Stavka Javnega sektorja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
glej, dovolj pridni da fojtrajo vse to kar se pri nas fojtra.

če je to najbolj al ne, ne vem.
Med tem vse te ljudi izobražujejo, zdravijo, varujejo, jim gasijo domove, lenuhi in nesposobneži iz javnega sektorja.

Razpisov za delo v javnem sektorju je ta trenutek zelo veliko, ne vem zakaj se ljudje ne prijavijo? Lenarjenje je očitno zagotovljeno

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Med tem vse te ljudi izobražujejo, zdravijo, varujejo, jim gasijo domove, lenuhi in nesposobneži iz javnega sektorja.

Razpisov za delo v javnem sektorju je ta trenutek zelo veliko, ne vem zakaj se ljudje ne prijavijo? Lenarjenje je očitno zagotovljeno
To si ti napisal ne jaz.

glej dejstvo je da javni usluzbenec je pac porabnik iz proracuna, katerega fila nekdo drug.

to ne pomeni da je njegovo delo nevredno kot polagas besede drugim v usta.

treba se je pac zavedat svoje vrednosti, trg te izpljune ce nudis slabo storitev, pri vas pa tega ni ne. Neglede na raven storitve.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Lepo si povedal, potrebno se je zavedati svoje vrednosti zato pa nekaterih profilov čez nekaj let več ne bo, ampak takrat zopet uporabnikom javnega sektorja to ne bo prav

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Podobno se je dogajalo pred leti z poklici kot so vodovodar, keramicar, varilec, danes se pa vsi čudijo ko je polaganje m2 ploščic 25eur

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
No ampak to uredi trg, kaj bo pa javni sektor uredilo?

pri nas zgleda da nic druga ko pa ko bo enkrat prazen ceker.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Trg trenutno ne ureja vsaj 30% poklicev v javnem sektorju, ker imamo zunaj razpise na katerega se nihče ne želi prijavit, rajši gredo v DM delat za 30 urni delovni čas za isto plačilo

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: CLIO15 in bertoncl

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Zakaj polagaš nekaj, kar ni bilo rečeno? Sem že napisal, da bi JS moral lehuhe in nesposobneže sam izločit ven, pa jih praktično nikoli ne. S tem samo sebi dela slabo uslugo. Stojim za trditvijo, da bi lahko tretjino javnega sektorja (v povprečju, ne v vseh organizacijah) vrgli na cesto in bi JS bolje delal, ker ti ljudje samo drek mešajo in še druge motijo. Zgoraj sem o dveh primerih pisal.
In da ne bošspet polagal besed v usta bom še tebi napisal: v JS veliko ljudi odlično, dobro ali ok dela, samo teh bi se morali znebiti. Pa bi lahko šle tudi plače gor brez težav.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Zakaj polagaš nekaj, kar ni bilo rečeno? Sem že napisal, da bi JS moral lehuhe in nesposobneže sam izločit ven, pa jih praktično nikoli ne. S tem samo sebi dela slabo uslugo. Stojim za trditvijo, da bi lahko tretjino javnega sektorja (v povprečju, ne v vseh organizacijah) vrgli na cesto in bi JS bolje delal, ker ti ljudje samo drek mešajo in še druge motijo. Zgoraj sem o dveh primerih pisal.
In da ne bošspet polagal besed v usta bom še tebi napisal: v JS veliko ljudi odlično, dobro ali ok dela, samo teh bi se morali znebiti. Pa bi lahko šle tudi plače gor brez težav.
počakaj 2 posta, pa se bo spet isto nabijalo.

neverendingstory.

:bonk:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Izkušnje imam iz multinacionalk. Ne dvomim pa, da je v telekomu in v podobnih firmah enako. Se mi zdi, da ko je podjetje enkrat res veliko, da dobi nekakšen sindrom javne uprave:)
Huh, jaz imam tudi precej izkušenj iz multinacionalk. Dve četrtletji brez dosega plana in si lepo out.
Se v ZDA odločijo zapreti nek del podjetja, hop adijo vsi so out. Ni to pa bi malo premestili, itd.
Verjamem pa, da se v nekaterih podjetjih lahko nekateri tudi ''skrijejo''. Pač vedno obstajajo izjeme. Ampak v povprečju je tega bistveno, bistveno, bistveno manj kot v JS.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
no je tudi že pri nas nekje tak, in prav je da je tak, če si pač recimo v prodaji.

mall (mimovrste) ima tako, prvi mesec uvajanje, drugi mesec 70 % plana, tretji mesec polni plan, če ni, je to to.

je pa fora da pri nas pač velika večina ne zna meriti zaposlenim nič druga kot čas.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Problem je da tisti ki so pridni čez par let ratajo isti ker vidijo da se da svercat ...spet ne vsi.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Problem je da tisti ki so pridni čez par let ratajo isti ker vidijo da se da svercat ...spet ne vsi.
Imaš več možnosti:
  1. postaneš isti in delaš še popoldanske stvari med ''službo''
  2. greš
  3. se trudiš še naprej izboljševati zadevo, dokler te višji nesposobneži poklopijo in ti ostaneta še prvi dve možnosti
Jaz se še vedno spomnim, ko sem v enem podjetju počitniško delal, pa pride starejši zaposleni do mene in mi reče, da naj malo umirim konje, ker sicer bodo njim dvignili normo. Jaz (in oni tudi) bi jo naredili v nekje pol dneva, brez nekega hitenja.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.243
2.522
113
Jaz se še vedno spomnim, ko sem v enem podjetju počitniško delal, pa pride starejši zaposleni do mene in mi reče, da naj malo umirim konje, ker sicer bodo njim dvignili normo. Jaz (in oni tudi) bi jo naredili v nekje pol dneva, brez nekega hitenja.
Iskrino skladišče elektronskega materiala za maloprodajo v Ljubljani, nekje okoli 1984/85: zaostanek pošiljanja materiala njihovim trgovinam za cca 14 dni zaradi bolniške enega delavca od treh; po dveh, treh dneh sem sam kot študent prišel "na čisto", dokler me nista ogorčena sodelavca ustavila, da jim bom normo čisto z.ebal. Potem smo delali s hitrostjo invalidnih polžev in spet ustvarili pardnevno čakanje na robo - ker tak to mora bit!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
....jaszt sem vedno poslušal....delat je treba tako da delo ne trpi.... :D