Stavka Javnega sektorja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Iskrino skladišče elektronskega materiala za maloprodajo v Ljubljani, nekje okoli 1984/85: zaostanek pošiljanja materiala njihovim trgovinam za cca 14 dni zaradi bolniške enega delavca od treh; po dveh, treh dneh sem sam kot študent prišel "na čisto", dokler me nista ogorčena sodelavca ustavila, da jim bom normo čisto z.ebal. Potem smo delali s hitrostjo invalidnih polžev in spet ustvarili pardnevno čakanje na robo - ker tak to mora bit!

teh zgodbic je kar jih češ, še posebej iz prejšnjih časov...
samo... upoštevat morš, da si ti pač prišel tja kot poskočen študent za par tednov, oni so pa moral furat svoj tempo 40 let do penzije

če se športno izrazim... na 100 metrov se pač drugač teče kot maraton

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Recimo. Še en priljubljen izrek dolgoprogašev: ne moreš ti mene tako slabo plačat kot lahko jaz slabo delam.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.016
113
Neprecenljivo, ko delo tretjega v različnih obdobjih ocenjujejo osebe ,ki nimajo pojma, so verjetno zafrustrirane z lastnim neuspehom, visijo cele dneve po forumih, in vprašanje če imajo sploh kako življensko izkušnjo z pravim delom. Delo pa primerjajo na osnovi govoric enih, in na osnovih teh govoric, samohval, ... , postavljajo modele za celo populacijo ali del nje. :bonk:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Recimo. Še en priljubljen izrek dolgoprogašev: ne moreš ti mene tako slabo plačat kot lahko jaz slabo delam.

ja to bi lahko na tisto rdečo fano napisal, namesto "Proletarci vseh dežel, združite se" al kaj je že pisalo gor...

ampak tud tukaj je vsak zakaj imel svoj zato in še dons ga ima

en legendarna je pa prišla tud iz zastave: Kakva plata, takva vrata.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.945
113
v lokalni ostariji
Povsod je tako, da se nesposobni znajo skriti v množici sposobnih... Drugače pa, klical je en moj delavec tobačno. Po 2 dneh je dobil termin (dejansko je zjutraj poklical in pustil da je v vrsti do 13h), prisel je ob uri in zopet čakal 4 ure, nato dobil termin za opravljanje glavne vožnje 30. Januarja :)
Par let nazaj je bilo vse veliko bolj ažurno. Torej, kaj se je zalomilo? Ni kadra ali je menjava generacije in sončki nočejo toliko delat?

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.016
113
Povsod je tako, da se nesposobni znajo skriti v množici sposobnih... Drugače pa, klical je en moj delavec tobačno. Po 2 dneh je dobil termin (dejansko je zjutraj poklical in pustil da je v vrsti do 13h), prisel je ob uri in zopet čakal 4 ure, nato dobil termin za opravljanje glavne vožnje 30. Januarja :)
Par let nazaj je bilo vse veliko bolj ažurno. Torej, kaj se je zalomilo? Ni kadra ali je menjava generacije in sončki nočejo toliko delat?
Al pa je tolk birokracije in določene vetrnice si jo zmišjujejo še več , samo zato da izgleda da nekaj delajo, tist ki pa dela pa ga še dodatno najebe. Ne vem sicer kaj po raznih pisarnah počno, ampak ti na šalterjih, na terenu, oziroma ti vidni s katerimi imamo stik, ne izgleda kot da bi poležavali.
Neumnost pa je te "reveže" metat v isti koš kot ostale vetrnice, jebivetre... Nekak ne gre posploševat kar počez, kot to eni tko radi tu počno.
Ni vse slabo in ni vse dobro. Kje pa je? Delam že celo življenje v privat sektorju in gospodarstvu in je tudi tu enako.

• Všeč mi je
Reactions: krko

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Al pa je tolk birokracije in določene vetrnice si jo zmišjujejo še več , samo zato da izgleda da nekaj delajo, tist ki pa dela pa ga še dodatno najebe. Ne vem sicer kaj po raznih pisarnah počno, ampak ti na šalterjih, na terenu, oziroma ti vidni s katerimi imamo stik, ne izgleda kot da bi poležavali.
Neumnost pa je te "reveže" metat v isti koš kot ostale vetrnice, jebivetre... Nekak ne gre posploševat kar počez, kot to eni tko radi tu počno.
Ni vse slabo in ni vse dobro. Kje pa je? Delam že celo življenje v privat sektorju in gospodarstvu in je tudi tu enako.
Tocno to dela drzava, ko nas prepricuje da v povprecju delajo dobro.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
1676105382648.png

• Haha
Reactions: zoom

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Ne razumem zdaj, 2,5k ni dovolj za ucitelja telovadbe al v cem je problem?