Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

D_K

Guru
24. sep 2007
3.100
865
113
Kake pol leta še imajo, potem pa bodo tudi slepi spregledali trump-elon-scam.
BTC bo tudi to preživel.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.100
865
113
Ravno prej prejel prvi klic, predvidevam da "scam". 040 723 199 Številka... v srbohrvaščini, če poznam XYZ menjalnico, da lahko preko posrednika vložim in zaslužim. Da delajo ful donosov in da ni problema če nisem poznavalec, da bodo oni vse razložli in uredili.

Bolj kot jim dopovedujem, da me ne zanima, bolj silijo ...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.638
4.848
113
Lahko kdo razloži kako deluje hladna denarnica?

Trenutno imam naložen denar online na Kraken platformi, kjer trgujem že par let. Nekaj je trenutno tam denarja, večina pa je v cryptu. Ker razmišljam o boljši varnosti, mi je zanimiva hladna denarnica, ki, če prav razumem je naprava, na katero naložiš svoje crypto tokene in jih online ni več? Ali online ostanejo, da lahko spremljaš kako ti gre, ko pa želiš trgovat pa uporabiš svojo denarnico?
Kar pomeni, če si na dopustu in nimaš s sabo denarnice, trg gre pa v franže, ne moreš narediti nič, da bi takrat trgoval? Je tako, ni tako? Skratka ni mi čisto jasno kako to deluje.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.505
3.593
113
Za take primere je bolje, da imaš sicer "kao manj varno" hot denarnico na telefonu. Seveda od kakšnega zaupanja vrednega izdajatelja. Vstop v denarnico je s prstnim odtisom ali 6 mestno kodo, dodatno za transakcijo nastaviš ali oboje ali samo eno izmed teh dveh. Na več varnih lokacij si spraviš kode za obnovitev v primeru izgube/kraje telefona. Na dopustu lahko premetavaš kripto sem in tja.

B81

22. jul 2007
38.232
11.352
113
Lahko kdo razloži kako deluje hladna denarnica?

Trenutno imam naložen denar online na Kraken platformi, kjer trgujem že par let. Nekaj je trenutno tam denarja, večina pa je v cryptu. Ker razmišljam o boljši varnosti, mi je zanimiva hladna denarnica, ki, če prav razumem je naprava, na katero naložiš svoje crypto tokene in jih online ni več? Ali online ostanejo, da lahko spremljaš kako ti gre, ko pa želiš trgovat pa uporabiš svojo denarnico?
Kar pomeni, če si na dopustu in nimaš s sabo denarnice, trg gre pa v franže, ne moreš narediti nič, da bi takrat trgoval? Je tako, ni tako? Skratka ni mi čisto jasno kako to deluje.
tangem imamo zraven ledgerjev
zraven imaš kartico just in case
walletom na phonu ne zaupam lih

B81

22. jul 2007
38.232
11.352
113
Ker pač ne, ali imaš tehten razlog?
Izgubil, pral avto in mi padel iz žepa na rob in zlomil ekran....bolj zaradi lastne nerodnosti...pa še tisti faking sumljivi klici ki jih dobivaš..
Sam bi imel na fonu izključno če bi ga imel samo doma in le za uporabo walleta, torej vklopiš wifi, narediš in vgasneš :)

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.621
1.009
113
49
KR
Glih kupujem Tangem. Če kdo rabi, sta tukaj 2 promo kodi: CRYPTODAD in EXTRA5. Obe skupaj 15% off.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.349
1.452
113
Izgubil, pral avto in mi padel iz žepa na rob in zlomil ekran....bolj zaradi lastne nerodnosti...pa še tisti faking sumljivi klici ki jih dobivaš..
Sam bi imel na fonu izključno če bi ga imel samo doma in le za uporabo walleta, torej vklopiš wifi, narediš in vgasneš :)

Zlomljen ekran ni problem, se zamenja. Meni je crknil telefon "do mrtvega" in ga moben popravit ne zna.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.505
3.593
113
Ne vem kje je problem. Na drugem fonu kreiraš denarnico z tistimi 12 besedami in imaš isto denarnico tam. Ne moreš pa brez pin 6 mestne kode ali prsta narest ničesar nepooblaščenega. Eni ste res paranojični.