S tem stavkom se nerabiš več oglašat v tej temi, ker si dal jasno vedet, da nimaš pojma o pojmu.Potem imaš pa na drugi strani j... zdravniške sestre v ZD, ki praktično ni NIČ obremenjena, pa NE dvigne telefona BOLNIKU,
S tem stavkom se nerabiš več oglašat v tej temi, ker si dal jasno vedet, da nimaš pojma o pojmu.Potem imaš pa na drugi strani j... zdravniške sestre v ZD, ki praktično ni NIČ obremenjena, pa NE dvigne telefona BOLNIKU,
Ne nabijajUcitelji so bili na daljavo. K je debata o njih. Zdravniki tudi niso imeli pacientov povečine.
Drugače pa če nisi zadovoljen z ačo pogoji daš odpived in greš drugam. Recimo v gosoodarstvo.
Vadim , jaz že 12 let nisem v JS. Spokala po pol leta sredi neke druge krize. Faktor v dohodku je večkratnik, pa ne govorim o 2ki. Če si ne moremo privoščiti JS, si trg še manj. Malo za streznitev tistih, ki samo pljuvate. Če gre JS na trg, za vse vas, ki vam plače v JS predstavljajo nekaj nedosegljivega, ni več nobenega zdravstva, šolstva in varstva (otrok - vrtec ali vas - policija). Hočete Balkan v vsej svojem siju, misleč, da gremo proti Švici. Z avtodomom...
Kaj ti ne paše? Če lahko 9 min v zrak gleda, ko ji telefon utripa, potem očitno ni obremenjena. Pa da ne boš pameten, pišem o konkretno TEJ zdravniški sestri. Je kar precej tistih srčnih in dobrih zaposlenih tudi v ZDjih in so nekatere definitivno premalo plačane za obremenitev.S tem stavkom se nerabiš več oglašat v tej temi, ker si dal jasno vedet, da nimaš pojma o pojmu.
Sem delal v JS pred 12 leti. Težko se reče, da je bilo tisto delo. V enem tednu nisem naredil toliko kot sedaj v enem dnevu.
Kot JS se takoj še poleg vlači šolstvo in vrtec. Ja, je svinsko, da prevzemaš odgovornost za otroke z plačo komunalnega delavca. Ampak povprašaj starše, kako so zadovoljni z vzgojiteljicami. Večina vloži minimalni trud v svoje delo. Vzgojitelska šola je najlažja za dobiti status in žurati par let. Policija, se bolj ali manj varuje sama sebe. Goljufij do 300€ sploh ne preverjajo, varnostno preverjenje za nakup orožja se mi je zavleklo na 2 meseca, pa čeprav imam samo eno parkirno kazen v življenju. Zdravstvo, boli zob če jem hladno, ja pridi čez 6 mesecev, pri privatniku rešil naslednji dan za 25€ stroška... Res, težko delo.
Saj imaš kup profesorjev na univerzah, katerim se ne mudi v penzijo pa podaljšujejo. Isto na občinah. LPP šofer bo tudi podlajšal za 7 let delo, gotovo.
Se strinjam. Vsi, ki bi jih v privat sektorju zaposlili. Precej jih namreč ne bi ali pa bi takoj po poteku preizkusnegs roka odpeketali na zavod.Vsi ucitelji in zdravniki bi pa kljub vsemu bili bolje plačani kot danes v JS.
Mi smo imeli odlične izkušnje z vzgojiteljicami. Od tega daleč najboljšo z najstarejšo med njimi, ki je bila par let pred penzijo. Res srčna ženska, ki so jo tudi otroci enostavno oboževali. Pa je bila stroga in je ta male ogromno naučila. Tako da kot sem napisal, je tudi v JS ogromno dobrih zaposlenih, škoda le, da jim nesposobne pijavke odžirajo plačo in ugled.Kot JS se takoj še poleg vlači šolstvo in vrtec. Ja, je svinsko, da prevzemaš odgovornost za otroke z plačo komunalnega delavca. Ampak povprašaj starše, kako so zadovoljni z vzgojiteljicami. Večina vloži minimalni trud v svoje delo. Vzgojitelska šola je najlažja za dobiti status in žurati par let.
Se strinjam. Vsi, ki bi jih v privat sektorju zaposlili. Precej jih namreč ne bi ali pa bi takoj po poteku preizkusnegs roka odpeketali na zavod.
Jaz delam identicno delo kot sem/bi v JS. Pac eden izmed poklicev, ki so tako v JS kot izven. Pogoji dela, kolektiv in fer odnosi so se mocneje na strani gospodarstva kot placilo. Lahko pa da se jaz samo šestkrat bolj ucinkovita kot povprecen kolega, kar pa vsi vi na alterju veste, da ne more biti res.
Reciva bobu bob, zakaj ne Js. Če bi se tako pretegnila v JS se ti na koncu meseca ne bi nič poznalo.
Isto velja za drugo smer. #Uravnilka
Razlika je, da v gospodarstvu lastnik odstrani tiste, od katerih ni koristi.
Smešiš se konkretno na tem primeru privat šolstva. Poglej kdo vse hodi v privat šole (večerne in ostalo), pa še enkrat napiši, da si lahko tam učitelji izbirajo učence. Ker veš, v JS bo plača prišla ali imaš 5 ali 25 učencev, v privat te pa pri petih ne bo več. In ja, vem kaj pišem, ker kolegica poučuje tudi večerno. In ne sme dati pretežko, da ne padejo, ker potem drugo leto ne bo učencev, denarja in dela.Jaz tebe popolnoma razumem, ampak ti ne razumes, da vecina problemov ne izhaja in njihovega domnevnega nedela in da v privat sektorju izbiras poleg zaposlenih tudi stranke.
Ti imas kolegico, jaz pa sebe za referenco. Smešim se pa jaz...
ko berem tole temo, imam občutek, da so v slovenskem gospodarstvu zaposleni najbolj pridni in sposobni delavci na svetu