no sej, če si drznemo pogledat korak dlje, je tud čas za kako resno prenovo, ker se otroci učijo 70 % nepomembnih stvari.
Onega videa kolk je 20 % od 50 nisi videl ne?Počasi bo tako kot pred 200 leti. Bogati bodo najeli domače učitelje, za rajo bo pa dovolj, če bodo znali brati in pisati. Pa še to ne preveč dobro, da ne bodo prebirali neumnosti. To jih bo pa naučil domači župnik.
Zopet ti. Da bi se hudoval nad tvojimi kateri so uničili cel JS pa ti ne pade v puskrPočasi bo tako kot pred 200 leti. Bogati bodo najeli domače učitelje, za rajo bo pa dovolj, če bodo znali brati in pisati. Pa še to ne preveč dobro, da ne bodo prebirali neumnosti. To jih bo pa naučil domači župnik.
Pa še disclaimer - ne delam v prosveti ampak od prvega dne v realnem sektorju (in to takem kjer ma šefa tujca in tečnih strank nebroj - a ne menjam za noben denar tega z razredom “sončkov” in njihovih staršev).
Ta teren si na veliko pripravljate!Ja meni. Za inštrukcije MA in FI. Da bojo otroc vsaj kaj znali.
30 let so rabili, da so zavozili OŠ sistem.luka51 ti še kar? A ne vidiš, da razen redkih izjem ne štekajo za kar se gre???
In ti lolek jim razlagaš, da ti je šola plačala izlet na Pohorje in še jamraš …. tc, tc, tc
Vsi, ki mislite, da v prosveti tečeta med in mleko, imate zdaj zlato šanso, saj se kar na nekaj šolah išče razne učitelje.
Aja - še 32tki
Saj ne da nimaš prav - ampak naložil kar vse povprek …
Ja - Gaber in njegove reforme so pospešile zadevo, niso pa jo povzročile - mimogrede tudi v drugih državah se soočajo z podobnimi težavami in upadom ugleda učiteljev.
Delovni čas učiteljev in Štrukelj - zadnji cajt bi bil, da se tega idiota umakne iz položaja - žal ima očitno premočno zaledje. Sami učiteljski zbor ozr. sindikat pa premalo, ajmo rečt kvalitetnih posameznikov, ki bi se spustili v boj in zadeve uredili. Nekaj poskusov je sicer bilo, a je spet žal končalo samo z demagogijo …
Tisti, ki se jem zdi, da so ure, ki jih učitelj prebije v šoli edini čas, ko učitelj dela - glej zgoraj - se jih išče …
Pa še disclaimer - ne delam v prosveti ampak od prvega dne v realnem sektorju (in to takem kjer ma šefa tujca in tečnih strank nebroj - a ne menjam za noben denar tega z razredom “sončkov” in njihovih staršev).
Razumem. Vzeto na znanje.Jaz si nič ne pripravljam terena.
Imam 2 otroka, v OŠ, malo jima pomagam do dobrih ocen, pa je reklama na mestu.
In potem drugi starši kar sami prosijo za inštrukcije.
S šolo in učitelji imam pa verjetno manj veze kot ti. Nazadnje sem v šoli bil lani, na roditeljskem sestanku.
Verjameš ali ne OŠ nima predmeta računalništvo v letu 2023.
Toliko o sposobnih učiteljih, ravnateljih, ministrih...
Saj močejo bit pismeni. Jim nihče ni tega dodatnega znanja plačal. Hodijo pa na izobraževanja oz. plačan dnevni počitek.Večina učiteljev ni bila pol računalniško pismena v času covida, vrhunec vsega jim je bil pripava powerpoint prosojnic, katere so potem s straši prebirali.
Ampak sedaj bo spet en spraševal, da koliko otrok učim.
Konkretno na naši šoli ambicije staršev skupaj z zahtevnostjo učiteljev. Moram rečt, da niti ne ulijo tako slabo, le časa nimajo, da bi se bolj posvetili tistim manj "pametnim". Načeloma je dovolj že nekaj več vaj in ponavljanja, ampak učitelji nimajo časa, staršem se pa ne da. Al pa ne znajo. In za nekaj 10€ to jaz prevzamem.Razumem. Vzeto na znanje.
Pa daj po občutku, zakaj moraš v OŠ dajat inštrukcije?
Želja staršev, slabša sposobnost inštruiranih otrok ali slab učitelj/program
To me še vedno zanima.Večina učiteljev ni bila pol računalniško pismena v času covida, vrhunec vsega jim je bil pripava powerpoint prosojnic, katere so potem s straši prebirali.
Ampak sedaj bo spet en spraševal, da koliko otrok učim.
Predmeta računalništvo ni ker mulci to obvaldajo bolj kot učitlji. Obstaja pa kot izbirni predmet.30 let so rabili, da so zavozili OŠ sistem.
Začel je Gaber, za njim brezjajčni ravnatelji in nato učitelji, ki se jim lepo žvižga za vse skupaj.
Od 8.20 je pouk in ob 12.40 so doma. Krožkov skorajda ni več, da bi se malo zaposlili pred in po teh urah.
Samo nehajte jamrat, ni čudno, da si ne veste preračunat urne postavke na uro, če nimate več matematikov.
Verjameš ali ne OŠ nima predmeta računalništvo v letu 2023.
Toliko o sposobnih učiteljih, ravnateljih, ministrih...
V radiusu 100m od šolskih vrat in v šoli, bi morala veljat samo šolska pravila. Brez pogajanja. Brez posebnosti (razen tistih, ki so dejansko posebni).
Sami ste si krivi, ni vam družba nič kriva, učitelji se pomagali vzgojit to družbo, ki vam sedaj dela sive lase. Prav vam je.
Nasrečo so moji kmalu ven iz tega skropucala, ki se imenuje osnovna šola.