Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Pa še nekaj, da bo lažje razumel. Kot sem napisal, če prištejem še vse stroške samoplačniških zdravnikov zato, ker v javnem zdravstvu ne prideš na vrsto v razumnem roku pridemo nazaj nekje na 20%
Hm, bi se delno strinjal. K sreči še nisem imel nuje po takih nujnih storitvah, da bi moral iti samoplačniško (knock, knock).
Imam pa eno bolezen in so me kakšnih 8 let nazaj hoteli naročiti v tisti bolnišnici, kjer sem bil na pregledu. Čakalna doba 7 mesecev, samoplačniško 3 dni. Sem se jim zahvalil, skočil na net, preveril čakalne dobe (ja, že takrat se je dalo), poklical v Trbovlje in bil na vrsti čez 14 dni.
Razumem pa, da nekateri te možnosti nimajo. Ampak. To, da ti sedaj tukaj pizdakaš ti pomeni le eno: izguba časa. Naredi kaj:
- izseli se iz Slovenije v državo, kjer bo po tvoje
- kandidiraj za politika in spremeni stvari
Vse drugo je brez haska in samo izguba časa. Kaj pa ti kalkuliraš noter, je pa čisto tvoja zadeva, ampak potem obrazloži stvari. Ker jaz bi tudi lahko noter kalkuliral strošek za Q7 z zračnim vzmetenjem, ker se moram vozit po naših jarkih takozvanih cestah. In z mojega vidika je to čisto sprejemljivo, ampak za nekoga bo pa to budalaština prve klase.
In če se ti ne znaš pri zdravstvenih storitvah zmigat in najti rešitev za to, da boš izkoristil tisto, kar plačaš, potem je to tvoj problem, ne pa problem kalkulacije.
In zgoraj ti je nekaj ljudi zapisalo, da so brez problema prišli na vrsto v doglednem času za magnetno, se je pa treba očitno malo pomigat. Ne pa ob informaciji, da moraš čakat, dobit peno na usta in it k privatniku.
Pa da se razumeva: sem isto mnenja, da v našem zdravstvu malokaj štima, čeprav v zadnjem času opažam določene majhne napredke.
In za vse druge: vsa čast dol zdravnikom in sestram, ki dejansko opravljajo svoje delo tako, kot je treba, sploh zadnjim glede na njihove plače. In se mi zdi, da jih kar večina dobrih. Da ne bo kakšnega nesporazuma, da mislim, da so vsi zanič.