sicer kaj po raznih pisarnah počno, ampak ti na šalterjih, na terenu, oziroma ti vidni s katerimi imamo stik, ne izgleda kot da bi poležavali.
Neumnost pa je te "reveže" metat v isti koš kot ostale vetrnice, jebivetre... Nekak ne gre posploševat kar počez, kot to eni tko radi tu počno.
Ni vse slabo in ni vse dobro. Kje pa je? Delam že celo življenje v privat sektorju in gospodarstvu in je tudi tu enako.
Smo tudi že, ampak če štrajk v JS uspe se ponavadi čez čas to pozna tudi v gospodarstvu.Pa strajkate isto skoraj vsako leto, kot JS? Malo dvomim.
Kaj bi rad povedal?Tocno to dela drzava, ko nas prepricuje da v povprecju delajo dobro.
Pomota, denarja dovolj na kupu, da se gre na nekajmesečni trip po Evropi, medtem ko se bo raja grizla domaPočitniških vozil bo kar nekaj na trgu, tako da se bo splačalo kaj kupit.
2,5 bruto po 30 let delovne dobe z visokošolsko diplomo?Ne razumem zdaj, 2,5k ni dovolj za ucitelja telovadbe al v cem je problem?