Jamram kdaj, da mi je hudo?
Samo povedat hočem, da ni v igri taki dnar kot si folk predstavla.
Samo povedat hočem, da ni v igri taki dnar kot si folk predstavla.
Ko sn jaz bil mali je ravnatl v sredo na obisk prišo in učitlom kanister prineso.Pr nas, ko sem še hodu v šolo, je tkole prfoks z eno soborko mel del še ponoč. Zdej ne vem al je to štel v olajšavo al dodatni strošek. Ne vem pa tudi kaj je težje ukrotil. Nas divjake čez dan al eno čez noč.
Bom samo na označeno:Ok dajma še to. Glede na to, da v JS pada denar iz neba.
Sem učitelj smučanja. med 12-13€ na uro sem mel nazadnje, ko sem še bolj aktivno učil skupine pred covidiotnimi časi.
Na šoli kjer sem zaposlen sem šel kot učitl smučanja na zimsko šolo v naravo. Če bi najeli zunanjega učitla za 5 dni bi blo tam neki 400€ (če bi bil sam ta zunanji bi v tem času zaslužil 250€ - 300€). S tem, da ta učitl prevzame skupino na progi in jo tam odda, vsa skrb mu je učenje smučanja. No mi smo bili zraven 24 ur na dan, izvajali popoldanske aktivnosti, pomagali frocom kovčke nosit po štenga, ker jim večini starši brez občutka spakirajo 1.5m3 velik kovček, itd itd.
Ko boš delal oceno ne pozabi, da mam kot učitl bajno plačo in za en tedn 24 ur na dan ruknem gladko preko 300€ ne, za majn kot to se v JS sploh s postle ne dvignemo? Pa ne pozabi, da sn v bistvu bil na počitnicah za en tadn pa malo skijal. Pa za jest sn tuji mel zastojn.
Stroškov s tem, da imam veljavno IVSI licenco imam okoli 120€ letno.
Torej koliko se je tak teden poznal na moji plači?
gr69 nevem glej zakaj, ker sn budalo
Karta je zastojn? Prevoz do smučišča tudi? Daj to v strošek zraven. In v muzeju na prostem (beri Pohorje) je bila karta nekaj čez 40€.- IVSI licenca stane 50€ nalepka in predelava + 25€ modra kartica + članarina klubu (10€ pri nas).
Nisi razumel, pa niti ne pričakujem, da bi.Karta je zastojn? Prevoz do smučišča tudi? Daj to v strošek zraven. In v muzeju na prostem (beri Pohorje) je bila karta nekaj čez 40€.
Nerabiš mi pisat kje dobit delo. Brz skrbi imam dovolj kontaktov, tudi v tujini sem redno učil 10 let. Sedaj pač raje namenim čas sebi in familiji in hodimo mi skijat namesto, da sem vse proste dneve z drugimi froci.
Drugač pa dodatek za šolo v naravi sem imel 140€. Če pozabimo vso ostalo delo sem bil za učenje smučanja plačan celih 7€ na uro. In pol folk tu bluzi kak je vse v JS plačano pa kak se keš tala ko keksi.
najprej odbij 8 ur od tistih 24 ur na dan, ker 8 ur maš šihtaKarta je zastojn? Prevoz do smučišča tudi? Daj to v strošek zraven. In v muzeju na prostem (beri Pohorje) je bila karta nekaj čez 40€.
Nerabiš mi pisat kje dobit delo. Brz skrbi imam dovolj kontaktov, tudi v tujini sem redno učil 10 let. Sedaj pač raje namenim čas sebi in familiji in hodimo mi skijat namesto, da sem vse proste dneve z drugimi froci.
Drugač pa dodatek za šolo v naravi sem imel 140€. Če pozabimo vso ostalo delo sem bil za učenje smučanja plačan celih 7€ na uro. In pol folk tu bluzi kak je vse v JS plačano pa kak se keš tala ko keksi.
Zdej se tukaj mešajo jabki in hruške, vsaj kar se plačila in stroškov tiče... nekaj je šola v naravi, drugo je pa obnova licence..Zdej če si dolžen it z mularijo, pol ti je oproščen, če greš pa prostovolno ... ?
k večina prfoksov se kr veseli teh šol u naravi kolkr vem
Vidim, da si še en, ki mu ni jasno. Okoli 400 eur bi plačala zunanje učitelje šoli smučanja. Tak bi bil samo na snegu. To lahko preveriš na rogli pri šoli smučanja. Taki ti ne bo popoldne fural frocov okoli. Jih vozo na kosilo, zajtrk itd. Spet lahko preveriš pri šoli smučanja na rogli.Nisi razumel, pa niti ne pričakujem, da bi.
Napisal si da za 400€ učitelj smučanja v šoli v naravi dela samo na snegu z njimi, kar seveda v veliki večini primerov ni res.
Kar se tujine tiče sem napisal zgolj kot primerjavo s tvojim mnenjem o bajnem plačilu tukaj.
Lahko delaš predelavo pri Jakcu, tam so cenejše karte, pa še bližje ti je. Ali pa sploh licence ne potrjuješ in s svojim bogatim znajem na črno učiš (itak si pozabil prištet še koncesnino za poučevanje) - potrjevanje licenc kot ga je razvila ZUTS je itak unikum v Evropi - nekdo pač mora futrat ta visokostrokovni kader na ZUTS.
PS: decembra ko so bile predelave aktualne je bila dnevna karta na Pohorju med 25 in 30€.
