Vadim , jaz že 12 let nisem v JS. Spokala po pol leta sredi neke druge krize. Faktor v dohodku je večkratnik, pa ne govorim o 2ki. Če si ne moremo privoščiti JS, si trg še manj. Malo za streznitev tistih, ki samo pljuvate. Če gre JS na trg, za vse vas, ki vam plače v JS predstavljajo nekaj nedosegljivega, ni več nobenega zdravstva, šolstva in varstva (otrok - vrtec ali vas - policija). Hočete Balkan v vsej svojem siju, misleč, da gremo proti Švici. Z avtodomom...
Česar jaz nočem in se mi gabi in obrača, je to, da JS stalno zahteva samo višje plače, pa višje plače ZA VSE.
Tudi za tiste, ki bi dejansko morali iti TAKOJ NA ZAVOD. Namesto, da bi medsebojno očistili gnilobo in take izvrgli, kar bi sprostilo maso plač, ki se zaradi mene lahko tudi razdeli potem med preostale. Ker kot sem rekel, marsikdo v JS bi si zaslužil višjo plačo, ker so res srčni ljudje in se trudijo in tudi delajo več, kot bi po opisu delovnega mesta morali. Potem imaš pa na drugi strani j... zdravniške sestre v ZD, ki praktično ni NIČ obremenjena, pa NE dvigne telefona BOLNIKU, ampak si čoha karkoli že. Pa CSDji, kjer je po mojih izkušnjah tudi večinoma žalost od žalosti. Na drugi strani pa zdravniške sestre v KC, na urgencah, ki pa jih dobesedno ubijajo za tistih 1100 plače ali kolikor je že. Pa recimo NAPREDOVANJE po x letih? A resno ali kaj? Pa ocenjevanje, kolikor ga je že. Pa ne me je..., da v nekem zavodu vsi dobijo oceno 100%. To ima, da takoj zamenjaš, odgovornega, ker očitno ni sposoben oceniti niti dela podrejenih.
In tipičen primer je bila recimo sedaj igra zdravnikov, ki so bili vsi polni obremenjenosti, itd., na koncu so pa še sindikalisti priznali, da se gre le za plače. Od tega bodo preobremenjeni začetniki dobili kaj, drobiž, stare džombe pa že kar nekaj. Za bruhat. Ista zadeva je pri učiteljih. Jaz lahko rečem samo kapo dol marsikateremu učitelju, ki se res trudi in ob tem še trpi debilne starše, ampak kar nekaj učiteljev bi bilo treba spokat samo direkt na zavod, ker niso več sposobni učenja, temveč samo še vegetirajo, da pride dan penzije.
Zato pravim, da od mene takoj dobi glas tisti, ki bi raz... cel javni sektor in ga na novo vzpostavil s preglednimi merili, delovnimi zahtevami, nagrajevanjem, itd. In očistil vse pijavke, ki so se v teh 30ih letih napopale na javni sektor in ga samo cuzajo, pripomorejo pa popolnoma nič. Ampak ja, ne bom doživel tega, razen, če gre vse cugrunt in ne bo preostalo drugega, kot dejansko to narediti. Pač, priti mora do grškega scenarija. Tam je tudi sistem lepo laufal, pa izplačevanje takih in drugih nagrad, pa izplačevanje pokojnin mrtvim, itd. Dokler se ni sesulo. Potem pa jamranje.