Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kaj pa če x let leži doma, ker kao ne dobi službe? A'ta more tud vrnit? Podobno, kot ozko bereš, tudi ozko razmišljaš.
Rahel popravek: razen če praktično vsega ne zapraviš za gorivo, potem recimo da plačaš za davke še nekje 25% OD NETO prihodka, torej dobiš ven nekje 30%. Ja vem, ni ravno bogatijaCitat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
In sedaj; od vsega ,kar sem lansko leto zaslužil sem dobil 40%. Oz tega pa vsak dan plačujemo še DDV, trošarine ipd. Če daš še to stran sem torej od vsega, kar sem lahko leto zaslužil dejansko dobil le 20%. A to je normalno?
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Bi to mogoce reslo problem da se nebi vsako leto vpisovalo tisoce studentov na smeri ko so 3 zaposleni v celi drzavi
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Če ne rabi tisoč družboslovcev na leto za vzdrževanje potrebnega kadra te smeri ampak samo 100, potem pač razpise 100 mest.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Bi to mogoce reslo problem da se nebi vsako leto vpisovalo tisoce studentov na smeri ko so 3 zaposleni v celi drzavi
Ta problem je rešljiv na zelo enostaven način. Vsaka država bi morala imeti malo vpogleda kaki kader rabi. Če ne rabi tisoč družboslovcev na leto za vzdrževanje potrebnega kadra te smeri ampak samo 100, potem pač razpise 100 mest. Tle ni treba nič zdej plesat okoli čudnih rešitev. In če kronično primanjkuje keramicarjev, potem odpre kaki oddelek za keramicarjev več in zapre kakega gimnazijskega ki bo rodil 101-1000ga družboslovca. Kake so potrebe in kako se na njih odzvati je ključna naloga države kot tkalca šolstva. Če bi kdo drug bil ti, bi pa tisti moral to počet. Sej doma je menda enako. Ne kupuješ vsak dan jajc, da se ti kopičijo, če rabiš kruh. Rešitev: nehaš kupovati jajca, ne pa da si zmisljujes po vsej sili, kako jih boš porabil, da se ti jih bo čim.manj pokvarilo, kruha pa se zmeri nimaš, ker si zapravil za jajca. Pa naslednji dan spet....
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Tako da kaj... Parlament nima nobene zahteve glede izobrazbe, lahko so notri tudi naravoslovci ali pa taki brez končane OŠ.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pa a dojemas kaj ti hoce dec dopovedat? Ce si ti predavatelj na FDV si verjetno ne bos ukinila 900 vpisnih mest na FDV. Ker pol ni dinarjev od drzave. In ti kot profesor po koncu mandata v DZ nimas vec sluzbe.
Pa pi.zda a ti more res policaj to razlagat?
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Slej ali prej bo nekaj delal pa bo takrat vrnil, kdor pa misli bit profesionalno brezposeln pa itak ne rabi v solo hodit.
Nisem ekspert, ampak če bi se tako obremenjeval s tem kot ti, bi našel rešitev. Bi se pač pol vozil z železnico in bi bilo.Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Pa ko si ravno ekpert iz avto stroke; ali je tebi logično, da plačaš nadomestilo za uporabo ceste (ne vem, za lunje ali cesto), pa gre pol za od prispevka za železnico? Ne vem, a se z avtom po tirih vozimo?
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Če ne bi bilo “bonitet”, ki gredo s vpisom na faks (med drugim tudi minimalno obdavčeno delo preko “študenta”, bi bilo tudi vpisov bistveno manj.
Pa smo spet pri previsoki obremenitvi dela in nefleksibilni delovni zakonodaji.
Kaj je lepšega kot “študenta” vzeti za kakšno resno delo, do meje koliko lahko “zasluži” uradno gre preko napotnice, ostalo na roke ali na drugo napotnico. Nima ne malice, ne prevoza in ne bolniških, dopust pa si tudi ne more vzeti, saj potem nič ne zasluži.
Pa imaš takih “zaposlitev” od šanka, trgovine pa tja do resnega dela v pisarni in proizvodnji.
In potem se sprašujemo zakaj nam “možgani” bežijo. Pa pyzda, ne bežijo samo “možgani”, še dobre “roke” iščejo delo izven naše greznice.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Rahel popravek: razen če praktično vsega ne zapraviš za gorivo, potem recimo da plačaš za davke še nekje 25% OD NETO prihodka, torej dobiš ven nekje 30%. Ja vem, ni ravno bogatijaCitat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
In sedaj; od vsega ,kar sem lansko leto zaslužil sem dobil 40%. Oz tega pa vsak dan plačujemo še DDV, trošarine ipd. Če daš še to stran sem torej od vsega, kar sem lahko leto zaslužil dejansko dobil le 20%. A to je normalno?
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
zato pa se število zaposlenih v javnem sektorju povišuje