Večkrat sem se že vprašal ali znaš brat in če prebrano razumeš - zdaj vem da ne.Vidim, da si še en, ki mu ni jasno. Okoli 400 eur bi plačala zunanje učitelje šoli smučanja. Tak bi bil samo na snegu. To lahko preveriš na rogli pri šoli smučanja. Taki ti ne bo popoldne fural frocov okoli. Jih vozo na kosilo, zajtrk itd. Spet lahko preveriš pri šoli smučanja na rogli.
Nemorem delat predelave pri jakcu, ker mam klub v mb in je večina članov iz mb. Za krale itak mam letno. V šoli nemorem na črno učit. Je preveliko tveganje. Drugo je, če privat na črno štundaš.
Piton kje si najdo 300 plus 140. Švn je bil 140. Od tega si pa lahko še 30 ur pišem v tretji steber.
Torej učitl en teden zraven frocov in jih uči skijat je nagrajen z bajnimi 140euri.
Saj pravim v JS dnar pada z neba. Jutri grem glih novo S klaso na keš kupit.
če tko poučujete kukr kle razlagaš, ni čudn da mularija nč ne štekaPiton kje si najdo 300 plus 140. Švn je bil 140. Od tega si pa lahko še 30 ur pišem v tretji steber.
Torej učitl en teden zraven frocov in jih uči skijat je nagrajen z bajnimi 140euri.
Saj pravim v JS dnar pada z neba. Jutri grem glih novo S klaso na keš kupit.
a jest prov zastopim, da se ti med šihtom špilaš še učitla smučanja?Ok dajma še to. Glede na to, da v JS pada denar iz neba.
Sem učitelj smučanja. med 12-13€ na uro sem mel nazadnje, ko sem še bolj aktivno učil skupine pred covidiotnimi časi.
Na šoli kjer sem zaposlen sem šel kot učitl smučanja na zimsko šolo v naravo. Če bi najeli zunanjega učitla za 5 dni bi blo tam neki 400€ (če bi bil sam ta zunanji bi v tem času zaslužil 250€ - 300€). S tem, da ta učitl prevzame skupino na progi in jo tam odda, vsa skrb mu je učenje smučanja. No mi smo bili zraven 24 ur na dan, izvajali popoldanske aktivnosti, pomagali frocom kovčke nosit po štenga, ker jim večini starši brez občutka spakirajo 1.5m3 velik kovček, itd itd.
Ko boš delal oceno ne pozabi, da mam kot učitl bajno plačo in za en tedn 24 ur na dan ruknem gladko preko 300€ ne, za majn kot to se v JS sploh s postle ne dvignemo? Pa ne pozabi, da sn v bistvu bil na počitnicah za en tadn pa malo skijal. Pa za jest sn tuji mel zastojn.
Stroškov s tem, da imam veljavno IVSI licenco imam okoli 120€ letno.
Torej koliko se je tak teden poznal na moji plači?
gr69 nevem glej zakaj, ker sn budalo
Evo, tole sem ravno mel v mislih napisat.Na oglasni deski ZZRS.
Drugače se pa kar delajte norca. Čez ~5 let, ko grejo trenutni naravoslovci (ostalih še nekak je, čeprav ponekod so težave že z RP) v penzijo bo pa kdo učil? Vpisa na fiziko in tehniko praktično ni več. Tisti, ki konča mat fi večinoma ne gre v šolo učit, ker se ne splača. V zadnjih 2 mescih smo meli razpis za mat. Niti ene prijave. Ena, ki je lani prišla na našo šolo iz ene druge je rekla, da je na oni šoli še vedno študentka za mat, ker nimajo nobenih prijav na razpisih.
Pride kandidat na razgovor in on sprašuje ravnatelja kaj in kako in reče na koncu vam sporočim, če se odločim za vašo šolo. Itd.
Tak, da ja dajmo še malo furat miselnost, da je učitelj zadnja smet na tem svetu z bajno plačo, ki si je ne zasluži. In prepričajmo še teh par bedakov, ki se je odločilo za ta poklic, da grejo drugam. Pol bomo pa vidli kaj bo.
Jaz po pravici povedano komaj čakam to. Ko bojo starši pričakovali dr znanosti na mestu učitelja, v realnosti bo pa tam tisti, ki je pač na voljo, da bo tisto uro v razredu.
Pa še froca sam poučuj doma, če misliš, da je vse samo realni sektor.Kot so ti napisali, v realnem sektorju pa te ne jebe v glavo vsak šef z napihnjenim egom ali stranke katere nosi luna. Po možnosti kombinacija obeh. Denar pa kar pada iz neba.
Ne zastopiš prav.a jest prov zastopim, da se ti med šihtom špilaš še učitla smučanja?
Ni panike.Evo, tole sem ravno mel v mislih napisat.
Fantje, dobro si preberite tale post zgoraj. Še par let pa učiteljev za matematiko in fiziko praktično ne bo več, mogoče bo še kaka perla kje, dobri gredo pa počas v penzijo, mladih pa ni. V naši osnovni se dogaja točno to, kar zgoraj kolega opisuje, razpis zunaj, prijav pa ni. Kdo vam bo froce učil? Da o sodobni vzgoji in produciranju egocentrikov niti ne začnem.
Komu?Ni panike.
Mi bojo pa starši plačevali za individualne ure popoldne. MA in FI. Zaenkrat osnovna šola, kasneje pa tudi srednja.
Ja meni. Za inštrukcije MA in FI. Da bojo otroc vsaj kaj znali.Komu?